Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: 1 mayis 2024 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2649

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 1 mayis 2024
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 13:34
İdeolojik yaklaşımlar.. teknolojik eğilimler..
beden ve beyin ilişkisinin bir benzer olabilir mi ?
ve PARELEL ilişkilere bir ışık tuttuk..
Dünyada beş tane paralel çizgi bulunuyor:

KAVİ ve ZAİF


erkek ve kadın
birey ve toplum

AKIL ve KALB

iktidar ve muhalefet
sermaye ve emek

KULLANAN ve KULLANILAN

tüm bunlar
dünya va ahiret çizgisinde toplanırlar.

Biz YBA ile akıl ve kalb ilişkisinin DENGESİNİ ile nefis ve ruh bağlantısının UYUMUNU göstermeye çalıştık.. IŞK tarağında bezi olmayanlar bu çalışmaya pek iltifat etmedi.. çünkü onlar AŞK zokasını yuttular.. bir süre sonra MEZARLIK sepetinde toplanacaklar.

Biz merak ve meram ile MEŞK etmeye çağırıyoruz.
Yeter ki şu tabloları sabırla imgelemeye ve irdelemeyi sürdürünüz. Bu tahayyül ve tevehhümünüz boşa çıkmayacak.. fikir ve zikirlerinin daha sağlam.. lafz ve ma'nalarınız daha sağlıklı olacak.. bu da yapıp etmelerinize yansıyacak.. kurup kılmalarınızda yankılanacak İnşaallah.

Asla EMEKSİZ yemek olmaz.. olsa zehir olur.
Bugün emek ve dayanışma günü.. YBA emek vermiş biri olarak sizleri dayanışmaya çağırıyorum.

Osmanziya
01.05.2024 14:33 üçkuyular İzmir






[12:05, 01.05.2024] Mustafa BUGUCAM: 01.05.2024
21.yuzyılın ilk çeyreği bitmek uzere.. benimde 1952 de başlayan biyografim tükenmek üzere.. 72 yılimin 34 senesin YBA harcadım.. sonunda yukaridaki IÇERIKILI Analitik Duzlendeki HARITAYI elde ettim. Içinde gelecege uç yuz yıl yetecek çizgiler ana hatlariyla yerleştirilmiştir. Bu çizgilerin aslinda amedi BOYLAM vertikalleri ve meddî ENLEM horizontalleri oldugunu elbette siz göremiyorsunuz.. işte bu yüzden sizler AKILLI ben DELI oluyorum. Çünku ben 1 taneyim.. sen.. sen.. sen.. siz.. hepiniz ÇOK tanesiniz. Bu bir-çok'u da rahatlikla yok-var'a çevirerek.. kendinizi akılli ve ben deli var sanabiliyorsunuz hatta var sayabilirsiniz. Çünkü geçerli kural budur. Zira eger bir nesne bulunuyor ise onu EN AZ iki kişi GORMELIDIR. Aksi her birimiz gecelerde uyurken tek başına ne rüyalar gorüyoruz değil mi ? Konuyu uzatmayayim başka bir rüyaya geçeyim.

Bu hikayede velilerin nebiler yoluda sağdan yurudugu.. delilerin de dâhiler yolunda solda yurudugu.. PARELEL bir yol oldugu varsayılır. Bu rüyadaki DUNYA'da bu iki çizgi asla birbiriyle keşişmez.. çizgiler parelelligini bozmaz. BU IKI ÇIZGI ASLA BIR ARAYA GELMEZ.

Öklid DÜZLEM evreninde bu parelel ÇIZGILER mutearifesi yüzunden üçgenin iç açilarinin toplami asla 180 dereceyi geçemez. Bunun bir örnegini yukarida gorduk: SOL çizgi de dâhiler ve deliler gider..    SAĞ çizgide nebiler veliler gider... Buna benzer başka parelel çizgilerde bulabiliriz; Zenginle ve sömüruye razi olanlar SAG çizgiyi tutar.. yoksullar ve sömürüye karşı çıkanlar SOL çizgiyi surdurur. BU IKI ÇIZGI ASLA BIR ARAYA GELMEZ.

Bu "bir araya asla gelmeyen" parelel POSTULASI.. geometrik kuramsalb ve imgesel var sayimsal olmasina rağmen başka benzerlerini yaşadigimiz reel dunyada goruruz:

SAGDA Yonetenler ve "solda" Yonetilenler...

SAGDA Erkekler ve "solda" Kadinlar..

Bu dört örnege BEŞINCI olarak sag ve sol RAYLARDA giden başi ve kuyrugu ile sürune cansız yilanlar olan TRENLERI eklemeliyim. Trenler bu yollara uyarak KIVRILARAK giderler.. keza nehirlerde öyle.. onlarinda bu yilankavi YOLLARI olur. Parel çizgiler kesişmezler amma bu KIVRILMALAR ile dansözler taş çaktiricasina raks ederler. Bu sinuzodial dongu ve sirkuler dolanim bilimsel var sayim ve evrensel var sanim.. daha böyle pek çok var ve yok ile sanım ve sayım bulunuyor ki bunlara akillilar VAR-dır ve YOK-dur dir-dır'ı yaparlar.. benim gibi deliler yapmaz.. acaba bu ALTINCI PARELEL olmasin 😊
[12:24, 01.05.2024] Mustafa BUGUCAM: Bu gün Zenginler ve onlarin sömurusunden yana olanlar ile yoksullar ve sömuruye karşi çikanlarin BAYRAM yaptıgi bir gun.. yani bu parelel çizgi bir araya gelmiyor mu ? Çıkarlari bir birinin tersi de olsa bir araya 1 MAYIS gunu.. hıdrellezin 6 mayista başlayıp bitirmek için   yaz ve kış gunlerin eşitleyip bir araya getirdigi gibi.

Bu bir ınekler gibi çalışan yoksullari YIlBAŞINDA zenginler gibi harcadigi gune benziyor. Demek bu sağ ve sol çizgi birleşiyor.. en azindan KIVIRTIYORLAR.. bir birinden ayrı da olsa yapip etmeleri...

Hele şu KADIR gecesine ne demeli solda olan deliler.. dahiler.. gunahkarlar.. kirliler ile sağda olan nebiler.. veliler.. masumlar.. temizler.. BİR ARAYA GELIYORLAR.. en azindan beraber KIVRILIYOR.. bir birinden ayrida olsa kurup kilmalari...
[12:38, 01.05.2024] Mustafa BUGUCAM: Biz deliler boyle tek başina takilmaya alişkiniz.. ancak deliligimiz BULAŞTIRDIK mı çoğalmaya başlariz.. eger paylaşacagim şu dosyayi GDDY ile herkesin anlayacagi şekilde yazsaydim ki bunu kadirim ve bunu biiznillah yapabilirim.. o zamanda benin açik ve seçik yazıp insanlari düşunmekten uzaklaştirip kendilerine bağli ve bağımli yapan hocalardan ve yazarlardan biri olurdum.. o zaman bende kaybederdim.. insanlikta kaybederdi.. beni anlayan biri çikmazsa.. belki bende ZAMAN yitirecegim ve bu sag ve sol savaşlarini yani dili kotu ve kotuye kullanmak yuzunden insanlikta zaman yitirecek. Çunku zaman her zaman ALEYHIMIZE ÇALISIR.. biz de onu LEHIMIZE çaliştirarak var oluruz.. yok ölmenin.. sahib olmanin ve aid olmanin ve oldugunu da TABLOM anlatiyor.. siz anlamasaniz da YBA dilini edinenler anlsyacaklar.

Makul mevzu.. HAKIKAT.. mumkun arzu.. KUVVET.. makbul talep.. HURRIYET.. meşru maksad HAKK

osmanziya 01.05.2024 üçyol izmir 13:32


Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 14:34
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2649

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 13:46
Nevra Akbay ULU kardeşime paylaşım için teşekkür ettim. Demesi kolay yapması zor işler.. ancak en azında bilinmesinde çok yarar var.. çünkü bir şeyin yapılması için önce bilinmesi gerekir: Toksik ilişkilere MUSAİD DEĞİLİM.. artıklar ve atıklar insanı ZEHİRLER.
Negatif insanlara müsait değilim.. müsade edemem.
Amaçsız bir hayata müsait değilim.. izin vermiyorum.
Sürekli aynı şeylere müsait değilim.. yinelemiyorum.
Gereksiz konuşmalara müsait değilim.. bunlardan kaçınıyorum.
Yorucu ve bıktırıcı şeylere müsait değilim.. onlardan kaçıyorum.
Bana hitap etmeyen şeylere müsait değilim.. dinlemiyorum.
Değerimi bilmeyen insanlara müsait değilim.. değerimi kanıtlamak zorunda değilim.
/ KULLANILMAYAN / Buradaki sekiz kural KİŞİSEL GELİŞMENİN başlangıdır.. fakat bu girişime başlamak işin yarısıdır.. geri kalanı ve ZOR kısmı sürdürüş ve sürmüyorsa bitiriştir ki bunun hikayesini şurada özetledik:
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2649

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:00


Bu sene kurban bayramı yine hacca denk geldi.. diyen muhabir REHA MUHTAR gibi bu günkü yazdığım 1 mayıs yazısı on bir sene önceki yazıma tevafuk etti..
eminziya kardeşimle 1 mayıs 2023 de birlikte yaptığımız EKONOMİ'nin resmidir
bu çalışma ile RİBA ile FAİZ'in aynı olmadığını görmüştüm.. aslında çok riba denilen işler var.. faiz değildir.. çok faiz değildir işler var.. ribadır.. RİBA haram faiz değildir.. ancak terim karışıklığından dolayı ve mahiyetini bilemediğimzden karıştırıyoruz. Faiz.. paranın fiatıdır.. riba ise emeksiz paradan para kazanmaktır. Her halde kimse kimseye durduk yerde kazancına ortak etmez.. kazandığı paradan zekatını ve sadakasını verir.. bağışını yapar.. ancak KARZ ve borç da verir. İşte bu borcun MUAYYEN BİR BEDEL mukabilinde yapılması RİBA'dır.. haramdır. Ancak malını parasını şimdi alırsa 5 lira bir yıl sonra para verilecekse 6 liraya vermesi faiz değil dir ve küçümsenin İSLAM BANKACILĞININ temelidir.
osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2649

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:48



Kartal sesi ilginç bir göstergedir.. hem ART hem KRAL hem KART seslerini barındırır.. İstanbul KARTAL semtindeki zirvemde yaklaşık İKİ SENE çağrı yaptım.. tavuklar tavukluklarını bırakmadı.. iştah ve iştiyak AYAKLARIYLA eşeledikleri yer yüzünde solucanlarla yetindiler.. merak ve meram KANATLARININ işletmediler.. bu arada bizim de birinci dönemimiz bitti.. kalınlaşmış tırnak ve gagalarımız ve kanatlarımızla izmir de bir gökdelene tünedik.. ölümle tüymeyi bekliyoruz. Ya bu kalınlaşanları kıracaz.. ya da burada geberip gidecez.. İnşaallah kırarız.. çün yaşam sadece yapıp etmekten ibaret değil YIKMAKTA bulunuyor.. sadece kurup kılmaktan ibaret değil KIRMAKTA oluyor

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2649

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:47
AKILLI olmak düşünmeye cür'et ettikten sonra bir de konuşmaya cesaret edebilmektir. Aslında bu akıllı olmanın değil AYDIN olmanın belirtisidir. Bu aynı zamanda bir nesneyi kullanarak onu atıl bırakmama anlamıyla İKTİSADın tanımıdır. Sonuçta "akıl" hem öğrenmenin.. hem kullanmanın.. hem yararlanmanın anahtarı gibidir. Ancak bir takım kişisel banal gerekçeler ve kültürel bencil engeller yüzünden günü kurtarma çabasında olanların kullanamadığı "aklı" çiğneyenlerse hiç ama hiç akıllıca hareket etmiyor. Çünkü evrende hiç bir etki tepkisiz kalmaz. Kainat ağacında İlletler akibetsiz.. akibetler semeresiz kalmaz.. bu emek ve dayanışma gününde biz yine de akıllıca olmayı sürdürelim.. diye düşünüyorum. Saygılarımla. Osmanziya 01.05.2024

Not: Sürdürelim fakat daha önce başlayalım.. eğer gelişmiyorsa işi bitirelim yeni bir çözüme girişelim.. biz bu SABIR işinin tersine RABAS diyoruz. Bu umut ve beklentiyi sürdürme demektir. Böylece sabır ve rabas bir DÖNGÜ eder.. işte en tehlikeli hal.. James Clear'in ATOMİK ALIŞKANLIKLAR kitabında belirttiği.. bizi çaresiz bırakabilir bu durumdan ekip olan âkib sıkılır.. lider olan râkib de bunalır. Netice bekleyen PARTİ.. gayesini gerçekleştirmeyen LİDER aklın yolunu seçer.. kurumlaşmışsa yerine yeni öndere terk eder.. kuramlaşmışsa yeni öncüye işi bırakır. Hem ben hem ülkemin lideri belki bölgenin önderi.. bu bir mayıs 2024 de aynı durumdayız.. ben ekipsiz.. ülkemin lideri ekipsiz bir hale ilerliyoruz.
Osmanziya 01.05.2024

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 16:06
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2649

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 20:23



Mantık ve Mesiet.. ilim ve irade.. İdrak ve Re'y.. İhtiyar ve İktidar.. Hakk ve Hürriyet.
"Bölümleme ve Çözümleme ile Bireşim ve Tümleşim" denklemi MANTIK IŞLEMI.. bunu tabloda
GORUYORSUNUZ.. bakmazsaniz goremezsiniz ki.. "kulluk ve yapmak ile tapmak ve sapmak" denklemi MEŞIET EYLEMİ..

Mantik.. ilim.. idrak.. ihtiyar.. hakk eşitlikçi (musavatcı) ( SOL bir çizgidir.

Meşiet.. irade.. re'y.. iktidar.. hurriyet intihabci ( muhabbetçi..sev kardeşimc) SAĞ bir çizgidir.
Yukarıda dediklerimi 18 tablo içinde 26 dakika içinde resimledim.. şimdilik bu tabloyu kendim türetiyor ve kendim tüketiyor.. görünüyorum. Yani başkasının üretimini dönük bir ÜRETİM yapamıyorum.. emeğim bulunuyor ve fakat başkasının içine yarayacak bir üretimim bulunmadığından sadece emekçiyim.. çalışanım lakin ÜRETİCİ değilim. Yani boşa ve avara   çalışan bir MAKİNA gibi görünüyorum. Ya da kendisi konuşan ve kendisi dinleyen bir DELİYİM. Halbuki öyle bir çağa geldik ki YAPAY ZEKALAR bile kendine çalışmıyor.. hep başkasına çalışıyor. Bakın şimdi bir karşıtlık kurduk.. kendine çalışan ZAMİNE'ler başkasına çalışan MAKİNE'ler. Bununla beraber bu kendine ve başkasına çalışma Bana ve Makineye has bir olay değil.. insanlarda öyledir.. ÖNCE büyükler çocukların bakımı için.. SORUMLULUKLARI bulunuyorsa.. kendilerini harcarlar.. SONRA çocuklar büyüklerinin bakımı için.. SORUNLULUKLARI bulunuyorsa.. kendilerini harcarlar. Büyükler ve küçükler dünyada kendilerini doyasıya MUTLU edecek bir ömür geçirmeden.. MAKİNE gibi.. evlilik tuzağına yakalanırlar ve popülasyonun çoğalması için uğraşırlar. Ancak dünyanın bu krallık ve kölelik düzeninde ağ açılır.. ağaç olur ve sonra "birileri" bu ağaçların meyvelerin HASAT eder.. zaten her bir kimse kendi bedeninin ve nesnesini hasat eden bir kimsedir. Nesne ile birlikte kimsesiyle bir ÖZNE teşkil ederek bu KÖLELİK düzeninin bir parçası olur ya da olmaz. İşte bu yüzden KULLUK yapmak.. birincisi TAPMAK ikinci SAPMAK olan iki yöne ayrılır.
Şimdi bu bir mayıs emek ve dayanışma gününde ilk defa kullandığım görünen şuhudu ve gizlenen gaybı gösteren bir TABLO kullandım. Bu tablolar ne işi yarıyor ? Bazı kimseler bulunur bunlar zekada çok ileri giderler.. bazı kimseler de ise hafıza çok ileri gider. Zaten hafıza ve zeka birbirinin tersine çalışır ve fakat birbirini destekler. Bazı kimselerde bu bu destekleme çok ileri düzeyde bulunursa bunlar olağanüstü zeka ve harika hafıza ve bu yüzden müthiş birikim zengini kimselerdir. Bu fakir OSMANZİYA ise hem zekada fakirdir.. hem hafızada fakirdir. Fakat Yaradan ona öyle bir bir AŞK derecesinde bir MERAK vermiş ki.. bir çocuk gibi hiç büyümeden merak etmediği bir konu kalmamış.. hafıza genişliği ve zeka derinliği bulunmadığından el attığı konuların.. dinin.. felsefenin.. bilimin.. yapay zekanın.. astronominin.. ayrıntıları değil de ana hatlarına dikkat ederek.. profesyönel hukukculuğu ve amatör bilimciliği ile YBA ortaya çıkarmış.. birde edebi ve ilmi ve tarihi birikimleri bulaşmadan ve bunlardan bir YANDAŞLIK edilmeden.. anlatımların kültürel renklerine bulaşmadan.. öyle bir KARİHA (anlama kapasitesi) elde etmiş ki değil siz alanında uzman etiketliler bile ELEŞTİRME'ye çekiniyor ve SORU SORMAYA sakınıyor. Sonuçta beklediğim karşılığı bulamadan zihnim için dolanıp duruyorum.

OSMANZİYA 01.05.2023


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk