Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3979 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:09 |
![]() Bir yerde bu yazıyı taşıyan resmi paylaşan Faruz ZEYLAN Abime bu yazıyı yazanı merak ettim.. dedim.. bilmiyorum.. bilsem yazardım dedim.. dedim ki biliyorum Abim.. bilseniz yazmaz mı sınız.. elbette yazarsınız. Fakat yine de merak ettim. "Kuşlar yem yerken ürküp kaçmasınlar diye yolunu değiştirenler.. elindeki çöpü, çöp kutusu bulana kadar gezdirenler.. Mağazada denediği kiyafeti götürüp yerine asanlara.. tanımadığı insanlara nezaket gösterenlere.. bağışlamayı ve özür dilemeyi bilenlere.. sürekli kendinden bahsetmeyenlere.. başkalarının adına utananlara.. her şeyi bilmeyenlere ve her konuda haklı çıkmaya çalışmayanlara.. ben mi kurtaracağım bu dünyaya demeyenlere.. nerede konuşulması nerede susulması gerektiğini bilenlere. kocaman bir selam olsun 🙂 ". ve bir tane de ben ekleyeyim.. toplu taşımda annesi ve babası yaşında olanlara yer verenlere.. yani İNSANLARA kos kocaman bir selam olsun. Elbette bunu yapanlar içinde Fikretçi Haluk'un nesli de bulunur.. Ersoycu Asım'ın nesli de.. buluna bilir.. ancak solu ve sağı birleştirmek zordur.. ancak birbirine tahammül ederek.. bizzat kendi zihnimizde.. götürmek mümkündür.. lakin sağın ve solun birbirini bitirmek gibi bir PROĞRAM'ın olduğunun aksi düşünülmemiş; nefis ve kalb.. milleti küfriye ve milleti islamiye.. felsefe şakirtleri ve Kur'an tilmizlerini var oluşu elbette siyah ve beyaz ile su ve ateş kadar doğru ve gerçek.. lakin ikisinin bir arada bulunmasını sağlayacak koşullar oluşmamışsa.. o koşulları düşünmek ve sağlamak ve gerçekleştirmek için çalışmak sizin göreviniz.. yakınmak değil. Fakat DÜŞÜNEN DÜŞER yanlışına düştüğünüzde düşünemiyorsunuz.. yazmaya alışmışsınız yaşamıyorsunuz.. benim de sizden geri kalır yanım bulunmuyor lakin yine de söylüyorum.. saygılarımla. osmanziya. ![]() Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 23:19 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3979 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Vefa dan daha zoru fedadır.. fakat bu çogumuzdan istenmez.. çunku daha eşyayi iktisadli kullanmayi ve eşhası adaletli çaliştirmayi becerip salih bir insan olamamışızdir. salih bir kimse bu ameli salihi yapmaya gücü yetmeye muvaffak olmadan once hayat muadelesi olan HAMD davasi bulunan şukur ve sabit kalesini fethetmesi gerekir ki ve şuur denklemi olan hüda DUA sinin sadakat ve emanet kapilarini açabilsin... Benden bir şeyler ögrenmek için yazilarimi okuyup tablolarimi anlamaya çalışanlar HATA eder..çunku yanlış ATA oynar. Bunlar sadece gelecege gonderimektedir.. giderkende YBA propagandasi yapar. Örnegin bu tabloyu ancak beni surekli izleyen çozumleyebilir. [ O Z O ] Osman Ziya Oğlu imzası aslında X Z Y d i r. Insani gösterir beni Mustafa BUGUÇAM i degil. Insaninda aileden çıktigini anlatir. YBA teknigini ve yontemini ve dilini.. ogrenmeyi ve kullanmayi ve yararlanmayi başaranlarin ilk işi kendi insanbilimlerini inşa etmek olacaktır saygilarimla ![]() Zamanla değişmeyen KALICI kökler ile tarihsel olarak değisen GEÇICI ekleri.. MUTLAKA dinin kutsal ayetleri ve dunyanin mutsal eserler olarak ayıramayiz. din gibi dilinde değismez mantiksal kostantlari bulunur. Hatta dilin kendisin HUMBOLT'ün dediği gibi sınırlı sayıda söze ve sayısal 40 tane KARAKTER ile sayısız anlamları ve anlatımları bize suna. Birde buna benzer bilimin standart ve patentleri arasinda dinamik ilişkiyi ekleyelim. Gereksinimin geçimi sorunlulugu ilee arayişın seçiminin sorumlulugu arasindaki ilişki.. svb ile svy arasında ilişki.. giderek daha karmaşık sorunlara yol açar.. ancak hepsinde ölçü İNSAN'dır.. her şeyin ölçüsü insan özel olarak yine kendi kendisinin ölçüsüdür. Hatta biz uygarlık boyunca TEMEL ÖLÇÜLER saptadık.. bu cgs santimetre gram saniye.. ısı..ışı.. akım.. gibi altı yedi temel ölçülerden de türev onlarca sanal ve yapay ölçüler çıkardık.. bu da dunyanin ölçuleridir Dinin ölçuleri Dilin ölçuleri Dunyanin ölçüleri Bizim birbiri içinde üç tane duzen içinde yaşadigimizi gösterir ki bunlarin hepside insana bağlanmıstir. Sonuçta dunyani dengesinin.. dilin uyumunun.. dinin düzenin düzenin üzüleni ve uzeni olmak olmak istemiyorsan hepsinin ölçülerine uy ve uygula. Mizan ve mikyas ve miktar olçulerone aykırı davranan da başını örse vurur kırar.. işin ilginci kendisi bu kırılısin ve bozuk oluşun farkında dahi olmaz.. çünku kadrindelik farkindaliktan çalışır. Osmanziya |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
![]() Haftanin 4 gunu ÇALIŞA fazı Haftanin 3 gunu DINLENME fazi ![]() 4 dört karanlik; kuşku.. keşke.. küskü.. kızgınlık. osmanziya |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |