Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: dua Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2603

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: dua
    Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2024 Saat 16:04
FATİHA-YI ŞERİFE ANAHTARI


İNSAN bir hamd ve dua makinesidir.
İSLAM ise ibadet e istiane fabrikası..


Fakat FATİHA-İ ŞERİFE ANAHTARI'nıdan
yoksun kalınca klasik kazma ve kürek ile
TUNELLER kolay açılmıyor.

FŞA bir TUNEL açma makinasıdır.



ALLAHI'M;
DÜNYAYA SULH VE SUKÛN, MÜSLÜMANLAR ARASINA İTTİFAK, İTTİHAD, TESANÜD VE MUHABBET İHSAN EYLE.
Necdet Erem




Bildim bileli böyle dua ederim.. hatta Hacca gittiğimde ilk duam oldu.. lakin bizden öncekiler gibi bizim nesilde bitmeyince.. bu böyle sürecek.. islamlığın bittiğine kesin olarak görmeyince insanlık üzerinde yoğunlaşamıyor insan.. bize böyle dua ettiren ALIŞKANLIKLARIMIZDIR.. temin etmek için gereken koşulları hazırlamıyorsak dualarımız temenniden ibarettir. Sonuçta dünyada herkes birbirine düşman.. dostların ki bile çıkara bağlı.. birinin kuyruğuna bastığın an seni bırakıyor.. kuyruğun en acıtan yeri de inanç.. bulunmayan özgürlüğün ve olmayan sonsuzluğun peşinde koşarak bu güne kadar işimizi yürütüyorduk.. ancak şimdi takke düştü kel göründü.. şimdi medya sunnilerin ve şiilerin ne kadar düşmanlık sebebleri varsa onları boca etmekle meşgul.. dört yüzü bırak bin yıldır ümmeti davet ve ümmeti icabet ekonomik ve politik çıkarlarını dini perde etmekle meşgul.. dostlar gerçeği söyler.. gerçek acıtır.. tatlı ne geliyorsa bilelim ki sahtedir ve sözdedir.


Kim bilir evrende kendini bitiren yüzlerce uygarlık gibi bu zeka parıltısı da kendini bitiricek.. şu anda bitirilmeye çalışan islamlık değil.. insanlık.. zaten islamlık 800 yıl önce bitmişti.. sonra gelen suyunun suyu idi.. bu da üç yüz yıl önce bitti. İtikad ve ibadet ve ahlak olarak din bitmez.. ahkam olarak İSLAMİYET sona erdi.. donmuş ve durmuş olan bu yapıyı canlandırmak ve dirilmekte olası değil.. hem dil bilime ve din hukuka intikal etti.. yeni bir bilim ve hukuk yapmak imkanı da bulunmuyor bu kültürün.. özetlersem.. budistlik dahil diğer dinlerde de zaten bulunan itikad ve ibadet ve ahlakı DİN-İ MÜBİN-İ İSLAM saymak hatadır. Ancak din olarak Rabbı Rahmimizin takdirindedir.


Eğer güzel bir ELEŞTİRİ yapar ve çağın imkanlarından yararlanırsak ve etrafını iran ve yunanistana.. iraktan ısraile kadar etrafı ANADOLU da toplar güzel bir devlet-i insaniye yapabilirsek belki bir islamiyet hakika manada.. bireysel yaşanan ve toplumsal uygulanan bir hale getirebilirsek.. ancak bunun için ideoloji haline getirilen dinler ve din haline getirilen felsefelerin bitmesi gerekiyor.. bu da benim temenni halinde duam.. sadece bu yolda yardım edecek YBA yadigarım bulunuyor. Bu da kendim türetip kendim tüketimimden başka bir işe yaramıyor.
Dinnur YAŞAR






Dua ibadettir, ibadetin de ÖZÜ,
İmanın da alametidir, ihtiyaç duaya teşvik adına bir şartı adiden ibarettir.
Allah bize duamıza göre değer veriyorsa ne istediğimiz değil ne yaptığımız önemlidir.
" Kulma ye-beu bikum Rabbi levla duaukum. " Furkan 25/77
Hayatın devamı adına her nefeste Allah'a iki defa can borcu olan, içine eli girmeyen, dışındaki hadiselerin seyrine müdahaleye güç ve imkanı olmayıp;
İmtihan gereği cüz-i bir iradeden başka hareket, imkan ve kabiliyeti olmayan; uzaktan kumandalı bir robottan ÇOKTA farksız İNSANIN duadan daha büyük bir sermayesi, duadan daha güvenli bir sığınağı, daha önemli bir işi varmi ki.
Duaya karşı bu kadar muhali talep nevinden malayaniyat ile iştigal edelim.
Acaba havayı teneffüs, beslenme adına yiyip içme ve benzeri hayatı ihtiyaçlarını tekerrürü sadece alışkanlıktan ibaremidir?.

NECDET EREM



Çok teşekkür ederim Hocam.. aynen.. aczimiz ve fakrımız yani naksımızı itmam etmeye HACAT.. terkimiz ve tehirimiz yani kasrımızı ikmal etmeye HARRAT diyoruz.. Tabi bu arada Harun Sönmez Hocamızdan bir HARRAT nidası çıkmıyor. Ya Face algoritması getirmiyor ya biz görmüyoruz.. hacat HAMD'ı inşa ettiği gibi harrat da DUA'lır bina eder. Biz dua etmeye karşı değiliz zaten ister istemez hamd ve dua ederiz.. her kimden her kime bir hamd (taleb) ve dua (arzu) giderse önce O'na gider sonra diğerlerini intikal eder.. Bu hipotalomusun hipoze hipofizin diğer bezlere projeksiyon göndermesi "gibi"dir.. (Bu arada DAVRANIŞ kitabı okuyorum.. Robert M. SAPOLSKY'nin). Sonunda hacatımızın gereksinimi ve harratımızın arayışı bizi bir yere götürecek.. fakat önemli olan nereden geldiğimizi ve değerli olan nerede gittiğimizi bilmek.. bunu da kısaca.. İnnâ lillahi ve innâ ileyhi raciun.. diyerek ifade ediyoruz. Not: Osmanziya Osmanziyaoğlu konuşturdunuz lakin bende Dinnur Yaşar ile yanıtladım.. bağışlana. Şimdi Osmanziya Osmanziyaoğlu konuşuyor.. hacat hor gören harrata imkan bulamaz.. elbette yiyecez.. içecez.. bu ünle maslov pramidinin tabanını sağlamadan tepesindeki aidiyet ve sahibiyete çıkamayız. Gerçi maslov bunlara gereksinim görmüş ancak ben ARAYIŞ olarak adlandırırım. Sonuçta ben duaya karşı değilim.. KABULSUZ DUADAN ALLAHA SIĞINIRIM duasınca.. imkani.. izdurarı.. ihtiyaci ve HAL'in gereği olan fiili duaya itibar etmeden ve gerekenleri takdimini hazırlamadan.. kavli duaya sarılmanın fazla bir değeri olmadığını yüzyıllardır görüyoruz.. Fatiha-i Şerife'in anahtarı ile zammı sure ile TANRI tanıklığa uluşmadan kuru kuruya Tanrı Tanırlık yapmanın işe yaramadığını söylemek bazılarının canını acıtabilir fakat dünyanın sürüklendiği körü körüne inanıp boşu boşuna savaşma cehennemine düşmekten kurtulmanın başka bir çaresini de göremiyorum. (not: Fatiha Şerife ANAHTARI.. önem ve değerine binaen bu açıklamaları yaptım Değerli Hocam.)

OSMANZİYA


17.04.2024 ÜÇYOL İZMAR 16:04



Düzenleyen osmanziya - 17-Nisan-2024 Saat 16:09
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk