|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4799 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: bilgilenme ve ogrenmeGönderim Zamanı: Dün Saat 23:41 |
|
Bilgilenme ve Öğrenme Bilgi edinme ve Ezberleme ilim ve malumat irfan ve marifet
Teksir ve tezyid ÇOGALTME ve ARTIRMA arsinda ne fark bulunuyor ?
Teksir-i kesret tadad-i hasiyet.. ve tezyid-i zidade ihsa-i hususiyet.. yukaridaki soruyu sormasaydın bu cevabi alamazdim
Peki bu yanıtı almazsan ne kaybım olurdu.. aldım ne yararım bulundu ? Binlerce insanın birbirine uymayan binlerce işi bulunur.. bunların birinin birine fazla bir yararı bulunmaz.. ancak bu işler bir arada iş birliği ve iş bölümü ile insanlar birbirlerinin işlerinden ve bilgilerinden yararlanıyor.. tabibin işi avukata.. berberin işi bakkala.. rençberin işi manava yarar.. zekanin bilgisi hafızanın birikimine.. belleğin havuzu mantığın çeşmesine yarar.. sonunda salatanın çeşnisi mideyi doldurur.. bilgi ve sevgi ışkı ve aşkı doyurur.. yaşam sürer.. kültür türer ve uygarlık yürür. Bu bakımdan işime yaramıyor diye bilgilenmeyi ve şimdi kullanamıyorum diye öğrenmeyi küçümseme.. osmanziya
Şu kadar bulunuyor ki ÖĞRENME konusunda eğer öğrenmesi YÖNLENDİRİLMİŞ kişilerdenseniz.. yani bir din haline gelmiş felsefeye ya da felsefe haline gelmiş dine.. kısa bir İDEOLOJİYE angaje olmuşsanız.. sizin ne öğreneceğiniz ve ne öğrenmeyeceğiniz bellidir.. Örneğin hangi bilginin işe yarayacağı hangi bilginin işe yaramayacağı konusunda ölçüt denilen ön yargılara sahipsinizdir.. en azında sadece ahiret için yaşıyorsanız.. dünyevi bilgilerin çoğunun sizin için önemi bulunmaz.. ya da sadece dünya için yaşıyorsanız ahirete ilişkin çoğu bilgiler gereksizdir ve bir değeri olmaz. Bunun pek çok sosyo kültürel örnekleri verilebilir.. ancak benim misyonum açısından sizin bilgi ve sevgi dışında HİÇ bir ilginiz bulunmaz. Elbette bütün saygılar ve sevgiler.. tüm bilgi ve değerler İLGİ ve ALAKA'dan doğmuştur.. lakin saygı ve sevgi ile bilgi ve değerler dört tat gibi yani acı ve tatlı ile ekşi ve tuzlu TADLAR gibi sınırlandırılmıştır.. bu dört tad dışında bir tadı pek aramadığınız gibi bu dört "ilgi" dışında başka ilgilerle "ilgi"lenmezsiniz. Çünkü bunlar hemen işinize yaramaz.. size bir çıkarı olmaz.. Zira İLGİ'niz bu dörtü dışında körelmiş ve dumurun durumuna uğramıştır. osmanziya 05.12.2025 üçyol izmir 23:40 Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 23:41 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|