Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: yontem bilimsel analiz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4607

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yontem bilimsel analiz
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:55

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2871

Analitik DÜZLEM..   AD
Yöntem Bilimsel ANALİZ.. YBA

İlki herkesin bildiği.. Matematiksel in daha iyi bilir MATEMATİKSEL araç.. ikincisi Matematiksel dahil yine herkesin kullandığı METODİK bir araç fakat farkında değiller.

MATEMATİK malum KUTBİ mantıktan çıkmış bir enstrüman.. ancak onun PERSPEKTİF ve ve GEOMETRİ gibi "NİSBİ" kullanımA yardımcı aygıtları bulunuyor.

Matematikte HİNDİSTANDAN gelen hesab (aritmetik) ve "Trigonometri" gibi MISIRDAN gelen YUNAN da kemalini bulan hendese (geometri) dan çıkan ikinci aletler de söz konusu ve bizim kültürün beşere hediyesi CEBİR.. ve çağın oyun ve dil öğrenme kuramlarının esası olan İSTATİSTİK yasalar.. ve elbette bunların uzmanlarının ve dahilerinin orsaya çıkartacakları çeşit çeşit DİLLER..

İnsanoğlu dilden öte hayalin ve vehmin uçurumları ve zirvelerinde dolaşanın felsefe ve hikmetin inşa ettiği metodik temelli senkretik ve aksiyomatik temelli sistematik YAPILAR, muhteşem BİNALAR ve muazzam SARAYLAR ile meşgul.

Çok şükür biz bu muhteşem birinin içine girip AKLIMIZI yitirmedik.. mantığımızı çalıştırıyoruz ve ÇİZGİ'ye geçen metodiğimizle dünyalar inşa etme platformunu açıyoruz.

Felsefe ve din arasında ortak bir ZEMİN olarak düşünülen bu zemine henüz ulaşan olmadı.. millet uçurumlar ve zirvelerden zevk alıyor ve keyf veriyor doğal ve normal olarak.. biz ise YBA hızlı anlam sürücüsü ve kolay anlatım aygıtı barındıran düzlemimizde onu beğendirecek ve tanıtacak yemekler pişirmekle meşgulüz..

Saygılarımla osmanzayi 18.09.2025 17:09

Evrenin dogasinda ve evrimin dönesindeki yapi ve işlevler olan varliklar ve olaylar dunysainda yaşiyoruz dedigimde bir kısminiz EVRIM dedigim için çok kizacaktır.. YARATILIŞ deseydim karşı taraf sinirlenecekti.. TARIHSEL degilde "dönel" dedigim için tümcelerimi anlamayacaktir.

Demek ki bizler GERCEK DUNYA içinde külturumuzle kurulan dilin yapay ve dinin sanal DUNYASI icinde yaşantimizi surdururken tanincin (ŞUURUN) yazdıgi bir ŞİİR içinde icra-hayat cereyaninin ve imrari şuur merayanin AYNASINDA kah yakaza ve kah nevm fazlarini surdüruyoruz.

YAKAZA ve uyaniklik halindeki ruyet ve riya ile nevm ve UYKU halindeki re'y ve ruya ile ILIMLE meşu bulunuyoruz. Bununla beraber atide nefsin debr ve tedbiri müdebbir ve kalbin dekr ve muddekiriyle mutasarrif olarak.. mazide aklin derk ve idraki ve ruhun derb ve terbiyesiyle mudrik olarak IRADE ile de meşgul oluyoruz.

Dediklerimi okubilirsiniz lakin anlamazsiniz. En azindan osmanlica sozcuklerin anlamini ogrenmeniz gerekiyor. Fakat tamamiyle ve kemaliyle fikr.. fıkh.. fehm ETNE'niz icin benim yapay diline ve sanal duşume yani ZIHIN sarayima ve ŞUUR kaleme girmedikten sonra anlamaniz ne mumkun ? Bunu biliyorum.. buna rağmen YBA in reklami ve siber uzaya yukleyerek onu gelecege taşimak için bunu yapiyorum.

Amma su da var ki ayni olay.. YAZARIN DUNYASINA GIRMEK başka yazarlar içinde geçerli.. ancak onlarin OZEL dilini ogrenemezsiniz.. fakat benim YBA dilinde bunu yapabilirsiniz.

ÇUNKU benim amacim size bir bilgi ya da dusunce ya da inanç iceriği sunmak degil kendi iceriklerinizi saglam ve saglikli hazirlamanız ve sunmaniz için hizli anlam surucusu ve kolay anlatim aygiti barindiran YBA ogretmeniz ve kullanmaniz ve yararlanmaniz için BEGENDIRME ve TANITIMINI yapmak.

Saygilarimla

Saglicakla kaliniz

osmanziya
18.09.2025 izmir 2025

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 17:12
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4607

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 19:54

Mustafa Buğucam: Ben seni şunu ya da bunu oğrenmeye çağirmiyorum.. zaten bu hedefimde degil.. buna rağmen YBA ile kendini gösterme peşinde oldugumu duşunebilirsinumiz.. olabilir.. bu da gayet dogal ve normaldir.. gayri meşru bir iş yapmadiktan sonra insanin beceri ve basarilarini sergilemesi kotu nir sey degil.. yeterki yaptiklariyla başkasina zarar vermesin..

biz size icerikli bir bilgi..düşunce.. inanç öğretmeye çalişmiyoruz.. hem buna zaten ihtiyaciniz da bulunmuyor. Ancak ömur bir emanet.. hem de bir sureligine.. bu sure içinde en yararli ve yetkin işi aramak ve bulmak bizim yarişimiz ve yardimlaşmak sinavimizdir.

Mustafa Buğucam: insanin iki temel alani bulunuyor.. birisi HACATINI karşilamak.. gereksinimlerini tamamlamak ve eksikliklerini gidermek

Bunun içinde toplumsal dayanişma için yapilan iş birligi ve is bolumu geregi olarak bir sektorde bir meslek edinmis olup onunla KALITELI mal ve hizmet sunumunda gelismeyi temin eden bir YARIŞ içinde bulunuyoruz. Ayni zamanda bununla da yaşam kalitemizi artiracak PARA kazanma ve kazancimizi artirma peşinde oluruz.

Geremsinimleri karşilama ve eksiklikleri gidermek için kaliteli mal ve hizmet sunma ve konforlu yaşam saglama sureci birbiri icinde.. menba (kaynak) ve (erek) hedef icerikli MOTIVASYONEL bir etkinliktir. Ornegin diploma almak için okul bitirmek. İs bulmak için diploma almak. Eş bulmak için iş bulmak. Ev almak için araba almak. Rae
[19:36, 18.09.2025] Mustafa Buğucam: araba almak ya da cocuk okutmak icin iş degitirmek ya da dukkan genişletmek. Emekli olmak resmi veya sigortali iş bulmak.. butun bu HAYAT MUCADELESINDE bir hedef bir sonraki hedefin kaynagi haline gelir.

DOĞUM..
Okul..
İş..
DÜĞUN
Evlilik..
Emeklilik..
DUĞUM

Bu uc kapili dort durakl yedi aşamali hayatin açtigi HACAT alaninin HEDEFLERINDEN başka diger bir alan dahi bulunur ki amaçlarin oldugu bu ikinci sahaya HARRAT adini veriyorum
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide