Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: AHMES'den OKLID'e Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: AHMES'den OKLID'e
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:46
Anlamak (muhatab) KATİB
Anlam MEKTUP VE KELAM
Anlatmak (mütekeellim) KALEM

Bu paragrafı anlayasınız diye değil işin ne kadar ZOR olduğunu göstermek için dizdim.

Kalem ve kitabeti ile kelam ve kıraatı.. yetmezmiş gibi bir de İMAMIN.. malı ve ameli ile meli ve emeli bulunuyor.

Şimdi bütün bunlar yetmezmiş gibi imamı mübin ve kitabı mübini arıyorsun.. yani Kur'an-ı Muc'iz-ül-Beyan'ın sık sık söz ettiği iki TAMLAMAYI anlamaya çalışıyorsun.

Oysa müslümanlar dört yüz önce Sacevendi noktalamalarıyla Kitabı ANLAMAYI bırakmış sevab ve ölüler kitabı haline getirmiş.. bin yıldır sürdürdükleri sünni ve şii çatışmasını Kur'ancı ve Hadisci çatışmasını eklemiş.. işte tüm hahamların.. papazların ve hocaların köküne kesecek bu çalışma.. umudum anlayanlarda değil anlamayanlardı.. artık.

Çünkü
Düşünenleri arıyorum ZİRA arayanları düşünüyorum.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

osmanziya 02.06.2024 inegöl

On beş senedir ANLAYANLAR için meraklı ve gizemli.. reklamlar.. siyasi ve seksi.. propagandalar.. YBA tanıttırması ve beğendirmesi ve özendirmesi yaptığım halde bir SES çıkmadı.. şimdi umudum ANLAMAYANLARDA..



SİMETRİ nedir diye ararsanız o size geometriye götürür.. geometride de buraya getirir : https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96klid_geometrisi#cite_note-eves1_19-1 bunu face de anlatmak isterseniz o da geçen sene paylaştığım bu konuya getirir.. sonuçta SİMETRİ.. si ve met ve ri seslerinden ibaret SÖZCÜK.. her şeyi anlatan hiç bir şey haline gelir. Ancak yine de biz onu bırakmayız.. bu sefer hastalık haline gelir. Bu hastalığa ilk bulaşan kişinin YUNANLI bir İSKENDİREYELİ olduğu söylenir.. Öklid( M.Ö. 330-275) yıllarında yaşayan ELEMANLAR yapıtını yazan bu kişi Ahmes'den yararlanmış.. https://tr.wikipedia.org/wiki/Ahmes   M.Ö. 1600 yılında Ahmes M.Ö.2000 ile tarihlenen başka Rhind Matematik Papirisü denilen bir belgeden yararlanmış.. peki GEOMETRİ denilen bu lojiko-matematik bilginin kökeni ve temeli ve aslı nedir ?

Bu yanıtı kolay olmayan bir soru.. ancak bu fakir temel lojiko matematik bilgilerin şu anda sağ olup gökte bulunan İDRİS aleyhisselam tarafında terziliğin yani hendesenin piri ve saatin mucidi tarafından ortaya çıktığını düşünüyorum.. ancak bu METAFİZİK bir bilgi..
fakat bu serüvenin belgeleri kaynaklarını ararsak şunu söyleyebilirim.






Bir geometri kitabının başında MS.1610 yılında Analitik Geometrinin Descartes tarafından bulunduğunu ve bunu da bir DALINÇ halinde rüyasında kendisine öğretildiği yazılıyordu.. Bu dediğimi anlamak için sizin öklidin ortaya çıkardığı sentetik geometiryi bu analitik geometriden ayıracak LİSE düzeyi ve belki bu şimdi ortaokul düzeyine indirilmiştir hatta SAYI DOĞRUSU ile de ilk okul düzeyine indirilmiştir.. yukarıdaki resmi görüncede bunu anlayacaksınız.

Fakat biz bu DESCARTEES tarafından geometriden aritmetiği geçirilen.. FERMAT tarafından aritmetikten geometriye geçirilen.. EULER tarafından bu gün kullandığımız aritmetik ve geometriye birleştiren MATEMATİKSEL hale getirilen ve Bertrand Russell tarafından "lojiko-matematik" HAKİKAT denilen ANLAM SÜRÜCÜSÜ VE ANLATIM AYGITININ "metodik" haline 1990 da ortaya çıkarkttık. Sonra 2009 de öğrendik ki bu çalışma Tony BUZAN tarafından 1960 dan beri beynin doğaçlaması halinde ZİHİN HARİTALARI adıyla geliştirilmiş. Fakat biz bunu doğaçlama şeklinde bir kullanımdan çok TEKNİK bir çalışma haline getirdik sonra METODİK bir çalışma oldu ve 2020 yılında katıldığımız Bandırma Üniversitesi II Filoloji Kongresinin tam metin kitabında YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ halinde bir DİL haline getirdik.. dil diyoruz fakat bir kişi tarafından kullanılan METOD dil olamaz.. TEKNİK bir alanda kullanıldığında METOD.. bu metod başka alanlarda da kullanıldığın dil haline gelir. YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) eğer felsefe ve din arasında ortak bir platform haline geldiğinde bu sefer gerçekten de dil haline gelecektir.. zaten MATEMATİK kullanımı için on yedi ve onsekizinci yüzyılda üç kişinin elinden geçmiş.. METODİK kullanımı da elbette şu anda Tony Buzan ve benim elimde.. Buzan'ı MUHTEŞEM ÇALIŞMALIRI ile herkes tanıyor.. bizi ise bizden başka anlayan çıkmıyor. Çünkü Buzan'ın yaptığı beynin sinaplarıyla ortaya çıkan bir DOĞAÇLAMA.. benimkisi ise teknikten öte bir metod.. dil haline gelmesi için SENİN gayret ve katkını bekliyor.. fakat sende bir türlü SES vermiyorsun.. bir elin nesi var.. iki elin sesi.. o zaman senin elinde SES değil taharri olun.. tahirrinin kökeni merak.. merakın kökeni tecessüs.. tecessüsün kökeni ise yaratıldığın ALAKA.. sen alaka duymazsan ben ne yapabilirim ki.. yazımı şu YİRMİGENLE bağlayayım:(malum dairenin yirmi değil SONSUZ YÜZÜ bulunur.. benim ise bir yüzüm... senin yüzünle bir ara gelince ortaya SES çıkacak.)     






Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:41
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:15





Kelam.. en az iki kelimeden meydan gelen cümle.. demektir. Meydana gelip ortaya çikan lafiz ve ma'na nedir ? Aydinlik kazanan zikir ve fikir nedir ? İlim mi.. isim mi.. ? Ne oldugunu bilmiyor sunuz!

Hatta ilim ve ismin dahi ne oldugunu bilmiyorsunuz ki KELIME'ni ne oldugunu bilesiniz !

Işte bunu itiraf ettiginizde.. cehaletinizi ilan ettiginizde.. duşunmeye cur'et ve konuşmaya cesaret ettiginiz de ilim ve irfan başlayacak.. aksi halde agiz dolusu konuşmak başkalarindan ogrendiginizi tekrarlamaktir.. takliden konuşmak ve ezberden dusunmektir.

Bu yuzden canli ögrenmedikce ve diri duşunmedikçe.. vital aktivite ve mental virtualite ike yaşayan ÖZNE'nizden haberiniz olmaz. Saygilarimla.. saglicakla kaliniz. Osmanziya 02.06.2024 05:50 inegol bursa



[04:51, 02.06.2024] Mustafa BUGUCAM: Fiil-i Dil
[04:55, 02.06.2024] Mustafa BUGUCAM: Ortada FIIL yer almiş.. ÂSÂR ve ZAT ne hale gelmiş goruyorsunuz.. ince ince bakiyorsunuz.. derin derin duşunuyorsunuz.. tane tane oruyorsunuz..




Esma ve Sıfat
Fiilin HASSASIYET zâhirinde "husna" bulunuyor.. HISSIYAT batininda "esma"
VITAL aktualite..
MENTAL virtualute..
hayatın failiyeti ve faaliyeti..
şuurun zihni ve zihniyeti.




.


Vital ve Mental
Biz yaşlilar VİTA kutularindaki margarin yağlariyle yapilan yemeklerle beslendik. Live.. life.. vitamin.. vife.. kisaca HAYATA ilişkin diri ve canlı yaşayan ne varsa dişil ve kız ve kadindir.

MEN ise eril ve kızan ve erkektir. Yani şuur.. zihin.. akiĺ.. mantik.. usul.. tüm VIRTÜALITE halinde vehim ve hayal adamdir. Elle tutulmaz.. gozle gorulmez.. goz ile gorup el ile tutsan bile yere atsan ses çıkarmaz bu kabuktaki hayal.. düşunde öy'ler ve oy'lar.. öykuler ve oyunlar.. yapay ve sanal nesneler ve kimseler.. kısaca HISSIYATIN.. ene'n ve ben'ligin.. ego'n kimligin ve kişiligin.. bireyselligin.. hayali hazir ve vehmi hatir ZEMINIDE inşa ettiklerin VIRTUAL mentalitendir. Şuurun hayatina ve erkegin kadinina hâkimdir. Yani dinin gunune hakim olamiyorsa sende bir KADINLIK vardir.. erkek olamamişsin.. adam olamamişsin demektir. Yoksa takim taklavatinin bulunmasi seni erkek yapmaz. Bu "vit" halinde kalmişsin "vir" olamamişsin. Kısaca bakteri virusu yer.. amma asil VIR.. VIT'i yer. Neyse bu konu derin.. siz zahirde kadinlari baştan çikarmalarina ya da kadin sorunlarins bakmayin.. aslinda asil sorun erkeklerde.. kaba saba erkeklerin ŞİDDET ve ŞEHVET kullanmasi ve öfkelerine ve kızanliklarina hâkim olamamasi kadinliklarina esir olmalarindan başka bir sey degildir.. diye dusunuyorum. Zayifa saldiran kavi zeker olabilir lakin racul olamaz. Saygilarimla.
[09:41, 02.06.2024] Mustafa BUGUCAM: Insanlar bir fikir uzerinde anlaşamadiklarinda :herkesin dogrusu başka" deyip aralarindaki barışı surdurmek isterler.. oysa herkesin dogrusu deği "oyu" başkadir. Oyle ise bizim "dogru" ve "oy" hakkinda öncelikle bir bilgi ve fikir sahibi olmamiz gerekmektedir. Bu konuda en cahili olanlardan biri de benim.





Fakat çok iyi bildigim bir şey var.. asmadaki üzum yapraklari.. bunlar hem birbirine benziyor.. hem birbirine benzemiyor..

hem birbirin aynisi hem biri digerinin gayrisi..

hem birbirini misli hem biri digerinin misli degil mugayiri..
hem birbirini niddi hem biri digerinin niddi degil zıddı..

Böylece benzerliklerdeki ORTAKLIK bizde bir BIRLIK hissi uyandiriyor. Keza benzemezliklerdeki AYRIKLIK biz TEKLIK hissi uyandiriyor.

Bunun yani birlik ve teklik hassasiyet ve hissiyatinin nedenini bilmiyoruz.

Bildigim bir husus var.. birbirinden ayrik NUTUK vev dillerin ortak bir MANTIK tabani olmasaydi diller birbirine çevrilmezdi.. daha sonra bunun Chomisky tarafindan ayrintili bir sekilde OZEL ve EVRENSEL diye   kuramlandirildigini ogrendim.




Işte insanlarin bu konuda ayrintili bilgileri bulunmadigindan herkesin dogrusu ayri.. herkesin gercegi ayri.. herkesin iyisi ayri.. herkesin guzeli ayri.. deyip iş'in iç'inde çikmaya calişmalari YBA ogrenmemek icin bahane aramalarindan başka bir sey degil diye dusunuyorum..💛🥀🙂
[10:20, 02.06.2024] Mustafa BUGUCAM: İÇ bulunuyorsa DIŞ da olur.. İŞ oluyor sa DE dahi bulunuyor ki niz ona TE diyoruz.. İŞTE.. dedigimiz budur. İŞ'in güç ve gür tarafi.. DE'nin gör ve geç tarafi.. çok yönlu ve yanli bir konudur. Bu konunun da gunluk dilin düz yazısi ile anlatilmasi imkansiz degilse de çok zordur.. peki IMKAN nedir ? Bunu size YBA ile çok kolay bir şemilde anlatabilirim.







Itibar ettimiz KOLAY..
nasil OLAY OLuyor ?
Bunun DOLAYI nedir ?
S.Hayri BOLAY neden YBA e OKEY demedi ???




IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:25


Bu çok sevdiğim bir SİMETRİ'dir.
Yâ SİİİİN ile ilintesi bulunuyor.
Bu güne tevafuk etti.. dört (4)yıl önce bu gün paylaşmışım. Simetrik sayıların en simetriği bu olsa gerek: 4

4444 duasının bereketi olan YBA bu içerik ile bereketli bir manzarasını verdi.. tam yerine geldi.. manzara koyduk.




Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 17:45
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk