Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: tovbe.. tovbe.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 4982

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: tovbe.. tovbe..
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 07:57

https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2980

Her nesne bir kapı.. ancak çok kompleks..
her kimse bir pencere.. fakat çok karmaşık..
her olay bir giriş.. bununla beraber çok gizemli..
her iş bir başlayış.. amma ucu bir muamma..
Her şey kendini göstermeye çalışırken seni de.. beni de O'nu dahi gizliyor.. bana bakarken kendini göremiyorsun.. kendine bakarken beni göremiyorsun.. kırk yıldır kendimi göstermeye çalışıyorum kimse göremiyor.
Peki neden ?

Her BİR işin bin tane NEDEN'in sonucu ve her SONUÇ'un bin tane   nedene yol açtığını gördükten sonra BİN'den yani BEN'den vaz geçebiliyor musun ?

Ben kırk yıldır dört tane ben arayıp BİR tane bile bulamamışken.. bir başka ben bin tane.. bir başkası on bin tane.. bir başka yüz bin tane.. bir başkası bir milyon tane.. bir başkası yüz milyon tane bulmuşsa bu binleri.. milyonları bırakabilir mi ?

Bırakmamak için elinden ne geliyorsa yapmaz mı ?

Amma ölüm geliveriyor ve tarafları ister sevinerek ister üzülerek birbirlerini bırakıveriyorlar...

0z0
yontembilim

Şimdi size şu KAHPE FELEK sözünün nereden geldiğini anlatan Furkan KEMER'in yazısını sunuyorum:

Furkan KEMER yazdı:
Filozof Boethius, bizim o ünlü “kahpe felek” meselesini ilk olarak ortaya koyan insanlardandır. Gözleri bağlı (ya da direkt gözleri olmayan) bir tanrıçanın, rastgele aşağı yukarı döndürdüğü bir tekerlek (wheel, felek) vardır ve insan yaşamının bazı yerlerinde tekerle birlikte yukarı çıkar ya da aşağı iner. Buna “Rota Fortunae” derlerdi.
Ona göre dört figür vardır:
1. Regnabo (Hükmedeceğim), feleğin yukarı tırmanmaya çalışan taraflarındaki insanlar.
2. Regno (Hükmediyorum), feleğin tepesindedir ama aslında yeri en tehlikeli olan odur. Hareketli bir tekerleğin tam üstünde durmayı denediniz mi hiç?
3. Regnavi (Hükmetmiştim), feleğin sağındadır, bir ara tepede olduğu doğrudur ama şimdi aşağı yuvarlanmaktadır.
4. Sum sine regno (hiçbir şeyim kalmadı), burası feleğin Türkiye tarafıdır. Çarkın en altı, ezilmiş büzülmüş, en kahpe kısım.
Genel olarak savunulan şey, talihin ya da feleğin ya da kaderin ya da alın yazısının insnaları ara sıra yükselttiği, ara sıra düşürdüğüydü. Dolayısıyla insan yaşamında bir belirsizlik vardı ama bu iki yöne de ilerleyebilirdi. Her şey çok daha güzel olabilirdi.
Felek bize gülebilirdi.
Ya da Shakespeare’in Kral Lear’da dediği gibi: “İyi geceler, ey talih; hadi bir kez daha gülümse, çevir şu feleği.
Ama bazen de o felek kahpeydi: İşlerimiz yolunda gitmez, toksik ilişki yaparız, eski sevgilimiz instagramdan bizi takip eder vb.
Hamlet’teki gibi, “Kör talihin sapan taşları ve okları” etimize saplanabilirdi.
Leibniz, bu dünyanın mümkün dünyaların en iyisi olduğunu, feleğin de en iyi şekilde çalıştığını düşünüyordu.
Voltaire ise o ünlü Candide’i ile buna cevap verdi. Binlerce felaket, aynı anda insana hücum edebilirdi.
Felek kahpe mi değil mi bilmiyorum ama onun sürekli dönüp durması pis bir heyecan veriyor.
So söz İbrahim Tatlıses’ten (Hiç sevmem ama işte güzel söylüyor kahpe [felek])
#felsefe #edebiyat #psikoloji #shakespeare #roman

Dedim ki:

Ama şu an Kıbrısa geldik. Ağbi Kıbrısın durumu çok vahim hemen hemen yüzde 90 nı oruç tutmuyor. Buradakiler ne müslümana, ne Türke benziyor. Çok yazık. İçki su gibi tüketiliyor. Adım başı içki satan dükkanlar ve, kumarhaneler, gazino lar. Son model lüks otomobilleri binip, müzikleri son ses açıp gezen gençler var ağbi. Çok acı. Ve çok vahim durumları.
DEDİ bende DEDİM Kİ: Kurtarılacak kimse kalmayınca kendimize dönüyoruz.. az önce Barış ÖZCAN'i dinledim.. https://www.youtube.com/watch?v=AFYR_0DQmlc "Olmak ya da Olmamak" Aslında Ne Demek? istersen bir bir izle.. yeni baştan ve sıfırdan bir İNSAN ortaya çıkarmak.. hazır bir hikaye ile.. hazır bir kitapla.. hazır bir romanla.. hazır bir anlatımla değil.. anlamın ve anlatımın kendisine dönerek insanı ve kendimizi anlamak.. önce başlat sonra bitir yasasının başında ve sonunda olan doğumu ve düğümü.. olumu ve ölümü.. olmayı ve olmamayı anlamak ve sonra anlatmak.. hayırlı geceler.. görüşmek üzere sağlıcakla kalınız Değerli Kardeşim.

0Z0 yontembilim.com

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 08:40
usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 4982

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:19

Burada bütün bayrakları çizdim, ingilizi de bulunuyor israili de.. sorun bayrak değil.. bu bayraklar çetvelle çizilmiş çizgilerden başka bir şey değil..dır de desem değil de desem diyen benim ya da sensin.. benim ve senin öteden bulunan boş-luk dol-u dünyayı görebiliyor mus un ?

Otuz altı yıl nette..
on yedi yıl face de anlattım..
bir daha mı anlatayım..

siz anladığınızı eleştirmedikten ve ya da anlamadığınızı sormadıktan sonra.. yani BOŞLUK olmadıktan sonra BATIL olmadıktan sonra DOLULUK yani HAKK olabilir mi ?

Aldanıyorsunuz.. KAHPE siz siniz.. keyfinize göre dönmeyen her şeye KAHPE diyorsunuz..

TÖBE TÖBE ya da doğrusu TÖVBE TÖVBE
to BE or NOT to BE that IS the QUEStion
Olmak ya da olmamak bütün mes'ele bu

osmanziya
yontembilim.com
usul esasa mukaddemdir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma