|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Yöntembilim | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5309 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: hakk ve hakikatGönderim Zamanı: Bugün Saat 00:40 |
|
Hakk ve hakikatı ararken karşımıza İNSAN çıktı.. biz de ver yansın ettik insana.. Aslında kendimize ettik. Eleştiri dediğin ele verip veriştiri olmakdan çıkıp.. yakınıcı değil arayıcı ve bulucu.. konu aydınlatıcı.. sorun çözücü.. YAPICI olmalı.. YIKICI değil. Çünkü bunun ne sana faydası bulunuyor ne de bana.. Bununla beraber en azından tenkid ve eleşiriler ortadan da kalkmamalı.. çünkü sorundan yakıncılar bulunmazsa sorunu yüklenicilerde olmaz. Osmanziya
Dün cumartesi günü büroda adını izni olmadığı için söylemeyeceğim Değerli bir Kardeşimle HAKK ve HAKİKATIN tablosunu yaptık.. kendisi bayağı keyifli bir çalışma olduğunu söyledi.. Sosyoloji ve Felsefe konusunda Üniversite tahsile yapmak bu Kardeşimin öteden beri face tanışırız.. çalışma materyallerine burada paylaşıyorum.
Sonra bu materyalleri YBA çalışmasıya daha okunaklı ve anlaşılır hale getirdim. Bu çalışmaya ilişkin tabloları da buraya yükledim.
bu dosyaya ilişkin materyalleri de burada yükledim. 20260810_005230_INSANIYET.zip Ayrıca bir kaç gün önce yaptığın İNSAN çalışmasının da tablolarını buraya yükledim. Belki bu vesile ile inceleyen ve irdeleyenler olabilir olasılığı ile.
bu dosyaya ilişkin materyaller de burada: 20260810_005624_DUYGU_SARAYI_2.zip Bunun gibi binlerce çalışma yapıp ve on binlerce tablo yapıp paylaştıktan sonra bunların birinden bile yanıt alınmaması.. ya bende insanlık bulunmuyor ya da muhatablarım insaniyet da bulunmuyor.. artık diyeceğimi dedim.. ya biri beni şikayet eder.. ya da bende Rabbime insanları şikayet ederim.. En güzeli SUSUP kendi dünyama çekilmek.. fakat bunu da beceremiyorum. İNSANİYET çağrı yanıt gelmemesi İNSANLARIN olmaması mı yoksa çağırdığımın İNSANLIK olmaması mı ? İnsanlığın lafını eden çoktur.. onların bir kısmını da çağırdım onlardan da gelen olmayınca şu kanıya vardım ki bir canlının yüzünün ve bedeninin bulunması ve bu ikisi arasında onun konuşmasını temin eden beyninin olması İNSAN olmak için yetiyor mu ? Belki bir yüzüne baktığımız çok kimseyi ve özellikle yakınımızsa ve özellikle de çıkarımız bulunuyor onu "insan" yani bizden müslüman.. hristiyan.. yahudi.. budist.. mason.. marksist.. türk.. kürt.. ingiliz.. fransız.. arap.. rus.. yunan.. yani "insan" sayabiliriz. Ancak Max Scheheler insanın kainattaki yeri kitabında insanlık kriterlerini dikkate alınca.. örneğin içten olması.. etkin olması.. özgür olması.. dürüst olması.. gibi vasıflara bakınca.. kendimi insan sayamıyorum. Ancak bulunması ve olması gereken kıstaslar yerine kuramsal olarak insan olmanın ölçütleri konusunda bir bir değerlendirme ve konuşma ve tartışma yapamaz mıyız ? İşte benim de tam aradığım bu.. Yoksa kimin insan olduğunu kimin insan olmadığına karar vermek bizim işimiz değil.. çünkü dünyada pek çok hukuk sistemi yüzü ve bedeni ve beyni bulunan mümeyyiz reşid herkesi vaz geçilmez insan hak ve hürriyetlerinin sahibi sayar.. bu yüzden onları bir mal gibi alıp satamazsınız. Bu yüzden saygısızlık edip birine sen insan değilsin dediğimizde bana hakaret ediliyor diye bizi mahkemeye davet edebilir ve biz de büyük bir olasılıkla cezalandırılır ve yaptırımsız kalmayız. Her ne ise.. siz.. hak ve hakikat hakkında tabloları incelerken.. insan hakkında yaptığım paylaşımlara bir göz atabilirsiniz. 0Z0 yontembilim.com 10.08.2026 üçyol izmir 00:41
insan 4 D çalışması.. DUYGU SARAYI zip dizininde evveliyatı bulunuyor. İnceleyebilirsiniz. Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 01:11 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5309 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:10 |
|
Bazı konular hukuken çözülebilir..
Bazı konular bilim olarak çözülebilir.. Bazı konular din olarak çözülebilir Bazı konular ekonomik olarak çözülebilir. Ancak bazılarımız konuların aydınlatılması ile sorunun çözülmesi arasındaki farkı bilmiyorsa ve bu sorun ve konu ayarımı yapılması konusunda büyük bir çoğunluk benim gibi bilgisizse konular karanlıkta ve sorunlar zorlukta kalmayı südürecektir. Bizim bazı konular da aydınlatılmamızın ve bazı sorunlarımızı çözmüş olmamızın bu büyük konuya ve koca soruna fazla bir katkısı olmayacaktır. Bizler babalarımızın sağladığı imkanlarla üniversite okumuş, hakimlik, savcılık, valilik, askerlik, noterlik yapmış ve bir süre sonra bu KAMU hizmetinden emekli olarak sorunun çözümüne ve konuların aydınlatılmasına yönelik BÜYÜK DAVETLERİ kabul etmiş ve hatta bu davetlerin ÖRGÜTLERİNE girmiş.. şirket ve partilerini desteklemiş ve bundan başkasını da çözüm olarak görmemiş kimseleriz. Sanmışız ki DİNDAR olmak her sorunun çözümüdür. Sanmışız ki KÜLTÜRLÜ ve SEÇKİN olmak her konunun aydınlatılmasıdır. Sanmışız şu sömüren krallık ve sömürülen kölelik düzeni yıkılmadan hiç bir şeyin çözümü olmayacaktır ve hiç bir konunun aydınlatılışı bulunmayacaktır. Çünkü sorunu bizden iyi bilen olmaz. Peki biz kimiz ? |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|