Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: dort bela Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2668

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: dort bela
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 06:30



"Tanrı her şeydir, ve her şey Tanrı'dır" sözü felsefede neye tekabül ediyor sizce? Derim ki ÖZDEŞLİK ilkesini sonsuzlaştırmak. Aklın ve mantığın ve matematiğin bir demeli bulunur; ayniyet ilkesi.. Dinde.. dilde.. dünyada.. bununla inşa edilir. AKLI içinde düştüğü hapishanenin kilidi yapmaktır. Bu durumda sana aykırı düşünen herkes "kafir" olur. Gel Abicim.. çık buradan.. senin rahatsız olman karşılığında herkes rahat etsin. Çünkü bu durumda her türlü bilgi inanca dönüşür. İnanç kalmaz her şey bilgi olur. Bu bir simge imgedir.. imge simgedir.. harf isimdir.. isim harfdir.. ad ardır.. ar addır.. gibi... Yani BİRLİK'i kestirmeden ve kılçıksız kurma yolu. Rahmetli H.Ziya ÜLKEN Hocanın nerede ise bütün kitaplarını okumuştum.. şansıma bak ki onun ETİKA tercümesini okumamışım.. daha sonra gördüm ki Spinoza'cılar Nuh diyorlar Peygamber demiyorlar. Eğer okumuş olsaydım.. o gençlikte bende bir Etikacı olup çıkardım. İyi ki okumamışım. Çünkü yöntemi ve zihin disiplinini severim. Bu bile yaşamımı öyle donuklaştırdı ki hâlâ ÖZGÜRLÜĞÜN tadını alamıyorum.

Osmanziya 11.05.2024

Dinin ve dünyanın dört "bela"sı yani ibtila olduğu musibeti bulunur; dinde İbni Arabı ve Spinoza.. dünya da K. Marks ve A.Hitler.. bu öğretmen "yazarlar" HAZIR açık ve seçik SEHİL yani ANLAŞILIR yazarak insanların inşa ettikleri SARAYLARDA haps ederler. Hassan SABBAH fedaileri gibi BEN'in kafasını uçurur BİZ çukuruna atarlar. Her iyinin kriteri olan orta yoldan uzaklaşarak ben ve bizi dengelemeyi bırakırlar. Avam-ı Nası peşlerinde sürüklerler. Beni gelişmiş zihinler ve bizi genişletilmiş şuurlar bu zokayı yutmazlar. Bu öğretmen yazar olan İDEOLOGLAR.. ne yazık ki her zaman revaçtadır. Özgür bilim ve din insanları bilim ve ahlak üretir ve türetirken bunların bol lafları ve çok iknaları insanın ARAYIŞI yerine geçer ve hakk ve hakikat taharrisi yerinde sayar.. çünkü doğrular ve gerçekler bu kimseler tarafından ellerine verilmiştir. Her seker gibi bu içkilerin sarhoşluğu geçer ve insanlar özgün gerçeği ve özgü doğruyu arar ve benzersiz güzelliği ve eşsiz güzelliğin bulur. Saygı ve sevgileriyle ÖZEL BİREYLER olurlar. Benim anlaşılır olmamanın ve olamamamın sırrı da buradadır. Ayna'nın karanlık ve kapalı ve anlaşılmaz sırrı olmamın nedeni beni değil kendilerini görsünler diyedir.


MARİFET VE MUHABBET İLE HAYRET VE MAHVİYET

Marifet ve Muhabbet ile Hayret ve Mahviyet.. dört köşeye yerleştirdik.. zaten burada olan her şey DÖRT KÖŞE.. siz onu üç köşede yapabilirsiniz beş köşede.. bu tamamen ÖRME ile ilgi bir durum.. GERÇEK ile doğrudan alakası bulunmaz. Benim dünya kurma tarzım gibi görünse bile GEOMETRİ'nin bize bir dayatmasıdır. Hani derim ya kafamızı konulmuş bir DİL sepeti ve başımıza geçirilen bir DÜŞ çorabı var ya.. işte bu o.. yoksa ne MARİFETİN tadını aldın ne de MUHABBETİN şarabını içtim. Ne HAYRETİN yüzünü gördüm ne de MAHVİYETİN nefesini hissettim. Bunlardan sadece biri olsaydı peşimde kırıklarım ve ardımda leylalarım olurdu. Garib olarak geldik İnşaallah bir ucube olarak gitmeyiz.. Hakkı razı etmek ve halkı ila yapmak için dava ucubiyetten ubudiyete giderek nefsi kurtarmak.. dua rububiyetten uluhiyete giderek ene'yi bırakmak.. selamı almak ve salata varmaktır.. deliliğimiz bize yeterli bir iltifattır. Emelimiz yükümüzü emanet etmek ve amelimizi kurtarmaktır. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. Osmanziya 11.05.2024 üçyol izmir.

SECCADE

Fe vel veche şatr el mescil elharam.. amma biz bunları dört köşeyec ayirip seccade yaptik.. siber mekana bindirip gelecek zamana gonderiyoruz.. size teget geçerken saklayıp kayd edebilirsini.. her şey HALKIN kuvvet ve menfeatten değil...

Bununla beraber kuvvet ve menfeat veren bilgileriniz düşundüğunüz ve faidelendiginiz kadar.. düşunce ve ma'na ve gaye ise anladiginiz kadar.. anlam ve amaciniz inancıniz kadar.. elinize geçer.

Bununla beraber binyillar ve yuzyillar boyu terakum ve telahuk ve tekamul eden ve elimizde bulunan veriler ve bilgiler ve kazanimlar degerli bir miras olup onu yukarida bahsetti duşunce ve anlama ve inanma firsat ve imkaniyle zenginleştirerek GELECEGE daha iyi bir kultur.. daha guzel bir uygarlik.. daha saglam ve sağlikli insanlik ve islamlik birakmak üzere çalişmaliyiz. Saygilarimla saglicakla.. selam ve salatla kaliniz. Osmanziya 11.05.202r





Burada zip dosyasında tablolar ve düz yazılar bulunuyor.

20240511_065148_NECDET_EREM.zip

Bu paylaşımdan murad bu dosya da bulunan tabloları imgeletmek ve irdeletmek ve inceletmektir.

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 06:53
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2668

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 06:55
Tebrik ederim.. güzel bir konuya el atmışsınız.. virtual aküalite deneyimiyle evrende fiziksel sayısız çeşitlilik ve biolojik sınırsız türlülük içeriyor ve bunu saptayan zihnimizin virtualitesi fiziksel olabilir mi ?

Zamanyolcusununusu
Teşekkür ederim, evet zihnimiz bütün faaliyetleri de beyin aracılığı ile ortaya çıkan, düşük entropili (Boltzmann beyni konusunda buna değineceğim), bağlantılı bir fiziksel sistemi zorunlu kıldığı için dediğiniz gibi olabilir.

Biçim ve içerek her zaman karışır bu kolaylıklar birbirine karışan bir uç.. aynen para.. güç.. bilgi gibi amaç haline getirilen araçlar gibi.. bu durumda beyan ve maan.. biçim (mahiyet) ve içerik (muhteva).. zikir ve fikir.. lafız ve ma'na.. madde ve mânâ.. harf ve isim.. hakikat ve mecaz.. gibi linguistik sorunlar fiziksel konulara indirgenmeden ele alınmalıdır.. diye düşünüyorum.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygı ve Sevgilerimle. Sağlıcakla kalınız.

Bu ikiliklere mümasil olarak arş ve kalb.. üzerine bir ÇALIŞMA yapabiliriz.. DEMİŞTİM bir arkadaşıma.. bu birbirine benzer maddeler (lafızlar, terimler, değişkenler) ile kavramlar ve değerler yani mânâlar fizik değil Linguistik bir sorundur. Fakat her şeyi fizike indiren ve metafiziği reddeden FİZİKALİZM.. her ne kadar eski kaba haline yitirmişse de yine güçlü bir ideolojik gereksinim yüzünden vardığını sürdürüyor.. sonuçta fizik.. şimik..bio.. lojik..sosya ve psik çeşitliliği kaldırarak bilim DİN haline getirmek.. bulunmayan sonsuzluğu ve olmayan özgürlüğü.. var sanarak ya da sayarak.. sonuçta teknolojinin insanı doğaya yabancılaştıran ve ideolojinin insanı insandan uzaklaştıran bir zeminde ilerliyoruz..
osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2668

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:10
Ebubekir gibi elmaslar ve Ebucehil kimi kömürler.. sadece KARBON kimyası.. bazı karbonlar ŞARBON olup hayvanları telef ediyorlar. Şu da var ki karbonun kristal olmasının bir bedeli oluyor.. kömürden daha fazla basınca maruz kalıyorlar. Bu yetmiyor ve dediğiniz gibi bir Usta'nın eline düşmesi gerekiyor. Biz YBA ile kömürü ve ustayı birleştirdik.. kendi kendimizin HEYKEL'inin çıkarmanın kolay ve hızlı yolunu bulduk..

DALGALAR ve DALLANDIRMALAR anahatları ve ayrıntıları ile   sonsuzluğu sınırlandırarak bizi yaşamın titreşimi içinde bırakırlar.. ancak insan yine de SONSUZ dinginliği arar. Buna rağmen yine dinginliğin sonsuzluğundan ve iyiliğinden bunalır   yineleme ve yeniliğin değişimin ve güzelliğini arar.. hasılı İNSAN garib bir kuldur...
Böyle bir yaşam dünyada aile hayatıyla başlatılır.


Tapılası karılar ve kulluk edilesi kocalar haline gelinceye kadar kadınlar ve erkeklar arasındaki savaş içindeki sınav sürecek.. barış içerisindeki yarış sürdürülecektir.
X ve Y ile başlayan bilinmeyen A ve B arasındaki bilinene dönüştüğünde.. süreç değişik bir ilec'e yönelir...
Osmanziya

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:11
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk