Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: CANLILAR ÂLEMİ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: CANLILAR ÂLEMİ
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:15

Canlılar âlem ve cansızlar dünyası.. arasındaki ilişki.. garib bir bilinmez.. dirinin ölüden ölünün diriden çıkartılması.. acib bir gizemdir.. fakat biz insanlar ikisinin ARASINDA bulunduğumuz için iki yana bakarak durumu kanıksıyoruz.. bir tarafta nesne bir tarafta kimse bulunan özne.. bazen kainatı bazende insanı mutlaklaştırarak kendine TANRI haline getirebiliyor..

Bir yerde dedim: Kendimize nasıl YAZIK ediyoruz.

cemadat
hayat
şuur
iman

Bu dört VUCUD tabakası içinde bulunan insan bunları birbirine indirgeyerek cemaadat ve cansızdan KAİNATI içine düşüyor.. tabiat bataklığında batıyor ve tarih karanlığında kayboluyor.. bazen de imandan İNSAN içine düşüyor isayı ve aliye tanrı haline getirebiliyor.
Bu da teşbih ŞBH ve şüphe ŞBH si arasında ifrat ve tefrit yaparak haddı vasattan ve orta yoldan uzaklaşması neden oluyor.. insan ve kainata düşerken de bu soruna neden olan aynı şey.. FITRAT'ta farta düşmek.. fark ve firakı sağlım ve sağlıklı bir şekilde değerlendirememek.

Belki bende bunun bir başkasını yapıyor YBA gereği ve yeteri kadar tanıtamıyorum.

Osmanziya 01.06.2024







[15:38, 01.06.2024] Mustafa BUGUCAM: KELEBEK ETKİSİ kitabını okuyunca canlılar âlemini öğreneyim dedim ve onun bir resmini YBA ile çıkardım. Bu tamamen özgün bir tasnif olup genel taksonomi biliminden yararlanılmıştır.


[15:41, 01.06.2024] Mustafa BUGUCAM: Tabloya göre genel olarak 5 omurgalı ve 6 omurgasız olmak üzere 11 guruplu sınıflama ortaya çıkıyor.. bir hücreli canlıları da katarsak toplu 12 gurup ortaya çıkar. Evrim Kurama 13. olarak PRİMATLARI ekler. Hrisiyanlar ise bu 13 rakımından hiç hazzetmez.





Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 17:47
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:25

http://www.biyolojiportali.com/konu-anlatimi/3/25/Canli-Alemleri-ve-Ozellikleri-Hayvalar-Alemi
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:32
Sayın Hocam, "Celal Şengör Gazali çok büyük bir zekadır ama Platon'un batı dünyasına attığı kazığın aynısını Gazali İslam dünyasına atmıştır diyor. Kazıktan kastı -anlayabildiğim kadarıyla- her ikisinin de tabiiliğe karşı ilahiliği savunmuş olmaları. Yani bilime karşı dini, materyalizme karşı idealizmi savunmuş olmaları. Celal Şengör haklı olabilir mi acaba? Eğer haklı ise şunu söyleyebiliriz: batı dünyası kendisine atılan kazığın farkına vardı ve bunu çoktan aştı, ama İslam dünyası aşmayı bırakın kendisine atılan kazığın farkına bile varamadı henüz." diyorsunuz amma acaba biz durumun farkında mıyız ki tuzak ile kazık arasına bir ayırım yapabiliyor muyuz ? Bazen azık tuzak haline gelebilir.. lakin tuzak kuranların en hayırlısı Tanrı olduğuna göre bize düşen hangisinin.. azık ve kazık arasında hangisini yapınca kendimize YAZIK ettiğimi anlamaktır. Teist olmak.. deist olmak.. panteist olmak.. panenteist olmak.. teist olmak. Saygılarımla. osmanziya yontembilim.com.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:51
Domatesi soğanı.. tuz ve yağı.. patatesi.. biberi.. tüm malzemeyi önüne yığarız.. yemeğini kendin pişirirsin.. hafıza tenceresi ve zeka kaşığını Yaratan vermiş.. merak çakmağını çakarsın.. tecessüs ocağına yakarsın.. aşk ateşinde pişirirsin.. öyle hazır ziyafetler veren dinler ve ideolojiler devri bitti arkadaşım.. çünkü onların adalarının beş para etmediğini foyası meydana çıkadı mı ? Bütün dertlerimizin hazır bilgilere.. hazır düşüncelere.. hazır görüşlere.. hazır kararlara bela ve mübtela olduğundan çıkmıyor mu ?
8y
Yanıtla
Mustafa Buğuçam
günümüzün üçte biri uyuma.. üçte biri eylemeye.. üç biri YEME ile geçiyor.. yani bedenimiz ve beynimizi beslemeyle..
8y
Yanıtla
Dinnur Yaşar
Alemlerin Rabbi.. zerre ve hücre ile ene ve zümreyi.. çoğalma ve beslenme ile seslenme ve sevine programlarıyla yaratan ve yürüten.. eğiten ve yöneten Allah'a hamd olsun.


02.06.2026 tarihinde paylaşmışım.. face haber verdi:


IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 18:01
âlemler yalnız CANLILAR değil cansız alemlerde bulunur. lakim "âlem" deyince ben sadace nesne ve kimse bileşeni ÖZNE'leri kasd ederim.. Melek ve ruhanilerin nesneleri bulunuyor mu ? Bulunuyorsa âlem kapsamını girmez.. tanımım gereği.. kimbilir belki onların nesne'siz kimseleri olabilir. Doğrusunu Allah bilir. Biz insanların böyle bir METAFİZİK yapabilmemiz için disiplin bir metodik ve ciddi bir aksiyomatik gerekir.. Çağımız itibariyle böyle bir METODİK henüz oluşturulmamış.. milen mizan olan temelli ve köklü bir MANTIK olmadan nutuklarımız dili kötü ve kötüye kullanma kapsamına gerebilir. Reklam ve propaganda mahiyetinde verdiğim içerikli bilgilerin peşinde değilim bu yüzden.. Rabbimizden de bağışlanma dilerim.. hata ve unutma biz de eksik olmaz.. ön yargı ve sui zandan da kurtulamayız.. Saygılarımla. Osmanziya 01.06.2024
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk