Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3984 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 07:07 |
Yüksek Soyum
Yüce Dinim İnsan kendini beğenmezse çatlar patlar ölür, denilir. Bende kuşkusuz bundan kurtulamıyorum. Hele Yöntem Bilimsel Analiz DEDİĞİM davayı güdeli.. çobanların güttüğü koyunları sevmesi gibi paylaştığım tabloları ve yazıları beğeniniyor. Üstelik anladıklarını eleştirin ve anlamadıklarınızı sorunuz böylece bilgilerimi hem artıralım hem arıtalım dediğim halde kimse karşılık vermeyince daha çok sevmeye ve beğenmeye ve paylaşmaya başladım.. ![]() bu bende olan logo Bu da sizde olana bulunan GERÇEK ![]() Artık düşünüp karar verirsiniz: Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 07:28 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3984 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Savaş.. anlam.. ahlak yasası.. ve bir fotorgraf.. bize anlatacaklarını anlatıyorlar.. ancak önemli olan anlamak ve anlatmak değil.. görüş ve tutum ile yaşantı ve davranışın ve hatta inancın DÜŞÜNMEYE.. sağlam ve sağlıklı düşünmenin de YÖNTEME bağlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu yüzden çok yönlü ve yanlı insan ve hikmet alanlarında günlük konuşma mantığının kötüye kullanıldığını.. felsefe ve din konularında bilimsel bilginin matematiğinin yeterliği gelmedeğini.. sorunun dünyada ve dinde değil dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİL'de olduğunu ve artık çağımızın günlük bilgi ve bilimsel dilin üstünde yeni bir dil.. yeni bir anlam sürücü ve yeni bir anlatım aygıtı beklediğini bıkıp usunmadan tekrar etmek durumundayım.. Ancak sadece yöntemle her nesne biter.. systemler düzelir ve rejimlerb iyileşir mi ? Hayır ama hatırı sayılır kadar sorunlar azalır.. ve yöntem sadece kapıya kadar getirir.. kurumsal ve kurgusal bir araçtır.. bundan gerisini ilme katar getirdiğin hayalin SEÇER.. iradeye kadar getirdiğin vehmin İSTER ve çok istiyorsan Yaratana ciddi yalvarın ve samimi yakarın ile kendini ve ruhunu de özgür (hür) kılabilir ve hürriyetin kadar hurileri alırsın.. 16.03.2016 DOKUZ YIL ÖNCE YAZMIŞIM ![]() DİL VE DİN KÜLTÜRÜN OLMAZSA OLMAZ İKİ BİLEŞENİDİR. KÖKENLERİ KONUSUNDA DA İKİ GÖRÜŞ BULUNUR BEŞERİ VE ARZI VE TABİİ DİNİ VE SEMAVİ VE İLAHİ ![]() ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 07:22 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Paylaşım için teşekkür ederim. Hem yüksek soyuma hem yüce dinime saygı gösteririm. İbrahim aleyhisselamın Yafes'den gelme olduğunu ileri sürenlerde bulunuyor hem dillerin sam ve ham ve yafesden geldiklerinin mit ve hikaye olduğunu söyleyenlerde ve herkes kendini destekleyecek yolu Kur'an-ı Mu'cizülbeyan'da bulabilir. Aliimran ayet yedi. Gerisi size kalmış. Sonuçta dokuzuncu ayette denildiği gibi bu ihtilaflar AHİRETTE çözülecek. osmanziya
Mesud YÜCETÜRK yazdı: TÜRKLERE PEYGAMBER GELMİŞ Mİ? Diye sormuş bir kardeşimiz. Elbette gelmiştir. 1.Biz hiç bir kavme, resul göndermedikçe azab edici değiliz der Rabbimiz. Demek ki, Rabbimiz, her kavme kendi anlayacağı dilden resul ve kitap göndermiştir. Musevilere İbranice, İsevilere Aramice, Araplara Arapça, Elbette Göktürklere de Türkçe gönderdiği gibi. Tüm dilleri yaratan Allah'tır. Her kavminde bir dili vardır. Allah her dili anlar. Allahın sanki dili Arapça imiş gibi, yok cennetteki DİL Arapça imiş gibi şeyler asla doğru değil,Uydurmadır. Hal böyleyken, Allah tüm dilleri anlar, Allaha hangi dilden dua,tevbe, ibadet edersen et anlar. 2.Rabbimiz, Eğer biz bu Kur’an’ı yabancı bir dille onlara indirmiş olsaydık “Ayetleri açık anlaşılır olması gerekmez miydi, ARAP OLANA YABANCI BİR DİLLE Mİ İNDİRİLİR ?” derlerdi. Fusssilet 44 Arapça da Allah, Aramice Elah, İbranice Eloah'tır. Göktürk ler de Tengri Yani hepsi ilah. 3.Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık. Tanışıp kaynaşasınız/ortak iyide buluşasınız diye sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Allah, katında en şerefliniz/en asil olanınız, ona karşı en duyarlı olanınızdır. Şüphesiz Allah, her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olandır.der Rabbimiz Hucurat 19 da. Türklerin, Nuh as oğlu Yafes, onunda oğlu Türk ten geldiği şeklinde rivayetler vardır. Zülkarneynin, Türklere gönderilen peygamber olduğunu iddia edenler vardır. Doğrusunu Allah bilir. Ancak, Rabbimizin tüm kavimlere gönderdiği din, İslam, peygamberler İslam peygamberi, kıtaplar da İslam kitabıdır. İsmi o, bu, şu olmuş önemli değil. Yine, Türklere isnad edilen Şamanizmin din mi yoksa kültür mü olduğu net değildir. 4.Hz. Muhammed döneminde Göktürk imparatorluğu vardır. Kaynaklar, Türklerin İslamla ilk tanışmasının, 751 yılında Araplar ile Çinliler arasında yaşanan Talas Muharebesi'nde Karluk Türkleri Abbasilerin yanında yer alarak Abbasilerin zaferini sağlamışlardır. Bu savaşla, Karluk Türkleri İslamiyet'i daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyler. Ancak, Yukarda belirttiğim Rabbimizin ayetine göre, Hz. Muhammed as dan çok daha önce peygamber gönderildiği bir hakikattir. Buna delil de Orhun Abideleridir. Türkler, savaşçı, göçebe bir millet olduğu için elimizde net bir kaynak yoktur. Ancak, Türklerin ilk yazılı kaynağı olan, Orhun Abidelerinde Tanrının özellikleri ile ilgili şu ifadeler geçmektedir: "Tanrı buyurduğu ve talim olduğu için ölecek olan milleti diriltip doğrulttum. Çıplak kavmi elbiseli, fakir kavmi zengin kıldım, az kavmi çok kıldım. "Göğe benzer göğün, (Tanrıya benzer Tanrının) yarattığı Türk Bilge Hakan (işte benim) sözüm." "Tanrı irade etti. Tanrı bilgi verdi..." "Tanrı güç verdiği için orada mızrakladım." "Türk milletinin adı şanı yok olmasın diye babam hakanı, annem hatunu yüceltmiş olan Tanrı, onlara ülke veren Tanrı (kendilerini) Türk milletinin adı, şanı yok olmasın diye beni o Tanrı hakan olarak (tahta) oturttu. " "Zamanı Tanrı takdir eder, insanoğlu hep ölmek için türemiş (şimdi ölü verdiniz.) Tanrı. diriltici."25 Orhun Abidelerinde geçen ifadelerden de anlaşılacağı üzere Tanrı'nın bir şekli yoktur. O var olan hiçbir şeye benzememektedir. Ezelî ve ebedîdir, yaratıcıdır. Rızk verendir, güç verendir. Hakanlara kut verir. Bunların yanı sıra görevini yapmayanları da cezalandırır. Ölüm de onun iradesi doğrultusunda gerçekleşir. ... "Kuzgunun niyazı bile Tanrı'ya ulaşır. İnsanlar fani, Tanrı ebedîdir. Tanrı doğruyu ve yalancıyı bilir."30 Tanrı her şeyi bilmektedir. Aynı zamanda Türk kabileleri Gök Tanrı'yı "düzenleyici" bir varlık olarak kabul etmektedirler. TÜRK TÖRESİNDE 33 BUYRUK 1-Tengri (yaratan) Tektir.! 2-Her kim ki Tengri’den kut almak dilerse, başkasına yakarmasın… 3-Bir İl, bir Kağan, bir Tengri… 4-Bir kına iki kılıç girmez… Bir hatun iki er alamaz ve bir budunda iki töre olmaz… Töre tektir… Töre kesin ve keskindir… Kim ki töreye uya kutlanır… Kim ki töreye kıya katlanır… 5-Kimse töreden üstün değildir… Dirlik ve birlik için töre budur… 6-Bir çoban sürüsünden, bir er ailesinden, bir Kağan budunundan sorulur… 7-Her er eşine, atına, pusatına sahip çıkacak… 8-Ana babaya ve ataya tazim durulacak… 9-Hısmına sarılacak, komşusunu gözetecek… 10-Er kişi yalan söylemeyecek… 11-Mal çalan, mülk çalan misliyle ödeyecek… Hesabı ya malıyla ya canıyla sorulacak… 12-Kim ki bir ırza musallat olursa, canından olacak… 13-Her kim olursa olsun haksız, aldatıcı iş tutarsa hesabı hemen sorulacak… 14-Cenkten beri duran ya da kaçan tamuya (cehenneme) uçacak… 15-Aman dileyene kılıç üşürülmeyecek, sığınana arka dönülmeyecek… 16-Baş kaldıranın başı alınacak, hak isteyenin hakkı verilecek… 17-Kimse kimseye üstünlük taslamayacak… Ne ak etin karadan, ne karanın kızıldan, ne kızılın sarıdan farkı olmayacak… 18-Kin ve gururdan uzak olunacak… 19-Mazluma merhamet, zalime azap duyulacak… 20-Zayıfa, yaralıya, çocuğa ve kadına el kaldırılmayacak… 21-Kızı isteyen kağan da olsa, bey de olsa kız istediğine verilecek… 22-Gereksiz yere ağaç kesmeyeceksin. Suyu kirletmeyeceksin. 23-Bilmeyip de bildim demeyeceksin. Bilene danışacaksın. 24-Bugünün işini yarına bırakmayacaksın… 25-Kusur görmeyecek, kusur aramayacaksın… 26-Güçlüyken affet, zayıfken sabret… 27-Yazgına asi olma… 28-Yaptığın iyiliği unut. Yapılan iyiliği unutma… 29-Herkes adaletle iş görecek… 30-Her ne edersen et, yargılanacağını her daim akılda tut… 31-Milletine yaban kalma… İpeğin iyisine, sözün güzeline kanma, onlara boyanma… 32-Kağan odur ki adaleti üstün tutsun, töreyi yaşatsın. Töre yok olursa İl yok olur. İl olmazsa budun kul olur… 33-Ey Türk Oğuz beyleri, ey milletim işitin! ”Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir…” Törenin değiştirilemeyen maddeleri; -ADALET (könilik) -İYİLİK (uzluk) -EŞİTLİK (tüzlük) -KİŞİLİK (İnsanlık) dir. İslamın Bizlerden istediği şeyler değil mi? Hülasa, Rabbimiz her kavime, kendi dilinde anlayacağı bir resul, kendi dilinde anlayacağı bir kitap göndermiştir. Tüm dilleri yaratan Allah olduğuna göre, Müslümanın kendi dili ile yaptığı tüm duayı, Tevbeyi, ibadetleri Allah anlar. Ve bizim de anlayarak ibadet etmemizi, dua ve Tevbe etmemizi, VEYL OLSUN O namaz kılanlara ki kıldığı namazdan GAFİLDİRLER.Ayeti ile ikaz eder, bizleri. Anlamadan, ne dediğini bilmeden vesvese içinde ibadet etmek, yatıp yatıp kalkmak her şeyden önce Allaha saygısızlıktır. Yine, Kuran okunduğu zaman susun ve DİNLEYİN ki rahmete eriştirilesiniz, der Rabbimiz Araf 204 te. Maksat, koyunun kaval dinlediği gibi dinlemek değil, ne dediğini ANLAMAKTIR.Allah anlaşılmasın diye bir kitap indirir mi? Anlaşılmayan bir kitabın bize ne faydası var? Yoksa Salât/Namaz insanı kötülükten nasıl alıkor mu?Koymaz. İşte ümmetin zillet içinde olmasının, Tevhid Sancağı altında birleşmemesinin tek sebebi budur. Selam ve dua ile... Mesut Yücetürk https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2672 Değerli kardeşime dedim ki: Değerli Kardeşim; “Arapça da Allah, Aramice Elah, İbranice Eloah'tır. Göktürk ler de Tengri Yani hepsi ilah.” Demişsiniz lakin bizim kelime-i Tevhidimiz nasıl: “L ilahe İLLA Allah” Dikkat ederseniz cinsi isim İLAH özel isim ALLAH. Yani ilah ve Allah sözcükleri aynı anlamda değil. El-Lah İslamiyetten önce de ALLAH olarak kullanılıyor du.. müşriklerde ALLAH diyorlardı. Kur’an Mekke de indi.. Mısır da.. okundu İstanbul’da yazıldı denilir yazı indikten ve toplanıldıktan ve okunduktan ve yazıldıktan sonra çok olaylar geçti ve biz bireysel olarak bunlara vakif değiliz demektir. Yani lat ve menat ve uzza PENTAON’un da El-Lah.. asıl tanrı.. ana tanrı.. ata tanrı olarak düşünülmüştü.. Diğer milletlerin pağanizminde üçlü ya da beşlesinde bir ANA tanrı bulunur. Paganizmin çok tanrıcılığında olduğu gibi ANİMİZM’in te yine TEK TANRISI bulunur.. Yunanıların bir ZEUS’u.. Romalıların bir JUPİTERİ.. daha önce İŞTAR’dan gelen.. bunun bir örneği de bizim TENGRI yani Tanrı’mızdır. Yer ve Gök tanrıları söz konusu edilir. Diğer taraftan İslam’da Esma-i Hüsna ADI VERİLEN 99 “tanrı” söz konusu edilir. Bu TEVHİD mes’elesini herkes söz eder.. lakin KENDİ KAFASINA göre olduğunu zannettiği ve kültürüne göre bir BİRLEME şekli bulunur. Kendi birlemesini görmeyene de MÜŞRİK der.. bu imanın DİLLENDİRİLMESİNDEN ortaya çıkar bir tür İHLASSIZLIK.. dil ve din bileşenleriye oluşan KÜLTÜR garip bir komposizyon ve biz bunun sıkıntısını bu güne kadar çektik çekiyoruz. Günlük dilin ve bilimsel bilginin üzerinden olan konulardan günlük dilin MANTIĞI ve bilimsel bilginin MATEMETİK’i gibi çok yönlü ve yanlı konuları ve alanları içeren FELSEFE ve DİN alanında ortak bir platform henüz inşa edemedik.. hala vaz ve edebiyat konusu olarak sürdürülüyor. Özetle artık beyan ettiğimiz AKİDE’lerimiz ötesinde iman ve ihlas ve şirk gibi konuların son nebiden geçen 1400 yıldan sonra hala söz konusun edilmesi.. 6000 sene geçtiği halde semavi kitabların ve nebilern TEK bir KAYNAKTAN geldiğinin fark edilmemesi.. ilk kitap bende siz kafirsiniz.. son kitab bende siz kafirsiniz.. ilkelliğinin artık geçerli olmadığını anlaşılmaması.. eğer bir sui niyet ve sui nazar bulunmuyorsa.. CEHALETİN hala yaygınlığının bir sonucu olmalı.. saygılarımla. Osmanziya NOT: Birleme aslında kişinin kendi gelişim yolunda ve İNTİM sferinde nefsinin ve şeytanının mahiyetini anladıktan sonra ortaya çıkardığı bir ÇÖZÜM’dur. Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 17:14 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Mesut Yücetürk Kardeşim dedi ki:
Osmanziya Osmanziyaoğlu eyvallah kıymetli Ağbim. El-lah konusuna bilerek girmedim. Yazı çok uzayacağı için ağbi. Vesselam... dedim ki: Anladım.. haklısınız..Aziz Kardeşim bende kısaca geçtim. Biraz açarsam. El-Lah sözcüğü.. Arapça'nın sesi ile Türkçe'nin sesi doğal ve normal olarak farklıdır. "El" harfleriyle göstergelenen SES ELLAH da okunmaz.. ALLAH da okunmaz. E ve A arası bir sesle çıkar.. malum ancak bizde ALLAH şeklinde yazılması yerlermiş ve öyle okuruz ve bunun böyle okunmasının da ANLAM bakımından hiç bir sakıncası bulunuz.. ancak ANLATIM bakımından sakınca olabilir.. bu ayrı bir konudur. Dili "kutsal"laştırınca söz de sorun çıkar. Dilin kutsal olması içeriği nedeniyle ortaya çıkar ki KELAM beşeri kelam değil de İlahi kelam olduğunda onun ANLAMlandırılması beşeri kelamın ANLAMlandırılmasından ayrı olmalıdır. Ancak ANLAM, anlamı ve anlatım gibi dünyanın üç zor işinden biri olunca bize düşen anlamadığımız kadar inanmak ve inandığımız kadar yaşamaktır. Samimi inanmak ve ciddi yaşamak eylemimizde ufkumuzu açacaktır. Toparlarsak ALLAH sözcüğü Yaratan Rabbimizin ÖZEL adı'dır ve bu yüzden LAFZA-İ CELAL ismi verilir. Nasıl Muhammed sözcü geçince Sallallahü aleyhi vessellem diyorsak.. Allah sözü geçince.. Allah azze ve celle dememiz lazım. Bu yüzden cağımızın üslübuna pek uygun olmayan bu anlatım yerine Rabbimiz derim.. Tanrı terim.. Yaratan derim.. Yaradan derim.. bazı dangalaklar neden Tanrı yani İLAH diyorsun diye nerede ise dinden ve imandan çıkartırlar. Allah demek zorunda değil müslüman hatta Endenozyada hristiyanlar da Allah dedikleri için müslümanlar bozulmuşlar.. siz niye God yani Tanrı demeniz gerekirken bizim ilahımızın ismini söylüyorsunuz diye.. oysa artık insanın dediklerine değil yaptıklarını bakıyorlar. Devir o hale geldi ki DİN'i mit ve uydurma haline getirmeye çalıştıkları gibi DİL'i mit ve hurafe haline getirmeye uğraşıyorlar. Bunun için aydının ve özellikle müslüman aydının sağlam ve sağlık bir dil ve din bilgisi edinmezse ve edindiklerini düzeltmese.. KÜLTÜRÜNÜ ileri taşıma şansı kalmıyor. Bu bakımdan konu üzerinde durdum. Sağlıcakla kalınız. osmanziya 16.03.2025 Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 17:15 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |