Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: himmetimiz kime.. hizmetimiz neye... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2850

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: himmetimiz kime.. hizmetimiz neye...
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:49



Bir nesnenin ya da kimsenin.. sevilmesi.. bir ismin ve bir kelimenin.. övülmesi.. bir mananın ve bir fikrin.. reklam ve propagandasının yapılması.. dili ve dini etnik ve etik değerlerimizi partileri panel ve paravana ve alet edilmesi.. yapılması.. emek ve özgürlük ekonomik ve politik değerlerimizin ideolojileri paratoner ve bayrak yapılması.. sağlandıktan sonra elimize geçen ne olur ?

Muhatap hedef kitle.. ayakta tutulur.

Ancak bu arada yükselen değer.. öne çıkan bilgi.. revaç bulun meta.. rağbet edilen hizmet.. malı alır götürür.

Peki yükselen değer, bilgi, meta, hizmet neye çevrilir ?

Paraya.. oya.. yetkiye.. güce..

Böylece eninde sonunda hepimiz gurur metaı olan dünyayı bir kazanır bir yitiririz..
Dünyayı çalışmak kazandığımız yitirdiğimize değdi mi değmedi mi ?

Bunu insanın nazarı ve niyeti belirler.

Saygılarımla.

Sağlıcakla kalınız.

Osmanziya

Cuma Özüsan Hocama demişim; şu HARİKA "Dünyada üç takım insan vardır: 1-Mal üretenler. 2-Üretilen malları gasp edenler. 3-Mal gasp edenlerin artıklarıyla geçinenler." tespitinize bir nazire yapayım: "Kabri kalbten hakaik çıplak çıktı.. na mahrem olanlar nazar etmesin" dedikten sonra derim ki:
güce tapanlar..
güçten korkanlar..
çıkara bananlar..
çanak yalayanlar..
ben maaş çanağı yalayanlardanım.. maalesef.

Zaten sümsük ve sünepe müslüman olup bir ömür bir hanımın nikahıyla yetinenlere.. bu ÇANAK çok bile.. BÖYLECE sizin üçleme benim dörtleme ile güzel bir yedileme oldu.. Saygılarımla.. hayırlı akşamlar.

Bir ömür boyu ne için koşuyorsak sonunda onu buluyoruz.. ancak hepimiz DİŞİL ve ERİL olarak aynı YOL'dan gidiyoruz.. âdemoğlu olarak kız ve kızandan sonra.. kadın ve erkek.. sonra karı ve koca.. sonra ana ve baba.. sonra.. usta ve hoca.. böylece sorunluluğumuz geçim ve sorumluluğumuzu seçim ile çözerek ilerlerken kendimizi KALİTELİ mal ve hizmet sunumu ve KARAKTERLİ fazilet ve kemalat serimi içinde buluyoruz.. ya da birbirimizi kalitesizlikle karalıyor ve karaktersizlikle suçluyoruz.


Bu tür ANLATIMLAR bizim iletişim dediğimiz alan içinde cerayan ediyor.. çünkü canlı âlem şu dörtlü ile çerçevelendiğini düşünebiliriz: Üretim Araçları ve Tüketim Amaçları ile Eğitim İlkeleri ve Yönetim Ülküleri DÖNGÜSÜ içinde gelişen kültürümüze paralel ilerleyen bir uygarlığa sahip oluyor.

Bu günkü çağdaş uygarlığımızın bizi getirdiği NOKTA.. sanırım bir köşe başı.. birbirine muhalif olarak doğan totaliter sistemler ve otoriter rejimler olan Yeşil ve Mavi ile Kızıl ve Kırmızı İDEOLOJİLERİN giderek insanları birbirinden uzaklaştırmasının verdiği RESİM oldu.

Bununla beraber KOLLEKTİVİST (gelenekçi) ve BİREYCİ (yenilikçi) kültürler.. ya da ULUSAL (yerel) ve ULUSLARARASI (küresel) kısaca DEĞİŞİM'den yana olanlar ve olmayanlar arasında bir SENTEZ oluşturma yeri haline geldi..

Bu nasıl olacak.. bu iki dil (din) arasında ortak bir platform oluşmasıyla.. sağlanacak.. Bu işe aday çalışma olan YBA bu yazımda tanıtmaya çalıştım.

Saygılarımla

Osmanziya

18.05.2024 22:55 üçkuyular İzmir

iki temmuz yirmiyirmörd
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2850

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:08
Çocuğu olana okul lazım..

aş isteyene iş lazım..

Maaşı olana eş lazım..

Hastaya şifa lazım..

Borçluya eda lazım..

Bunların işi benimle olmaz.. benim aradığım hedefleri bitirip gayelerine ve amaçlarına doğru yönelenlerdir.

Maşedov'un İHTİYAÇLAR listesinin alt sırasından üst sırasına doğru gittikçe gereksenimler ve hedefle azalır arayışlar ve gayeler başlar..
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2850

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:05
KİTABINI ARKA KAPAGI:

YÖNTEMBİLİM NEDİR ?

Yöntem konusunda ilk çalışma Aristotales’(MÖ 384-322) in ORGANON adlı yapıtıdır. Bu konuda ikinci gelişme SENTETİK ispatlanabilir GEOMETRİYİ, ANALİTİK hesaplanabilir GEOMETRİYE geçiren Euler (1707-1783), Fermat (1607-1665) ve Descartes’ (1596-1650) ın çalışmalarıyla ortaya çıkan MATEMATİKSEL koordinatlarıdır.

YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ, «matematiksel» olarak kullanılan analitik düzlemi «metodik» hale getirerek onu hızlı bir anlam SÜRÜCÜ ve kolay bir anlatım AYGITI yapmıştır. Descartes’dan sonra da çeşitli mantıksal çalışmalar yapılmıştır. Ancak hiç biri EXCELL dışında Kartezyen koordinatlar kadar belirleyici olamamıştır. Artırılmış gerçeklik ve diğer bütün simülasyonlar yine bu koordinatların temeli analitik düzleme yaslanır. Fakat analitik düzlemin görsel, mantıksal ve metodik bir kullanımı bulunuyor ki bu anlaşıldığında yatay ve dikey boyutların sembolizmden öte bir gerçeğe örme kapısı aralanacaktır.

Çok uzun olmayan bir süreden beri GÜNLÜK DİLİN mantığı ve BİLİMSEL BİLGİNİN matematiği üstündeki çok yönlü ve yanlı dil ve din katmanlarında, felsefe ve hikmet konularında, fizik ötesi vepsik berisi alanlarında günlük dilin düz yazısı ile yapılan felsefi edebiyat ve dinî vaaz ile bir yere varılamayacağı artık anlaşılmıştır Bu katmanları ilişkin ortak bir dil aranmaktadır. .

YBA kavramsal bir tasarım aracı olarak dört yüz yıllık matematik kullanımın getirdiği alışkanlıkla çoğu aydın ve bilim adamı tarafından görsel, mantıksal ve metodik olarakta kullanılmaktadır. Bunların en ünlüsü TonyBUZAN’ın zihin haritaları tekniğidir. 1960 başlayan bu çalışmaya 2009 yılında muttali oldum. Ancak bu çalışma beynin SİNAPSLARININ müthiş doğaçlama gücünü kullanan bir teknik olup bir yöntem ya da dil haline gelmemiştir. YBA bir dil olmaya aday çalışmadır.

www.yontembilim.com sayfamın FORUM kısmındaki günlük dilin düz yazısıyla meraklı ve gizemli içerikleri olan çalışmalara ekli olan tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru incelediğinizde ve izlediğinizde..imgelediğinizde ve irdelediğinizde YBA hızlı anlam sürücüsünü ve kolay anlatım aygıtını da tanımış olacaksınız. Kim bilir belki öğrenecek ve kullanacaksınız. Saygılarımla.

Osmanziya

02.07.22024 Üçyol İZMİR

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk