|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Din | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4857 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: sagcilir.. solcular.. onculerGönderim Zamanı: Bugün Saat 18:19 |
Sadece S.A. yazdım .. arkadaşım dedi ki Selamün Aleyküm yazsan sana yakışmaz mı ? Dedim ki Eskiden oyle idi.. dinden başka bir şey düşünmuyordum.. fakat bir de dunya bulunuyormuş.. namazda yaptigigimiz.. Rabbena atina fiddunya haseneten ve filahireti haseneten ve kınâ azabennar duasindan gafilmışiz.. ne demek dunya hasenesi.. hatta bir ayet sadece dunya hasenesi istemenin sonunu hasaret oldugunu soyler. Bu durumda yol vakia suresinde oldugu gibi üç oluyor; ashabi şimal sadece dunyayi isteyenler.. ashabi yemin sadece ahireti isteyenler.. sabikun ehli ise hem ahiret hasenesi hem dunya hasenesi yaparak ortalı ve dengeli yolu tutarak müsabakayi kazandiran ÖNCÜLÜĞÜ kapanlar Ancak yinede "Selamun Aleykum" yazarak islami degerleri yuksek tutmak bize ve size yakışır. Ashabı yemin sadece ahireti nazara aldığı için dünyevi işlerde geri kalır.. zahmet çeker.. bilim ile uğraşmadığı kuvveti olmaz.. kuvveti olmayınca para olmaz.. parası ve kuvveti ve bilimi ve dünyası olmadığı için değil islam haklarını insan haklarını bile alamaz hale gelir. Onu sömüren şeyhlerin kölesi ve hocaların esiri olur. Ahiretini kazanır belki lakin dünyasını yitirir. Sabikun olan ÖNCÜLER ise hem dünya hem ahiret dengesini koruduğu için daha uyanık olur.. hocalara ve şeyhlere fazla takılmaz.. özgürlüğünü korur.. aklını korur.. malını korur. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışırlar. Akıl ve kalblerini birlikte akord ederler. Akıllı ve güçlü bir müslüman olur ve bu yüzden islamiyete de daha fazla hizmeti bulunur. Maalesef biz eskiden ashabı yemindik.. ahirette başka bir değer bilmezdik.. bir eşim vardı.. bir eşim daha olsa kötü mü olurdu.. bir evim vardı biri daha olsa fenamı olurdu.. bir arabam vardı.. bir arabam daha olsa onu eşlerin ve çocuklarım kullansa ne zararı ederdim. Hasılı solcuları geçen ve sağcılar aşan öncüler çok fazla bulunmadığı için islam dünyası bu gün küresel güçlerin esiri oldu.. lakin bir musibet bin nasihata bedel olup akıllanarak daha iyi bir dünyayı.. daha iyi bir milleti.. daha iyi bir ümmeti oluşturacağız İnşaallah.. yeter ki şu hocalar ve şeyhler yakamızdan düşsünler. osmanziya yontembilim.com ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 18:20 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|