Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: RABITA | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3580 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: RABITA Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:03 |
GERÇEKLER acıdır.. adamın canını acıtır. Böylece uyandırır. DOĞRULAR katıdır.. adamı displine batırır. Böylece aydınlanır. Ister bilim adami ol ister film kadını uyanık bir aydınliğın bulunmuyorsa İLMİN ve İRADEN de boştur.. GÜZELLİĞİN ve İYİLİĞİNDE nâhoştur.. dedim kendi kendime. Ben bana dedi ki sana sekiz KOŞUL veriyorum ; iki nesneyi unut.. iki kimseyi unutma.. dört işi anımsa. Ben kendime dedi ki bende senden sekiz KURAL alıyorum ; iki nesneyi yaz.. iki kimseyi oku..dört nesneyi eyle. Koşullardan YASALARI çıkaran nefsim ile kurallardan YASAKLARI çikaran enem.. bir araya geldiler: Şu işlevi ödüne çevirdiler: önce emek sonra yemek. Şu gorevi ödeve çevirdiler: önce düşun sonra konuş. ÇÜNKÜ ÖNCE BAŞLAT Çalış.. sağlık olsun Üret.. huzur bulsun Başar.. ben kendini kurtarsın SONRA BITIR. Mustafa oğlu Ziya |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3580 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:14 |
RABITA-i mevt ÇEŞİTLİ şekillerde yapılabilir. Ehli dünyanın rabıta-i mevti böyle.. ehli ahiretin yaptığı daha başka olur.
SEN ÖLDÜKTEN 1 SAAT SONRA, Ağlamalar azalır. Ailen eve gidip yakınlarının yeme içme işiyle ilgilenmeye başlar. Bu sırada bedeninde organizmalar çalışmaya başlar. İKİ SAAT SONRA, Evini arayıp cenazeye katılamayanlar mazeret bildirirler. Bu sırada evindeki taziyeye gelenler spor ve siyaset konuşmaya başlar. ALTI SAAT SONRA, Birinci dereceden yakınların hariç diğer herkes evine dönüp, bir sonraki gününü planlamaya başlar. 24 SAAT SONRA, İç organların çözünmeye başlar. Bu sırada telefonuna önü bilmeyen kişilerin aramaları, reklam mesajları gelmeye devam etmektedir. İKİ HAFTA SONRA, Çocukların miras paylaşımı için bir avukatla görüşür ve tırnaklarınla dişlerin dökülmeye başlar. 3 AY SONRA, Eşin televizyonda bir komedi filmine güler ve bedenin sıvılaşmaya başlar. BİR YIL SONRA, 1.yıl dönümünde birisi: "Vay be, bu kadar oldu mu? Daha dün gibi." der ve vücudundaki asit kefenini eritir. ON YIL SONRA , Bir arkadaşın eski bir fotoğrafta görüp hatırlar. Bedeninden geriye kalan sadece kemiklerdir. İşte bu dünyadaki varlığının tamamen unutulması, bu kadar kısa süre alır. Şimdi bugün kafana taktığın kişi ve olayları tekrar gözden geçir. SENCE DEĞER Mİ...?! Biriktirdiğin hiç birşey senin değil, bu dünyadan bir hoş seda bırakıp geçip gidebiliyorsan ve elalem ne dere takılmadan kendin olup dilediğince yaşayabiliyorsan sana hergün bayram. RABITA Gerçekler acıdır.. adamın canını acıtır. Böylece uyandırır. Dogrular katıdır.. adamı displine batırır. Böylece aydınlanır. Ister bilim adami ol ister film kadını uyanık bir aydınliğın bulunmuyorsa ilmin ve iraden de boştur.. iyiligin ve güzelliğinde nâhoştur.. dedim kendi kendime. Ben bana dedi ki sana sekiz KOŞUL veriyorum ; İKİ NESNEYİ UNUT.. Kardeşinden gördüğün kötülük, kardeşine yaptığın iyilik. İKİ KİMSEYİ UNUTMA.. Rabbini ve ölümünü DÖRT İŞİ ANIMSA.. Misafirlikte göz Yemekte mide Namazda gönül ben kendime dedi ki bende senden sekiz KURAL alıyorum ; iki nesneyi yaz.. SADAKAT VE EMANET iki kimseyi oku.. ŞÜKÜR VE SABIR dört nesneyi eyle. İKTİSAD VE ADALET VEFA VE FEDA Koşullardan yasalari çıkaran nefsim ile kurallardan yasaklari çikaran enem.. bir araya geldiler: BU İŞLEVİ ÖDÜNE ÇEVİRDİLER: önce emek sonra yemek ŞU GOREVİ ÖDEVE ÇEVİRDİLER: önce düşun sonra konuş ÇÜNKÜ ÖNCE BAŞLAT Çalış.. sağlık olsun Üret.. huzur bulsun Başar.. ben kendini kurtarsın SONRA BITIR. Mustafa oğlu Ziya oğlu MUSTAFA 27.12.2024 üçyol izmir 09:13 Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 09:36 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |