Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: din ve din benzerleri Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3693

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: din ve din benzerleri
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 13:16
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2613 Düşünenler İNANMAZ.. inanlarda DÜŞÜNMEZ..
lafla peynir gemisi yürümez..

Dünya tarihinde ve düşünce tarihinde
DİL tarihinde ve DİN tarihinde.. felsefe tarihinde
görülmüştür ki

İNANANLAR sadece kendini düşünür..
DÜŞÜNENLER sadece başkasına inanır. Bu işin orta yolu düşünmeyi ve inanmayı birlikte götürmektir ki bu da ancak ANLAMA ile olur. .

Çünkü akılda zeka hafızadan başka çalıştığı gibi hafızada zekadan ayrı işler..

Tefekkür de fehim fıkıhdan başka işlediği gibi fıkıhda fehimden başka çalışır.. Tezekkür de zebur zamirden başka çalışır.. zamir zeburdan başka çalışır

Bunun gibi mana-yı ismi ile bakan mana-yı harfiyi İŞİTMEZ.. mana-yı harfiyle gören mana-yı ismiyi IŞITMAZ.. Bu yüzden körler ve sağırların birbirlerini ağırlamaları geçicidir.

SONUÇTA

TANRI tanırlar ve tanımazlar
Dinciler ve bilimciler
iradeciler ve ilimciler
Körler ve sağırlar

Birbirlerinin kuyusunu kaza kaza bu güne kadar geldik.

Bu yüzde kendi hak belleyen başkasını batıl buldu..
Kendini hakikat bilen karşısındaki hikaye gördü..
Bu yüzden UYGARLIK TARİHİNDE bu çekişme ve çatışma ve savaş BİTMEZ..
Ancak iki savaş arasındaki BARIŞ süresini uzatabiliriz.

Başkasının fikrinİ ezberle değil kendi tefekkürümüzle imkınI ve hadiseyi.. hikayeyi ve haberİ.. vakiayı ve hakikatı kuracağız.. eğer kendi hakikatınızı satmayı değil de hakikatı ARIYORSANZ.

Osmanziya 16.01.2025 üçyol izmir 23:32   

DINLER BITMIŞTIR

Din itikad ve ibadet ve ahlak olarak Adem atamizdan son insana kadar hep olacaktir. Ancak ahkam ve şeriat ve devlet olarak anilan kisim son nebiden ve rasul Muhammed ASM dan 600 yıldan sonra bitmistir.

Osmanli ve Selcuklu gibi devletlerin halkinin musluman olmasi ve dini hukuku uygulamasi yaşadiklarin din ve şeriat haline getirmez.

Söz konusu olan YANLI SOSYAL GERÇEKTIR
Muslumanlik.. masonluk..matksizm.. bu totaliter sistemler ve otoriter rejimler ve sosyal gerçekler yanlıdır neden ?

TARIHI gerçekler yarim oldugu için... birde buna fiziki gerceklerin yanlislanarak evrildigini ve dini gerceklerin yarisinin dogrulanarak ilerledigini eklerseniz daha iyi anlarsiniz.

7 ekim 2023 den beri süren Gazze katliami bu ideolojileri bittigini hepimize gostermedi mı ?

Demek ki din haline gelen felsefeler ya da ideoloji kalini surduren dinler.. sadece kendi soyler kendi dinler.. YANLI sosyal geŕceklerden ibarettir. Tanri ve insan katinda din degeri bulunmaz.. diye düsünüyorum.
Dogrusunu Allah Bilir.

Saygılarimla 16.01.2025
osmanziya

Din adi verilen kulturun olmazsa olmaz bileseni, sirat.. mezheb.. meslek.. meşreb.. şeiat.. fırka.. hizb.. tarikat.. tasavvuf.. cemaat ve parti adi verilen oluşumlari ortaya çikarabilir lâkin onlarla aynilaştirilamaz.

Tarihsel dinlerin ortalama üç yuz yil çikiş ve uçyuz yil iniş olmak üzere 600 yıllik ömürleri bulunur. Bu sure sonunda külturun değişmesinden ve uygarligin gelişmesinden dolayi tarihsel ahkami gecerliligini yitirir yeni bir kitab ve yeni bir rasul gelir. Deneyimini ve kazanimini birakir.

Gelecek dinler.. diller.. kulturler.. uygarliklar bundan yararlanir. Nitekim Islam medeniyeti kendinden önceki yunan ve roma ve fars medeniyetlerinden yararlanmiştir.

Ancak son 800 yildir tefekkuru durdurmuş ve son 300 yildir fikri dondurmuş ve yuzden bilim ve hukuk ve çozum uretemez olmus ve ahkaminin yürurlugu kalmamiştir.

Bu nedenle dil bilime ve din hukuka intikal etmiştir.. kemalini bilimin HIKMETE ve hukukun AHLAKA inkilabiyla bulacaktir.. demekteyim.

osmanziya 16.01.2025 üçyol izmir 13:16

Din bitmiştir derken elbette tamamiyle ve kemaliyle geçerliliği bitti ve yürürlüğü kalmadı demek istemedim.. Sadece çarpıcı bir başlık olsun ve çeksin diye o serlevhayı koydum. Dinin itikad ve ibadet ve ahlak olarak hep süreceğini yazımın başında belirttim. Semavi ve ilahi dinlerin kitabi ve nebevi taraflarının BİRLEŞTİRİLMESİ gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla

Dinnur Yaşar

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 23:33
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 13:33
DINLER BITMIŞTIR

Din itikad ve ibadet ve ahlak olarak Adem atamizdan son insana kadar hep olacaktir. Ancak ahkam ve şeriat ve devlet olarak anilan kisim son nebiden ve rasul Muhammed ASM dan 600 yıldan sonra bitmistir.

Osmanli ve Selcuklu gibi devletlerin halkinin musluman olmasi ve dini hukuku uygulamasi yaşadiklarin din ve şeriat haline getirmez.

Söz konusu olan YANLI SOSYAL GERÇEKTIR
Muslumanlik.. masonluk..marksizm.. bu totaliter sistemler ve otoriter rejimler ve sosyal gerçekler yanlıdır neden ?

TARIHI gerçekler yarim oldugu için... birde buna fiziki gerceklerin yanlislanarak evrildigini ve dini gerceklerin yarisinin dogrulanarak ilerledigini eklerseniz daha iyi anlarsiniz.

7 ekim 2023 den beri süren Gazze katliami bu ideolojileri bittigini hepimize gostermedi mı ?

Demek ki din haline gelen felsefeler ya da ideoloji kalini surduren dinler.. sadece kendi soyler kendi dinler.. YANLI sosyal geŕceklerden ibarettir. Tanri ve insan katinda din degeri bulunmaz.. diye düsünüyorum.
Dogrusunu Allah Bilir.

Din adi verilen kulturun olmazsa olmaz bileseni, sirat.. mezheb.. meslek.. meşreb.. şeiat.. fırka.. hizb.. tarikat.. tasavvuf.. cemaat ve parti adi verilen oluşumlari ortaya çikarabilir lâkin onlarla aynilaştirilamaz.

Tarihsel dinlerin ortalama üç yuz yil çikiş ve uçyuz yil iniş olmak üzere 600 yıllik ömürleri bulunur. Bu sure sonunda külturun değişmesinden ve uygarligin gelişmesinden dolayi tarihsel ahkami gecerliligini yitirir yeni bir kitab ve yeni bir rasul gelir. Deneyimini ve kazanimini birakir.

Gelecek dinler.. diller.. kulturler.. uygarliklar bundan yararlanir. Nitekim Islam medeniyeti kendinden önceki yunan ve roma ve fars medeniyetlerinden yararlanmiştir.

Ancak son 800 yildir tefekkuru durdurmuş ve son 300 yildir fikri dondurmuş ve yuzden bilim ve hukuk ve çozum uretemez olmus ve ahkaminin yürurlugu kalmamiştir.

Bu nedenle dil bilime ve din hukuka intikal etmiştir.. kemalini bilimin HIKMETE ve hukukun AHLAKA inkilabiyla bulacaktir.. İnşaallah, demekteyim.

Din bitmiştir derken elbette tamamiyle ve kemaliyle geçerliliği bitti ve yürürlüğü kalmadı demek istemedim.. Sadece çarpıcı bir başlık olsun ve çeksin diye o serlevhayı koydum. Dinin itikad ve ibadet ve ahlak olarak hep süreceğini yazımın başında belirttim. Semavi ve ilahi dinlerin kitabi ve nebevi taraflarının BİRLEŞTİRİLMESİ gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla

osmanziya 16.01.2025 üçyol izmir 13:16

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 13:38
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:08

Kendine gore yontmak insanlarin hastaligidir.. işine gelene taraftar olmakta başka maraz.. hakikatimizi satmakta ustumuze yok..sumsuk ve sünepe musluman erkeklerin ipin ucun kadinin eline vermekteki mehareti geldigimiz bu gunde yahudi dunyanin gozune bakarak insanlardan muslumanlari olduruyorsa.. bu gibi gercek saticilari ve bunlari alicilari yuzundendir. kisaca erkek erkek olamszsa kadinlar boyle erkek olmaya çalişirlar.

osmanziya

Dinin HAKKINI .. elinde dunyanin kuvveti olmadan koruyamaz ve insani HURRIYETINI savunamazsin.. fakat bilimin KUVVETI ele gecirince sarhoş olur zayiflari çignersin.. Demekki DUNYA kuvvetin iki yanindaki Hakk ve Hurriyeti sinavidir.. başkasini hurriyeti ve kendinin hakimiyati arasindami imtihandir. Bunun için baskasini ISTIKLALIYETINE deger verip hurmet et ki senin Hakkina ve hurriyetine ve hakimiyetine halel gelmesin.

osmanziya

Ağırlık olmadan merkez olmaz.. merkez olmazsa system olmaz.. system olmazsa düzen olmaz.. güneşe bak yedi gezegeni nasıl topluyor göremediğimiz belki dört tane daha bulunuyor.. suya bak.. 8 numaralı oksijen elenteki 2 hidrojeni etrafında nasıl topluyor.. size aile bir elektron ve bir protondan ibaret BASİT bir yapı haline mi getirmek istiyorsunuz.. evet evet bunu istiyorsunuz.. ailenin başı olmasın.. kıçı olmasın.. eli olmasın.. ayağı olmasın.. böyle bir aileden çıkanlarda öyle olsun istiyorsunuz.. toplamak değil dağıtmak ve bozmak istiyorsunuz her şeyi.. her nesneyi.. her kimseyi.. hepsi kendiniz gibi tek başına olsun ve yalnız kalsın.. olsun ve bunun adına da özgürlük diyorsunuz.. düşenen ve aklı ve vicdanı olan kimseyi siz kandıramazsınız...

Şeriat isteruk diyenler muslumanlar.. Insanlik isteriz masonlar.. komunizm isteriz diyen marksistler.. istedikleri DÜZEN gelince her şeyin BIRDEN duzelecegini zannederler. Kendilerinin ve etrafin KISA zamanda SALAH bulacagini sanirlar.
Oysa öyle her şey birde kotü degil..Medya marketten bilgisayar kasasi ve içerigi aldim.. data kablosu koymamişlar.. ya da kasayi toplayan koymayi unuttu.. büroya geldim.. asansorde eşya taşımak yasak.. kapida apartman görevlisi işinin başinda oturmuyor...
Bu YANLIŞLARI başkasi yapmiyor bende yapiyorum.. i5 makina aldim diye i3 makina almişim kendime kazik atmişim..
Yahudi 3 bin yillik dinini bayatladigini gormuyor.. hristiyan 2 bin dinin eskidigini gormuyor.. musluman 1400 yillik şeristinin yururlukten kalktigini gormuyor.. hele hindu ve budistlere ne dersin 5 bin yillik dinin çürudugu anlamiyor.. çunku inananlar DUSUNMEZ.. hem inandigini hem dusundugunu soyleyenler.. kendin dusundugunu ve baskasina inandigini sananlar.. düşunenlerin INANMADIGINI bilsinler.. dusunuyoruz ve inaniyoruz diye kendilerini kandirmasinlar.. bunu bugun icin yolu bulunmadi.. manay ismi ve harfiyi kimse birleştiremedi.. ne Gazali ne Nursi.. belki gelecekte olabilir..
Yazimin başindax dinin itikad ve ibadet ve ahlak olarak hep süreceğini belirttim. Semavi ve ilahi dinlerin kitabi ve nebevi taraflarının BİRLEŞTİRİLMESİ gerektiğini düşünüyorum.
.Bakara Suresi 11 ila 13 ncu ayetleri SLH ve FSD konusun açikliyor. Hukuk Sures BAKARA ve Ilim Suresi ALIIMRA ilk sayfalarinda düşunenler ve arayanlar için yeterli açiklamalar bulunuyor. Ancak ellerinde bulunanlari satanlari ikna edemezsiniz.

osmanziya

Tanrı sonsuzluk verir.. seytan özgurlik.. nesnen sonsuzluk istet.. kimsen ozgutluk.. ikisini birdem istersin lakin bir arada tutmszsin..kendinin ve baskasinin hak ve hurriyetini dengede tutamazsin ve yerden taviz vermek zorunda kalirsin..bu yuzden kabi zayif dengesi ve uyumunu ve ılımini saglamak sinavin temelini teşkil eder

Elbette bu arada AÇLIGI unutmamalisin.. karnin tok.. siltik pek.. altin pakken konuşur durur ahkamlari birer nirer kesersin..

Secim yapman için tok olman lazim.. açken sen sen degilsin.. hanim ekmek bekler sen ekmek yersen..elbette hakkini helal etmez.

osmanziya

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:48

ORMEK

kafa'sın-a vura vura öğretir.. kafa'sın-ı vura vura öğrenir.. kafa's-ı öğrenir.. başka-s-n-ı gösterir.. başka-s-n-a görünür.. KİM ? Ben ya da Sen ya da O zamiri ile göstergelenen KİM-ise-kim yani KİMSE! Bunlar BİLDİK dil kalıpları.. dil kullanılan en karmaşık alet.. en az "din" kadar öğretici ve aydınlatıcı.. eğer dilin rehberliği olmasaydı dinin mesajı anlatılamazdı.. Dikkat edilirse.. yazının icadından sonra semavi kitablar iniyor.. ilk kitab Musa Aleyhisselamın TABLETLERİ ile TEVRAT (tora-töre) iniyor. Yazının tarihi 4000 yıl.. yazılı dilin altındaki sesli dilin evrilmesi için 40000 yıl geçmesi lazım.. insanın kafasına ve kefesine doldurdurduğu göstergelerin (işaretlerin) ve görüngülerin (delaletlerin) suretleri ve şekilleri altındaki çizgiler dokunur ve örülür.. insan bu nakış ve nesic ile konuşur.. bilir.. beller.. tanır.. öğrenir.. anlar.. inanır. Ancak bu HAZIR bulduğu dilden, bilimciler dışında, haberi yoktur. Bu yüzden bilimciler içinde DİL BİLİMCİLER önemlidir. Hatta düşünce dünyasında evrenin incelemesin yani bilimin, fen bilimcilerine bırakıldığı felsefecilerin kendilerini tamamıyla dili öğrenmeye.. tanımaya.. anlatmaya ve anlatmaya yöneldiği bir çağa başladık.. çünkü artık bilimsel araştırma yapmaya bir ülkenin bütçesi bile yetmiyor. Aslında bilim felsefesi bile bir tür dil felsefesidir. Bu öyle yoğun bir alandır ki günlük dilin ve düz yazının bisiklet hızıyla.. bilimsel bilginin ve matematiğin otomoil hızıyla.. ilerlenecek yollar değil. Uçaklar ve füzeler kullanmak gerekiyor.. çok yönlü ve yanlı olan insan ve dil konularında yeni.. hızlı.. verimli bir isteniyor. Bu tablonun SURETİNDE "bil" sözcüğünün yanına denk gelmiş iğne resmi var.. tablonun ŞEKLİNİN tam ortasında da gÖr-mek yerleştirilmiş.. şimdi bu tablonun yaptığı tanımları ve anlatımları düz yazıya çevirmeğe gerek görmüyorum.. gerçek'i bulmak için gör-çek kadar ger-çek'imized çalıştırmak ve önceden buna alıştırmak gerektiğini dil bize söylüyor.. ben söylemiyorum.. dili dinliyor musunuz ? Yoksa onu vara yoğa iyiye kötüye kullanıyor musunuz ? Belki kendin bilmek.. kendini tanımak.. kendine gelmek.. kendinden geçmek.. gibi bir çok anlatım dili tanımak olamaz mı ? UYARI'nın sonunudaki son tümce'in ins'dan ve cin'den olan "VesvasilhannaS" uyarısı bu derin anlamları içeriyor. cin'in ve ins'in cinsiyeti bile bu ikaz yanında hafif kalıyor.. çünkü cinsellik ve heva.. kıskançlık ve hased.. ara sıra (iza) arız olur.. oysa bir hırs ve hevesin sürekli içindeyiz.. bunun için çok dikkat ve özen göstermemiz gerekiyor.. Yoksa çok çoook büyük hatalar yapabiliyoruz.. e neden imtihana fitne.. fetanete imtihan demişler.. Allah akibetimizi ve ahiretinizi güzel ve iyi etsin. Amin.

OSMANZİYA 16.01.2015

görmek.. başkasına GÖRÜNmek... başkasını GÖSTERmek.. göz ve kulak ile nesc etmek.. us ve uz ile nakş etmek.. görüntüden göstergeye (işarete) .. gösteriden görüngüye (delalete) geçmek.. ve bunlarla hakikati hikaye etmek.. oldukça kolay görünen ve fakat "gerçek"ten zor bir iştir

DİNNUR YAŞAR

oSMANZİYA öyle şeyler çiziyorsun kavramlarla bunları başkasının görmesi şart değil.. Dinnur Yaşar ile ikimiz okusak bile yeter.. bu bakımdan kimse beğenip yorumu yapmıyor diye üzülme.. yeter ki sen bize ip, iğne ve tığ ver.. biz dokur ve öreriz.

mUSTAFA BUĞUÇAM

Burada ben ve sen noksan.. can ve canan eksik.. "O" ve onlar gösterilmemiş.. Ankara ilahattan Cevat Hoca'nın kitabında biri söz vardı: "Cismimde canım.. canımda cananım.. yedi cihanda bir tanem: Allah'ım." Gençliğimde bu söz hoşuma gitmişti.. insan birlikte ve hiçlikte rahatlıyordu.. ama enfüs'ün bir afak'ı var.. vahdet'in bir de kesreti var.. Alemlerin Rabbi deyipte "âlem"leri hayal dünyamızın ötesine ve dünyaları vehim perdemizin gerisine atmak hoş bir meşreb ve rahat bir meslekte dünyadaki var oluşun ahsen-i takvimden ahsen-i amele ilerleyişinde bu dünyadaki medeniyetin hasenatını seyyiatına galip getirmekte bizim sorunluluğumuzun ve sorumluluğumuzun bir parçası.. her ne kadar bu gün islam dünyasının merkezi olan ülkemde.. müslümanlar hoş bir sınav arz etmiyor.. sorunların çözümünde ve sorumluluğun seçiminde.. ancak sorunun ve sorumun keşistiği can ve ben noktalarının yani odaklarının kavuştuğu KENDİ özeğini ve nefis merkezini ORTA'da çok hassas bir NUKTA'ya oturtmazsak.. hayvan ve insan birbirine karışışır.. içerisi ve dışarısı uyumsuz olur.. çünkü insan hem hayvandır.. hem cindir.. hem beşerdir.. hem melektir.. hem ruhanidir ve bütün bunları toplayan cami bir ZÜBDE'dir.. öyle ise içindeki KABE'mizin dört köşemizi sağlam tutalım ki çevredeki binalarda yere sağlam tutunsun.

DİNNUR YASAR 16.01.2015

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03