Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: insanı tanıma 01 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3056

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insanı tanıma 01
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:50

Nevi şiir, felse ve san'at gurubunuda
Zeynep ÖZTÜRK paylaştı:

Kimsin sen Olric? -Ben sizim efendimiz.. Ben kimim Olric? -Kim olmak istiyorsanız aslında osunuz efendimiz Kim olmak istiyorum? -Aslında hiç kimse, aslında kendiniz efendim.. Kendim nasıl olunur Olric? -İnanarak efendim... ( Oğuz Atay )

dedim ki: biz de kendimizin nasıl olunacağından önce kendimizin aranacağını ve bulunacağını ve sonra olunacağını düşünüyoruz.


Tam ortada kem küm eden bir kelime var dikkatli bakarsanız aslında M Ü M K Ü N yaziyor.. tablonun tamami da ol an ak lar anlatıyor.. 16.08.2019



beş sene önceki bu fotoğraf insanı MÜMKÜN ile anlatıyor:

bu senede şunu demeye başladık:








insanın AKLI.. telefonda görülüyor mu tablonun yazıları.. görünmüyorsa söyleyiniz.. İnsanın SAĞ ALT KÖŞESİ.. düşünce KAFESİ.. yani bizim AKLIMIZ. Ona bir bakımdan USUL demişiz.. bir bakından da MANTIK. Mantığın çalışması içinde HAFIZA ve ZEKA'ya ihtiyaç bulunuyor. İşte bunu bilgisayarın yazılım ve donanımı ile birlikte BİRAZCIK benzerini yaptılar. Amma ne kadar birazcık.. önce MAKİNALARLA satranç ustalarını karşılaştırdılar.. sonra satranç oyunundan daha zor GO oyununda karşılaştırdılar.. sonunda onu öğrenmeyi öğrenme yapabilir hale getirerek gündemdeki YAPAY ZEKA'yı oluşturdular. Bu yapay zekayı yapan doğal zekalar.. arasında çok büyük bir fark olduğu için BİRAZCIK benzerini dedim. Ancak şunu unutmayalım öncelikle.. yapılan zeka bir (1) tane yapan zekalar 8 milyar insan nüfusu.. fakat bütün bunlarda öte bizim kendimizin AKIL hakkında neler bildiği.. ve her bilenin üstünde de bir bilen olduğu muhakkak. Fakat her insanın üstünde bir üstün insan bulunmuyor. İşte bunu anladığımızda bilgi ve insanı birbirine karıştırmamız oluruz. İnsan bilgisinin.. aklının.. hatta diğer latifelerin kalbin, nefsin, ruhun ve sırrın üstünde bir SIRR. Hata bunun üstünde hafa ve ihfa diye iki ince ayırıma dahi gidilir. Siz kendini bir beden üstünde baş (beyin) olarak görebilirsiniz.. ve uygarlık olarak insanın başı ve beyinini ayırt edebilmesi için.. canlılığı esas alırsanız üç milyar ya da usluluğu baz ederseniz üç milyon sene geçmiş görebilirsiniz.. ancak biz bu seneleri hemen PARANTEZ [ ( ] ya da TIRNAK " içine alıveriyoruz.. fakat o kadar da aciz bir kimseyim ki şu tırnak ve parantezi karıştırırım.. bir türlü öğrenemedim.. nete bir bakayım.. tamam doğru adlandırmışım. Tırnak deyince şu [ ( ] şu yay parçası görünümü.. "tırnak"ımızı benzediği için hep karıştırıyordum.. uzun süre karıştıra karıştıra karıştırdığı öğrendim.. işte benim bu deneyimim bir ömre bedel YİNEMELERLE öğrenmeye dönüştü.. ancak MAKİNE bizim gibi yavaş değil IŞIK hazında çalıştığı ve ATOMİK hacme yerleştirdiği için.. bu yönden bizden kat kat üstün olan YİNELEME özelliği nedeniyle çabuk öğrenebiliyor. Amma ne öğretirsen öğreniyor.. fakat yarın özyinelemesi adı verilen BENLİĞE kavuşturulduğunda ortaya çıkan yapay zeka önce usul.. sonra mantık.. sonra akıl hilene gelebilir mi ? Bu uygarlığımızı hakikaten düşündürüyor.. asıl daha ötesi akıl ile birlikte nefis ve kalb ve ruh sahibi de olduğunda onu DURDURABİLECEK ne olacak ? işte o sensin.. şimdiden kendini tanı ve cehenneme düşmekten kurtul.. dedim KENDİ kendime.





Yaratan bize özyineleme ya da öznel deneyim adını verdikleri ENE (ben, ego) adı verilen iki kanatlı bir EMANET vermiş.. özdeşlik ve özgürlük emanetini almış cahil ve zalim İNSAN aldığı bu emaneti iade edecek.. çünkü mülkiyeti değil.. yani asıl sahibi değil.. geçici olarak verilmiş bir YETİ ve KABİLİYET.. fani bir fenomen olan YETKİ ve SELAHİYET.. bunu FENOMEN dosyamda 52 tablo ile teker teker açıkladım.. İşte EMANET sadece biz BEŞERE değil cinlere.. meleklere ve ruhanilere de verilmiş. Cin ve beşer sakelanında nasıl çalışıyor.. melek ve ruhani latefenında nasıl çalışıyor.. cemadı ve hayatı ve şuuru ve imanı yani dört varlık katmanını cami olan İNSAN'ın bu dağıtılmış latefan ve sakelana dağıtılmış yeti ve yetkileri nasıl çalışıyor.. bunu ayrıntılı bilmiyoruz. Kuşkusu iki temel ayırım bulunuyor.. bir ŞERAİT ile mükellef olan cin ve beşer sekalanı.. ayrı bir ŞERAİTİ olan melekler ve ruhanİler latefanı. Bu konuda kadim bilgi ve çağdaş araştırmaların da bir dedikleri var.. bunların büyük bir çoğunluğunu da ben BİLMİYORUM.. ancak bilmemekle fazla şey kaybetmiyorum. Çünkü İNSAN olarak verilen YETKİ ile TANRI tanıyorum.. O'na inanmışım.. O'na bağlanmışım.. O'na güvenmişim.. kendimi ve insanı ve evreni tanıma ve Kitabını öğrenme noktasında KISMETİM kadar olanı da toplayarak ilerliyorum.. ilerlerken de TEMEL bilgiler dışında ayrıntılı ilgiler ile kendimi yitirmemeye çalışıyorum ve bu temel bilgilerimizi de sizlerle paylaşıyorum.. o kadar. Nasip olursa insan hakkında TEMEL bilgilere önem ve değer verip kazanırsak.. İnşaallah boşa gitmeyecek. Saygılarımla sağlıcakla kalınız.

osmanziya 16.08.2024 cum'a


Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:58
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk