Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: alis veris merkezi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3711

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: alis veris merkezi
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:35
Face olan arkadaşlar haklı olarak hemen alınıp gidilecek bilgileri.. okunup geçilecek.. düşünceleri ararlar.
Bu fakir ile YBA ile üzerinde düşünülecek yazıları.. düşülüp anlaşıldığında eleştirilecek tabloları.. paylaşıyor.
Bu yüzde doğal ve normal olarak MÜŞTERİLERİM ve ALICILARIM az sayıda..
İşte bu paylaşımda çok az sayıda olan Arkadaşlarımı çağrıyorum.
Osmanziya 21.01.2025 üçyol izmir 13:17

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2618

Rabıta-yı MEVT Meddi ve YATAYI
Tahkik-i İMAN Amedi ve DİKEYİ

Veyl suresindeki "Fî amadinmumeddede" HUTAME'sinden çıkmak isteyenlere
HOT bir asirda..
HOD bir yüzyılda..
yeni bir firsat çikti;
YBA (Yöntem   Bilimsel   Analiz)

ANALITIK DUZLEM zemininde "HATT"ı aksin seyrini VAHIDIYET ile açmak ve "HADD"i hadsin sırrıni EHADIYET aşmak için.. bir ömur dolaştik ve geride on bine yakin yazi yuz binden fazla tablo bıraktik.

İmamı mübîn KELAMİNİ duymak ve imami mubîn KALEMİNİ gormek için malı amel ve meli emel ile çiktigimiz bu gizemli yolcugun
50 ölecegi belli
70 işi bitmis
duraklarin geçtik...
70’lerle ilerliyoruz.

Sorunu yakinmanin nidalarini ve çozumu yuklenme sadalarinin bir birine kariştigi bu yolculukta HAKIKAT SATAN hocalarin ve yazarlarin talebeligine ve okuyuculuguna ALİŞMİSLARIN içinde HAKIKATI ARAYAN bir tâlib bulamadik.

Bununla beraber bu sonuçta kusurun yuzde doksani benimdir. Sadece can havliyle suçu sadece BIDEN ve NETENYAHUYA yuklemeyecek ve birazda kendine alacaklardan bir kac kişinin dikkatin YBA e cekebilirmiyim diye çabaliyorum.

Allah'dan umut kesilmez.. belki merakinin ışkı ve istahinin aşki.. ALAKASINI kapatmamis Özne’ler içinden bir kac Ozne bulabilirim.. Inşaallah.

Saygılarimla saglıcakla kalınız

Osmanziya 17.01.2023 üçyol izmir 02:40

Her şey yalından başlar sonra karışır ve karmaşıklaşır. Biz de onun sadelestirilerek yani ilk haline getirmeye ve neticede indirgeyip basitlestirmeye çalişiriz.

İlk.. evvel
Yalın.. yalnız..
Sade.. safi..
Basit.. temel..
mebde.. başlangıç..

Işte YBA size bir bilimsel yontemi sunuyor.

Ne yazık ki siz birden VERMEYE siz de toptan ALMAYA çalişiyorsunuz.. bu yüzden ortaya birmiş çıkaramıyoruz.

osmanziya 18.01.2025 ucyol izmir 03;38

Gelir ve Gider..
ALIŞ ve VERIŞ..
Getiri ve Götüru..
GIRIS ve ÇIKIŞ..

Din der
biz her şeyi cift yarattık..
Dil der
her kelimeyi çift yaptik..

Bu yüzden
sözcugu tek okumayiniz çift düşunuruz.
siyahin beyazi olur..
benzerin başkası olur..
evetin hayiri olur..
birinin otekisi olur..

ben"in benzeri bulunur ki biz bunlara sen diyoruz. Ikisi BIRLEŞINCE biz oluyoruz.. dil ve din ve kültürle beraberliğimizle kaynaşiyoruz.

ozo 19.01.2025 22:27

Alış ve Veriş YAPISI
Giriş ve Çıkış İŞLEVI

Size ÖRDÜĞUM evrensel mekanin ve zamanin tabiatin ve tarihini GOSTERDIM.

Bu ismin ve fiilin soyut olgusunu anlayamiyorsaniz evvelki yuzyilin BUCHNER madde ve kuvvet ideolojisine ve cağimiz fiziginin kutle ve enerji kavramina ve kinetikte mekaniginin statik ve dinamigine bakin..

bunlarin hepsi farklı isimlerle hep ayni olguyu ifade ederler.

Çağımızda buna “olgu ustu olgu” YA :

VAR bağınti(bileşenler) konteks
ve
OLUŞ bağlantı (ilişkiler) kontakt

Diyoruz ve onun satir ve sutun gibi GEÇİŞLI oldugunu biliyoruz.

TABLODA bunu somut iki örnegini de veriyorum..

birinci örnek:
Alış girişi ELBISE giyinme..
veriş çıkışi LİBAS çıkarma..
biz bunu her sabah akşam yapariz.

İki kimse ve/veya nesne arasindaki alış ve veriş ilişkileri giren ve çıkan başka nesne ve/veya kimseleri de gerektirir.

Burada iki somut ornegini gosterdik.

Daha sonra iki örnek daha da verecegiz.

Siz bunlari izleyin..
anladiklsrinizı eleştiriniz....
anlamadiklarinizi sorunuz..

üç yaşındaki Torunuma Dede Annesi sordu Kuzum seni nerede gezdireyim.. dedi ki ALIŞ VERİŞ MERKEZİNE..

Ticaret alış veriş..
Siyaset alış veriş..
Evlilik alış veriş..
Hayat alış veriş..
Şuur alış veriş..
Hatta ibadet bile alış veriştir.. biz O'na HAMD veririz O'da bize hidayet verir.

Ayet diyor ki "İnnallaheştera" Allah müşteri olur.. yani ALICI oluyor.. kime VERİCİ (satıcı, bayii, client) olan mü'minlere.. yani onlara malları ve canları karşılığında cennet veriyor.

Hatta bu yazımda bir ALIŞ ve VERİŞ'dir.. size HAZIR açık ve seçik SEHİL yani ANLAŞILIR bir MAL sunmadığım için müşteri olan bulunmuyor.

Yukarıdaki yazının öncesi yazıda ne dedim: Alış ve eriş olgular üstünde bir vakıadır.

Tablo diyor ki derim teker teker açıklarım orada yazılı 4x3=12 kelimeyi.. her gün yaptığınız işleri.. buna gerek var mı ? DÜŞÜNMEDİĞİNİZ için var.. ancak ben düşünmenizi istediğim için açıklamıyorum. Sadece sizden eleştiri ve soru bekliyorum.

Saygılarımla osmanziya 21.01.2025 11:33

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 13:19
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma