Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: the matrix Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3199

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: the matrix
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:07
Değerli bir kardeşim demiş:
"Ruh karanlık içindeyse yolunu bulmak için aklın aydınlığına ihtiyaç duyar. Fakat ruh aydınlanmamış ise kimse aklın kandilini aramaz vesselam.”
dedim ki:
Akıl ve kalb ve ruh felsefi edebiyat ve dini vaazin konusu idi.. şimdi artik genetik kodlar ve nörolojik modlar bilimin konusu oldu.. bunlari da makine ile birleştirerek ortaya bir DECCAL çikarmaya.. belki insan makina karışimi üçuncu bir tür çikarmaya ugraşiyorlar.. uyanma ve aydinlanma ise birbiri içinde tahassus ve tefrik ve takdire ilişkin açik seçiklikler sadece.. sonuçta bizim kendi farkindaligimizi ve kadrindeligimizi anlatmaya degil.. dilden fununa ve dinden hukuka intikal eden uygarlimizda.. dili ve fununu hikmete.. dini ve hukuku.. ahlaka.. çıkartacak bir yol aramak gerekiyor.


Bunun içinde resmi filoloji ve teoloji.. sivil filozofi ve teozofi arasinda ortak bir dili ve müsterek hukuku arayip bulacak bir projeye ihtiyacimiz bulunuyor.


Bu nedenle gunluk dilin mantigi ve bilimsel dilin matematigi ustundeki dil..din.. kultur.. hikmet.. ahlak.. insan gibi çok yonlu ve yanli konu.. alan.. katmanlarda hizli bir anlam surucu ve kolay bir anlatim aygiti barindiran YBA davasini anlamaya ve anlatmaya çalisiyorum kirk yildir.


Bu gun son bin beşyüz yıl.. son üç asır ve son kırk yıl nazara alındığında uygarligin giderek yukselen degişme ve donusme ve gelişme hizi karşisinda kirk yillarin ve yuz yilların gelişimini bekleme geregi ve değişimin dayanma suresi kalmadı.. 5 yıl 500 yila yuz yıl 100 bin yila ve daha fazlasina bedel olan bir gelecek bekliyor bizi.

Bir yazı paylaşmıştım

https://www.youtube.com/watch?v=CFTs5EmWQDg
Matrix Uyanıyor!

http://www.yontembilim.com/matrix.asp
MATRIX ÜZERİNE
MATRIX ÜZERİNE
the matriks.. uyaniyor.. biz uyumayi surdurdukçe...

Matrix Uyanıyor!
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3199

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:09
Gerçek nedir?
Bir şeyin gerçek olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
Binlerce yıldır bunların yanıtını arıyoruz. Bu arayışın bugüne kadarki en iyi öykülerinden biri “The Matrix” filminde anlatıldı.
The Matrix, bugüne kadar yapılmış en iyi filmlerden biri. İzleyenler açılış sahnesinin o ikonik görüntülerini gayet iyi hatırlayacaktır. Ancak size gösterdiğim görüntüler 1999 yılında çekilen o filmden değildi. 2021 yılında o görüntülere bakılarak tümüyle bilgisayar ortamında üretilmiş yeni görüntülerdi.
Hangisinin gerçek olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Peki neden bilgisayar ortamında bu görüntüler yeniden üretilmiş? Teknolojik bir demo yapmak için. Bir gösteri. Metaverse’ün mimarlarından Epic Games’e ait oyun motoru “Unreal Engine”den söz etmiştim sizlere. Hatta onu kullanarak bir “MetaHuman” tasarlamıştım. İşte bu oyun motorunun yeni nesil 5. sürümüyle neler yapılabileceğini göstermek için “Matrix Awakens - Matrix Uyanıyor” adında bir deneyim tasarlamışlar. Bu ay sonuna doğru gösterime girecek olan filmle doğrudan ilişkili değil. Şimdilik sadece PlayStation ve Xbox oyun konsollarının son versiyonlarıyla içine girilebilen bir “Matrix Metaverse” diyebiliriz, ikisini birbirinden ayırt edebilirsek...
Bu demo az önce size gösterdiğim ilk Matrix filminin açılış sahnesiyle başlıyor. Fakat Thomas Anderson karakterinin bir belgeselci edasıyla yaptığı konuşmayla devam ediyor. Bilgisayarlar üzerine bir konuşma bu.

Barış ÖZCAN
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3199

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:26
https://www.youtube.com/watch?v=FJpmdML2sko
Matrix Truman Show ve Vanilla Sky Detaylı İnceleme
sALTUKHAN AYAS

Sahip oldukuların bir gün sana sahip olur.


https://www.youtube.com/watch?v=a-Ten7ZeDA4&t=121s

Simülasyonda mıyız? | Sinan Canan ile Büyük Sorular

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 08:34
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3199

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:43


Faruk ZEYLAN Ağabeyimin paylaşımıdır

Bunların hepsi ALTIN KURAL denilen, sana yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma.. esasına dayanır ve bu da toplumsallığı ortaya çıkarır. İnsanın yaşantı ve davranışı, bireysel psikoloji toplumsal sosyoloji arasında dalgalanır ve onun onun psiko-sosyal yapısından çıkan bir karakter meydana getirir. Bu KARAKTER bazı toplumlarda daha daha çok toplumsal olur.. SOSYALIZMİN temelidir.. bazı toplumlarda daha çok bireysel olur.. bu da KAPİTALİZMİN esasıdır. Orta yol bunları dengelemektir.. diye düşünüyorum

osmanziya 14÷09.2024
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3199

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:47
Değerli Sefa Sezen Hocamn,teşekkür ederim.. verdiğiniz değerli bilgiler için.. Türklük konusunda Kazım Mirşan Hocanın çalışmaları tebriğe ve teşekküre değer. Ancak YBA projesi ile biz nutuk.. kıyas.. cümle.. KELİME.. harf(hece).. katmanlarının altındaki hatt (çizgi) katmanıyla harf ve kelimelerin hangi dilde olduğuyla fazla ilgilenmiyoruz.. uzmanlarına ve edebiyatçıları bırakıyoruz. Hatt'tan sonra nokta geliyor.. hepsi birlikte YEDİ katman oluyor.. NTK kys cml KELİME harf hatt NKT.. Nutka ve Nukta.. ayni sesleri (harfleri) kullanıyor. Bu benim keşfim.Yıllardan beri kullanıyorum. Takiyettin MENGÜŞOĞUL insanın olmazsa olmaz yirmiye kadar bileşeninden bahseder. Biz bunlardan dili ve dini kültürün olmasa olmaz bileşenleri olarak kabul ettik. Dilin dünyayı belirlediğini ve dini tanımladığını fark ettik. Ancak Dilin ve dinin kökeni problematiktir. Bu sorunsal konusunda kuramım.. altmış binyıl dil ve dilin SESLİ birlikteliği..altıbin yıl YAZILI birlikteliği.. inancım ise YARATAN'ın boyutlara alanları ve kuvvetleri yüklediği.. insanı dünyaya bindirmek dili bindirmiş olduğu.. dilin üzerine de dili indirmiş olduğudur. Yüklenen dny dünya.. bindirilen dil diyalektiği ve indirilen din deyni.. Saygılarımla sağlıcakla kalınız.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk