Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: sinema nasıl icad edildi.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3725

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: sinema nasıl icad edildi..
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 19:04
https://www.youtube.com/watch?v=cbOSMapWBlY

Sinemayı kim icat etti?

Barış ÖZCAN

Video'yu izlediğinizde bir konudaki çalışmaların ve icadların birleşerek yeni bir buluşa yol açtığını anlayacaksınız..

Keşif bilinenin ortaya çıkartılmasıdır..
örneğin ATEŞİN KEŞFİ..

İcad bilinmeyenin meydana getirilmesidir..
örneğin TEKERİN İCADI..

Ateşin (enerji) ve tekerin (iş) bu günkü bütün teknolojinin temeli olduğunu düşündüğünüzde bunların bir araya gelmesinin RASTLANTI (tesadüf) mı yoksa programlı bir DÜZENEK (tevafuk) mi olduğu konusunda bir tartışmanın içinde bulursunuz zihninizi ?

SİNEMA .. gerçeğin öyküsünü mü anlatıyor yoksa öykünün gerçeğini mi arıyor.. sinema sinema olmadan önce resim idi.. müzik idi.. tiyatro idi.. yani bir SAN'AT süreci idi.. sonra bunlar birleşerek ortaya yapımcının.. yazarın.. yönetmenin.. oyuncuların bir araya gelerek teknoloji yardımıyla kendilerini PARA kazandıran bir sanayi ortaya koyduğunu da düşünebilir siniz ?

Ya da başka bir açıdan KADER denilen olgunun bizim gözlerimize gösterilmesini olarak ta anlayabilirsiniz.

Bu durumda VİDEO bize diyor ki sinemayı birisi değil birileriyle icad etmiştir..

Bunun benim konumda ve bilim alanında bir örneği de bugun bilim dilinin olmazsa olmazı ANALİTİK DÜZLEMİN matematik kullanımında.. geometriden aritmetiğe geçen Descartes.. aritmikten geometriye geçen Fermat.. bu ikisini birleştirerek bu gün kullandığımız matematik kullanımı ortaya çıkaran Euler olmak üzere üç kişinin çalışmasına bağlı olduğunu anlarsanız.. bu arada Mantığın Yunanistanda Aristo tarafından keşfinden önce Geometrinin Mısırda.. Aritmetiğin Hindistanda.. sonra İslam Uygarlığında Harizminin bunları birleştirerek MATEMATİĞİ ortaya çıkardığını düşünürseniz.. onun da sinemaya benzer bir şekilde ortaya çıktığını açık ve seçik anlarız.

Gelelim bizim YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ ile analitik düzlemin METODİK kullanımına.. bunu 33 yıldır anlatmama rağmen kimseye anlatmıyorsam.. hiç te şaşırmıyorum.

Çünkü günlük dilin MANTIĞINDAN ve bilimsel dilin MATEMATİĞİNDEN yani KAFAMIZA konulan dil sepetinden ve BAŞIMIZI örülün düş çorabından kurtulmak kolay değildir.

Buna rağmen bu konuda ısrarımın sebebi.. günlük dilin ve bilimsel bilginin üstündeki felsefe ve din katmanlarının çok yönlü ve yanlı alanlarının ve konularının böyle ortam bir dil ve bilgi platformunu gerektirmesidir.

Böylece kendine düşünen inananlar ile başkasını inanan düşünenlerin.. düz ve ters diyalektiğinden ve mühendisliğinden kurtulabilmesi için bize böyle bir ALET gerekiyor.

Yani biz halka rağmen halk için çalıştığımızdan bu iş biraz zor oluyor.. ancak ben de buna katlanmaya azmetmiş bulunuyorum.

Osmanziya 24.01.2025 üçyol izmir 19:04     

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:05
INANILIR GİBİ DEĞİL !
Bilenler bilir; ben bir otel içmimarıyım. Batum'da yıllarca bir sürü 5 yıldızlı otel inşaatlarında uygulamacı teknik personel olarak görev yaptım.
Çalıştığımız projelerde en önemli konu yangın önlemleridir;
- Odaların girişlerinde "A sınıfı" 60 dk boyunca alev almaz kapılar zorunlu olarak (bazı pahalı otellerde 120 dk) takılır. Bu kapılar aynı zamanda duman da geçirmez özelliktedir. Fitilleri yanmaz veya erimez malzemeden imal edilir. Kasa kapısı gibi ağır olur.
- Odaların içinde hem "alev ve duman" ikaz alarmı, hem de alev söndüren yangın muslukları bulunur. Bu sprinkler sistemlerinin 68 derece sıcaklıkta ucundaki cam patlayarak 12 m² alana su fışkırtır, herhangi bir insan müdahalesi beklemez. Oda büyükse iki tane veya üç tane takılır. Bu su depodan direk gelir, şebeke ile alakası yoktur. Odadan odaya borulardan alev geçmesin diye tesisat için açılan delikler alev almaz kırmızı silikon ile körlenir.
- Elektrik tesisatında halojen free (alev almaz kablo) kullanılır. Hatta kablo kanalları da tutuşmaz ve duman çıkartmaz özelliktedir.
- Tüm koridorlarda tavanlarda çıkış (EXIT) yazıları bulunur. Bunlar elektrikli değil, şarjlıdır. Alev vurup eriyene kadar görevlerini yaparlar. Koridorlarda aynı zamanda zeminde acil durum aydınlatmaları da olur. Yangın anında duman önce tavana yükselir, sonra zemine çöker. Bu yüzden tahliyeler her zaman zeminden sürünerek yapılır. Koridor halıları bile kolay alev almaz özelliktedir. Hatta sigara külü düşünce kül kendi kendine söner.
- Yangın kaçış merdivenlerine "iki adet" 120 dakika boyunca yanmaz kapıdan geçilerek ulaşılır. Bu kapılar da duman geçirmez özelliktedir. Yangın kaçış merdivenlerinin havalandırması özeldir. Çok büyük fanlar ile bu özel bölüme dışarıdan sürekli taze hava basılır. Dumanı ise ayrıca emilip dışarı üflenir. Bu yangın merdivenlerinin duvarları alev almaz "pembe veya bordo" alçıpan ile çift kat yapılır.
- Yangın kaçış merdivenlerinde asla eşya bulundurulmaz. Kapılarda kilit olmaz !
- Mutfaklar köpüklü yangın söndürme tertibatı ile donatılır. Köpük tutuşmuş yağı bile söndürecek kadar boğucu tipte tercih edilir.
- Tüm binalarda yüzlerce yangın tüpü bulundurulur. LPG'li araçlar kapalı otoparklara sokulmaz. Otellerin çevresi de hidrant dediğimiz itfaiyelere su veren yangın muslukları ile donatılır.
    Bu kurallar tüm dünyada yönetmelikler ile uygulanır. Ruhsat almadan önce bu binalar itfaiye ekipleri tarafından denetlenir. En ufak hatada bile binaya açılma izni verilmez.
   Bunca tedbirin maksadı toplu ölümlere engel olmaktır. 5 yıldızlı otellerde konaklama bedelleri o yüzden yüksektir. Bu para dekorasyona göre belirlenmez.
Bu yüzden lüx bir otelin 79 kişiye mezar olması akıl alır gibi değil !
Suat Çelik
ALINTI.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:10
https://www.youtube.com/watch?v=NJ2H7ZrGRvg

''Sizi Uyarmayı Denedim!'' - Elon Musk'ın İnsanlığa Son Uyarısı

Gelişim okulu..

''Sizi Uyarmayı Denedim!'' - Elon Musk'ın İnsanlığa Son Uyarısı

Elon Musk'ın yapay zeka hakkında yaptığı çarpıcı açıklamaları olabildiğince sözlerine bağlı kalarak sizlere aktardık. İnsanların kendisinden daha zeki bir şey ortaya çıkarma fikri, kimseye akıllıca gözükmese de günümüzde yapay zeka alanı giderek büyümeye devam ediyor. Yeni nesil şirketlerin tamamına yakını, yapay zeka üzerine yoğunlaşmış durumda. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Elon Musk'a katılıyor musunuz?

ence Yapay Zeka tehlikesi nükleer
0:04
tehlikesinden çok daha fazladır
0:09
sözlerime dikkat edin Yapay Zeka
0:11
nükleerden çok daha tehlikelidir
0:16
insanları yavaşlatmaya çalışıyordum
0:18
yapay zekayı yavaşlatmak için onu
0:20
düzenlemeye ikna etmeye çalışıyordum
0:23
bu boşunaydı
0:26
Yıllar Boyunca denedim
0:29
Sözde Yapay Zeka uzmanlarıyla ilgili
0:31
gördüğüm en büyük sorun bildiklerinden
0:33
daha fazlasını bildiklerini düşünmeleri
0:35
ve gerçekte olduklarından daha akıllı
0:38
olduklarını düşünüyorlar bu Bu akıllı
0:42
insanları rahatsız etme eğilimindedir
0:44
kendilerini zekalarıyla tanımıyorlar ve
0:46
bir makinanın kendilerinden çok daha
0:49
akıllı olabileceği fikrinden
0:50
hoşlanmıyorlar
0:52
Bu yüzden temelde kusurlu olan Fikri
0:54
görmezden geliyorlar bu insanın düşünme
0:58
şeklidir şuna gerçekten çok yakınım
1:00
gelişmiş Yapay Zeka Teknoloji evrimine
1:03
çok yakınım ve bu beni çok korkutuyor
1:06
neredeyse herkesin bildiğinden çok daha
1:08
fazlasını yapabilir ve gelişme oranı
1:11
üsteldir
1:12
Yapay Zeka için etkili bir şekilde
1:14
biyolojik ön yükleyici bizmişiz gibi
1:16
geliyor
1:18
Biz inşa ediyoruz
1:20
ve sonra giderek daha fazla zeka inşa
1:22
ediyoruz ve insan olmayan zeka yüzdesi
1:25
artıyor
1:27
Ve sonunda zekanın çok küçük bir
1:29
yüzdesini temsil edeceğiz
1:31
herkesin takdir ettiğinden daha hızlı
1:33
Gelecek bence bu Her geçen yıl
1:36
bilgisayar zekasının karmaşıklığı
1:38
çarpıcı biçimde artıyor
1:41
demek istediğim gerçekten yapay zekanın
1:43
Üstel bir gelişim yolunda olduğumuzu
1:45
düşünüyorum
1:47
yapay zeka geliştiren akıllı insanların
1:49
sayısı da çarpıcı bir biçimde artıyor
1:51
yani Yapay Zeka konferanslarında
1:54
katılımlara bakarsanız her yıl ikiye
1:56
katlanıyorlar doluyorlar
2:00
bilimi bölümünden mezun olan genç bir
2:02
kuzenim var Ona kaç Zeki öğrenciyi yapay
2:05
zeka ve bilgisayar bilimi okuyor diye
2:07
sordum ve cevabı hepsi idi
2:11
daha iyi bir yaklaşım veya daha iyi bir
2:14
sonuç Yapay Zeka teknolojisinin
2:16
demokratikleşmesini sağlamamızdır Yani
2:18
hiçbir şirket veya küçük bir grup kişi
2:20
gelişmiş Yapay Zeka teknolojisi üzerinde
2:23
kontrole sahip olmamalıdır
2:25
bunu çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum
2:27
Aynı zamanda kötü biri tarafından
2:29
çalınabilir ülkeler onu çalmak ve
2:31
kontrolü ele geçirmek için istihbarat
2:34
teşkilatını gönderebilir kısaca çok
2:36
istikrarsız bir durum haline gelir bence
2:39
inanılmaz derecede güçlü bir yapay
2:41
zekanız varsa bunu kimin kontrol
2:43
edeceğini bilemezsiniz yani yapay
2:45
zekanın kendi kendine gelişme riski
2:47
olduğunu düşünmüyorum Bence endişe
2:49
birisinin Onu kötü bir şekilde
2:51
kullanabilmesidir ya da o kadar kötü bir
2:54
şekilde kullanmayacak olsalar bile biri
2:56
ona onlardan alıp kötü bir şekilde
2:57
kullanabilir
2:59
bu bence oldukça büyük Bir tehlike
3:04
hepimiz zaten cyborgus Yani telefonunuz
3:07
ve bilgisayarınız ve tüm uygulamalarınız
3:10
şeklinde kendinize ait bir makine
3:12
uzandığınız var siz zaten insanüstüsünüz
3:15
ancak Amerika Birleşik Devletleri
3:17
Başkanı'nın 30 yıl önce sahip olduğundan
3:19
çok daha güçlü bir yeteneğe sahipsiniz
3:21
bir internet bağlantınız varsa
3:24
milyonlarca insanla iletişim kurabilir
3:26
dünyanın geri kalanıyla anında iletişim
3:28
kurabilirsiniz ve bunlar çok uzun zaman
3:31
önce var olmayan sihirli Güçler Yani
3:33
herkes Zaten insanüstü bence tekillik
3:37
Muhtemelen doğru kelime Çünkü insan
3:39
beyninde önemli ölçüde daha büyük bir
3:41
zeka olduğunda ne olacağını bilmiyoruz
3:45
şunu söylemeliyim ki yapay zeka içeren
3:47
filmlerin ve TV'lerin çoğu onu gerçekte
3:50
gerçekleşmesi muhtemel şekilde tam
3:52
olarak tanımlamıyorlar
3:54
ama bence yapay zekanın bir insandan çok
3:57
daha akıllı olduğu iyi huylu senaryoda
3:59
bile Düşünmeniz gerekiyor Peki biz ne
4:02
yapıyoruz Evet bizim ne işimiz var
4:07
bir şey halk için tehlike oluşturduğunda
4:09
düzenleyiciler gibi bir devlet kurumunun
4:11
olması gerektiğini söylemeliyim
4:13
Gerçek çok iyi uçak endüstrisinde araba
4:16
endüstrisinde uyuşturucu Gıda ve bir tür
4:18
kamu riski olan herhangi bir şeyle
4:20
ilgili düzenleyicilerimiz var
4:23
kamu riski kategorisine girmesi
4:25
gerektiğini düşünüyor genellikle yeni
4:27
olan bir teknoloji hasara veya ölüme
4:30
neden olur
4:32
Bir Haykırış olacak bir Soruşturma
4:35
olacak yıllar geçecek bir tür içgörü
4:37
komitesi olacak Kural koyma olacak sonra
4:39
gözetim olacak sonunda düzenlemeler
4:41
olacak Bütün bunlar uzun yıllar alır bu
4:44
işlerin normal seyreder
4:46
Örneğin Otomotiv yönetmeliklerine
4:48
bakarsanız Emniyet kemerinin zorunlu
4:51
hale gelmesi ne kadar sürdü bilirsiniz
4:53
otomobil Endüstrisi 10 yıldan fazla bir
4:55
süredir emniyet kemeriyle savaştı
4:57
başarıyla savaştı rakamlar son derece
4:59
açık olmasına rağmen emniyet kemerleri
5:02
ile ilgili herhangi bir düzenleme olmadı
5:03
emniyet kemeriniz takılı olsaydı ölme
5:06
veya ciddi şekilde yaralanma
5:08
olasılığınız çok daha düşük olurdu bu
5:10
tartışmaya kapalıydı ve endüstri bununla
5:13
yıllarca Başarılı bir şekilde savaştı
5:15
sonunda birçok insan öldükten sonra
5:18
düzenleyiciler emniyet kemerlerinde
5:19
ısrar ettiler bu zaman çerçevesi yapay
5:23
zeka ile ilgili değildir tehlikeli
5:25
olduğunda 10 yıl beklemezsiniz
5:27
bu çok geç olur
5:33
Normalde düzenleme ve gözetim savunucusu
5:35
değilim demek istediğim Sanırım bir kez
5:37
genel olarak bu şeylere en aza indirme
5:39
tarafta arayım Ama bu halk için çok
5:42
ciddi bir Tehlikenin olduğu bir durumdur
5:45
Bu nedenle herkesin yapay zekayı güvenli
5:48
bir şekilde geliştirdiğini doğrulamak
5:49
için iç görüye ve ardından gözetime
5:52
sahip bir kamu kurumu olması gerekir Bu
5:55
son derece önemlidir yapay zekanın
5:57
tehlikesini nükleer silah tehlikesinden
5:59
çok daha fazladır
6:01
ve hiç kimse eğer isterse herhangi
6:04
birinin nükleer silah yapmasına izin
6:06
vermemizi önermez
6:08
bu delilik olurdu Öyleyse neden
6:11
düzenleyici bir gözetimimiz yok bu
6:13
çılgınlıktır ve Open ay ile amaç yapay
6:16
zekanın gücünü demokratikleştirmektir
6:20
lordacton'dan sevdiğim bir alıntı var
6:22
güç yozlaştırır ve mutlak güç kesinlikle
6:26
yozlaştırır sözünü söylerdi
6:28
alıntıysa şöyle özgürlük yoğunlaşmasında
6:32
gücün ve despotizmin dağılımından oluşur
6:34
Bu yüzden yapay zekanın bu inanılmaz
6:37
gücüne sahipsek birkaç kişinin elinde
6:39
yoğunlaşmaması ve potansiyel olarak
6:42
istemediğimiz bir dünyaya yol açmaması
6:44
gerektiğini düşünüyorum aslında Kısa
6:46
vadeli şeyler için o kadar
6:48
endişelenmiyorum dar Yapay Zeka gibi
6:50
şeyler tür düzeyinde birisi değildir
6:53
kaybedilen işlerde ve bu tür daha iyi
6:56
silahların ve bu tür şeylerin
6:57
bozulmasına neden olacak ancak bu temel
7:01
tür düzeyinde birisi değildir
7:03
Oysa dijital süper zeka öyle Dolayısıyla
7:07
gerçekten tüm mesele insanlık toplu
7:09
olarak dijital süper zeka yaratmanın
7:11
doğru hareket olduğuna karar verirse o
7:14
zaman bunu çok çok dikkatli çok çok
7:16
dikkatli bir şekilde yapmamız gerekir
7:19
hızla herhangi bir insanı Aşan dijital
7:22
süper zekaya doğru gidiyoruz
7:25
Bence bu apaçıktır
7:29
[Müzik]
7:48
[Müzik]

“O dilerse sizi ortadan kaldırır ve yerinize başka mahlûklar getirir. Bunu yapmak Allah'a zor değildir.” (Fatır, 35/16-17) elvinmirzeyev-hy8ju

Ve bu kulların da kendini değiştirmesiyle gerçekleşir ve ben ne olursa olsun umutluyum çünkü Allah isterseniz istemeseniz de nurunu tamamlayacak her zorlukta manipülasyon cümleleri hiç eksik olmuyor bu da aynısı savaş savaş anını yaşayanlar için içinden çıkılmaz gibi gözükür ama savaş biter ve başka evrelere yolculuğa başlarız. Nokta sakineçakmak

اِنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَيَأْتِ بِخَلْقٍ جَد۪يدٍۚ

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 11:51
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:15
ben kimse sen nesne..
ya da
ben nesne sen kimse..
her ikisi olur ÖZNE..

Varlık ve yokluk.. bilgi ve buyruk.. söz ve değer.. bilgi ve değer.. nesne ve kimse.. ve sonunda bütün ana hatları ve ayrıntılarını ifade eden DİL.. dil birimi olan söz-cük'ler; iki uca ayrılır İSİM / ad ve HARF / ar.. Böylece tek başına ANLAM'ı olan ve KÖK sesler bulunan isimler yani ad'lar ile tek başına anlamı olmayan ve fakat ANLATIM yapan EK sesler bulunan harfler yani ar'lar;

bize şu denklemi veriyor; söz = ad + ar

İmamı Nursi AR'ın başkasına işaret edip göster-ge olmasına MANA-YI HARFİ.. AD'ın kendine işaret edip göster-ge olmasın da MANA-YI İSMİ adı veriyor.

Biz sözlerle hakikatı hikaye ederken ya da hikayeyi rivayet ederken yapılan delaletler ve görüngüler ve bütün bir var oluş.. sonuçta bir KONUŞMA'ya dönüşüyor.. yani DİL'e..

Ve biz bu dili bütün dini ve dünyevi etkinliklerimizde kullanıyor ve ondan yararlanıyoruz. Halk ile konuştuğumuz gibi Cenabı Hak ile de konuşuyoruz. Akıl ve kalb ile lisan ve nakil dörtlüsü, yaratılan ile ilişkilerimizin ve Yaratan ile de ilgilenmemizin vasıtası ve vesilesi oluyor. . Bilim ve hukuk.. san'at ve hikmet.. ahlak ve tıp.. usul ve uslüb.. işbu lisanı hal ve kal ile yapılıyor.

Bu nedenle manaların mecazi ve hakiki.. hükümlerin müteşabih ve muhkem.. maksadların halk ve hakk.. muhatapların mahluk ve halık.. lafızların beşeri ve ilahi.. kelamın şeytani ve rahmani olup olmadığını ayırt etmek gerekiyor.

Öyle ise dile getirmeye ya da düşe götürmeye.. dillendirmeye veya düşündürmeye.. sağlam ve sağlıklı bilim ve hukuka kısaca dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİYALEKTİĞE ve dile.. dikkat etmek.. önem vermek.. değer vermek.. gerekiyor.

Aksi halde dünyamızın KÖR hayal ve dinimizin BOŞ vehim olma olasılığı var. Çünkü ilmin köküne erişemiyor ve iradenin zirvesini bulamıyoruz.

Ontolojik konular.. zor sorunlardır.. varlıkbilim anlamına gelen ontoloji felsefi bir terimdir.. sistematik felsefenin üç ana konusu var.. varlık (ontoloji).. bilgi (epistemoloji) ve değer (aksiyomatik).. bu üç konu öylesine birbiri içine girişir ki varlığın bir yüzü olan bilgi ile diğer yüzü olan değer.. aradaki varlığı eriterek buharlaştırırlar.. bu yüzden bu konuda kimileri materyalist olduğu gibi kimileri de spritualisttir.. kimileri realist olduğu gibi kimileri de idealisttir.. kimileri emprik olduğu gibi kimileri de emparativ'dir.. kimileri SEPTİK ve kuşkucu olduğu gibi kimileri de kesinci ve DOĞMATİK'tir.. kimileri agnostik olduğu gibi kimileri skolastiktir.. ve kimeleri ATEİST ve Tanrı Tanımaz olduğu gibi kimileri de kutsal Kitabı tanıyan TEİST olur. Demek ki VARLIK dil ile her renge ve tona dönüştürülebilir.. Bunlardan sadece büyük harfle yazdıkların İNSANİ yaklaşımlar olduğu halde diğerleri felsefi yönelişlerdir.. dindar ya da dinsiz olmanın bilim ve felsefeyle alakası yoktur. BİLİM ne dine ne de dinsizliğe KANIT değildir. Ancak bilim ve felsefe dine de ve dinsizliği de hizmet eder.. çünkü o bir DİL belasıdır. Sen bilim ve dili kullanırken o seni kullanır ve bu nokta kral ve köle farkı yoktur. Bilim ve felsefe ile Yaratan'ı tanıtmaya ve kanıtlamaya kalkmanın fazla bir yararı yoktur ve hatta zararı bile vardır. Nitekim İmamı Nursi ünlü RNK'de bilimi ve felsefeyi kullanmamıştır. Konuya ONTOLOJİK olarak bakmış ve kelam ilminde yine bir yol açmıştır. Bilim ve felsefe ile Tanrı tanınmaya çalışıldığında ve tanıtmaya kalkışıldığında onda bulunması normal ve doğal olan eksiklikler ve ve yanılışlar dine ve tanrıya mal edilir. Bir örneği YER MERKEZLİ evren tasvirinin dine mal edilmesidir. Artık çağımızda Tanrı'ya inanmanın değeri kalmadı.. ciddiyetini ve samimiyetini göstermedikten.. kaliteyi ve fazileti yaşamadıktan.. başarıyı ve beceri göstermedikten sonra... Tanrı inancı benim kendimi kandırmaktan başka bir işe yarar mı ? Onun paklığı ve kutsallığı ile kendini örtmem anlamına gelmiyor mu ?

25.01.2018

ÇOK GÜZEL OLMUŞ. BU NOTU ÖNE ÇIKARSANIZ DAHA GÜZEL OLUR..
Cuma Özüsan 25.01.2016

Osmanziya Osmanziyaoğlu
ilginize minnettarım

Mustafa Buğuçam
Cuma Özusan Abcim teşekküre derim

25.01.2025

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 12:16
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:18
Lâ havle ve lâ kuvvete illa billah elaliyyu elazîm

Sabahlari kalktigimda.. ozellikle 6 saatlik uykunu almişsam.. ilk uyaninca.. zihnim pırıl pırıl.. tum gecen gunduzun yanlişlarimi ve dil ve duşumu kötuye kullandigimi fark ediyorum.. ilmimi yararli ve irademi kararli kullanmadigimi ayirt edebiliyorum.. butun pişmanligimla ve tüm keşkelerimle zihnin EZILIRKEN.. şuur aynam butun berrakligi ile yeni bilgilere ve özgun bulgulara ve eşsiz buluşlara açik olarak MUHTEŞEM insani nokta nokta inşaya ve çizgi çizgi imara hazir oluyor on bin yazi.. (siz yuz bin deyin) ve yuz bin tablo (siz bir milyon) ile adim adim kavramlarla örerek.. kıdım kidım anlamlarla eklemleyerek.. kısim kısim düşuncelerle butunluyerek INSANI tasarladim ve biçimlendirdim. Bu yuzden de kendimi ve ailemi ve yakin çevremi bir OMUR ihmal ettin ve yuzden KELIMELERLE ugraşmaktan INSANLAR kazanmaya vaktim olmadi ve tâlibim bulunmadi.. çunku insanlare verecek bir şeyim bulunmadi ve onlarinda benden alacaklari bir şeyleri olmadi.. olmayan ve bulunmayan ŞEY' nedir ? Bunuda benden başka kimse ARAMADI.. çunku gereksinimlerini aşamadi.. bulduklarini kendini göstermeye harcamaktan.. işte bu yuzde dahile ALISIMIZIN ve harice VERIŞİMIZIN. yani input GIRDILERIN ve output ÇIKTILARIN farkinda degiliz.. aşkin iştah ve ıstiyaki..   ışkin merak ve meraki ALAKAmIZI örtuyor.. alisilan ilgiler ve yerlesik bilgiler ve oturmuş sevgiler dışina çikamiyor.. yolu dinden ayiramiyoruz. yolu din saniyoruz. Not: Kendimi gostermek isteseydim bu paylaştigim tabloyu KITAB haline getirir ve bunu yaparken pek çok okuyucularim ve partnerden editore.. menecerden sekretere bir suru yardimcilarim olurdu.. iyi ki olmamiş.. aksi halde INSANI yapilandiramazdi.. ben olecegim ordugum KOZA kalacak.. belki ROZA olur olmaz.. bunu bilemem.. BEN bildigim kadar naktimin DOZunu ayarlamaya ve vaktimin POZunu konumlandirmaya çalisiyorum. Saygilarimla saglicakla kaliniz. osmanziya 25.01.2025 uçyol izmir 09:49 birc bucuk saattir telefonda yaziyorum.. salak salak..

Çaresi olan işte CEZ'A ve çaresi bulunmayanda ACZE düşme.. diye öğutler İmamı Nursî..

dediklerimin sentaksini anlamamis iseni semantigini boşuna anlamaya çalişmayin.. "acz" kelimesini ANLAMINI biliyor olabilirsiniz fakat "cez" sözcugunun ma'nasini bilmiyorsaniz sözluge bakip "lüga"sini ögrenmekten başka ÇARE'niz bulunmaz. Sözcuk ogrenmeyi birakmişsaniz "ögrenmeye"de selam soyleyin bir daha gelmez.

Şimdi bizim sorunumuz SOZ DIZIMI degil.. çunku hepiniz TURKCE' yi biliyorsunuz ve bu yuzden özne/tümleç/yuklem KALIBINI özümlemişsinizdir ve rahatliklada her tumceyi çözunlersiniz. Ancak unuttugunuz bir sey var..

LISAN gramer ve beyandan ibaret degildir onun bir de lüga-t ve söz-luk yani bulunur ki bu yuzden dili ve lisani bilseniz lugatiniz uç beş bi sözcukte ibaret ise gunluk dilden yukari çikamazsiniz. Bu konuda insanin bir ÇAPI olur. Bu konuda ben çok çapsızım. Çünku konuşacak kadar Guzel ANA dilim olan TÜRKÇE'mden başka dilim bulunmuyor. Aşka başka bir BABA dili ögrenemedim. Elbette anlayacak kadar Arapca ve Ingilizce bilirim fakat konusacacsk hatta düşunecek kadar başka bir dilim olmadi maalesef.. şimdi diyebiliriz insanin ANLAMASI ancak lugasi ve sözlugu ve karihasi ve çapı kadardir.

Peki buna rağmen bu çapsiz Osmanziya'ya neden cevap veremiyorlar.. nice çaplilar.. bilgililer.. etiketi bulunan hocalar.. anlamadiklari için mi ?   Hayir ! Bilmedigim bir konuda konuşmadiğim için.. konuşmadigimdan cehaletim ortaya çikmadiginda. Ancak bildigim konuda konuştugumda da onun hakkıni YBA ile verdigim için. Bildigim KONU nedir ? Insan ve Lisan...

Bu ikisi için binlerce kitap okuyup milyonlarca sözcuk ogrenmeye.. dunyayi dolaşmaya.. uluslararasi CERN labaratuvarina gitmeye gerek kalmiyor. Labaratuvarin labaruvari olan DIL senin KAFANDA duruyor.. umumi dünya senin özel DÜŞ'ün olan BAŞINDA yaşiyor..

İşte buyuk bir çogunluk bu dil kafasi ve düş başinin farkinda değil.. habire bunlara tepe tepe kullaniyor.. düsunuyor ve konuşuyor ve yaziyor.. fakat bu dili me.rak etmiyor ve düşü mer.am etmiyor yaraki ve amı aşk ettigi kadar. Butun IŞK'ı kendini gostermekten ibaret.. bu yuzden RA ve MER kayboluyor.. gizleniyor ve bunlarin dili ve düşu kotu ve kotuye kullandigini ve kendisini ve benini bozdugunu bilemiyor.

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 12:24
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:32
Ehli Kitab ve Mekteb Ehli.. Kalemin kitabetinde yararlansinlar.. bunda bir sorun bulunmaz.. amma kelamlarının kıraatinda.. mallarina ve mellerine buyuk bir yük düşüyor.. kaldiramayacakları ağırligi taşıyorlar.

Rabbimiz yâr ve yardımcımız olsun. Amin.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide