Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: kaşarlanmış yahudiler ve helallenmiş müslümanlar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3706

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kaşarlanmış yahudiler ve helallenmiş müslümanlar
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:12
"Bir şehri 100 kere mezaristana gönderen ölümün elbette hayata daha ziyade bir istediği vardır." demişti İmamı Nursî.. amma hayatın (1) istediğini unutmamız da gerekiyor... kaşarlanmış yahudiler ve helalenmiş müslümanların birbirleri yüzünden insanlara ettiğini görünce.. dinin işinin bittiğine kani oluyor insan... çünkü kaşer siyon yıldızına ve helal hilale dönüştürülüp insanların birbirlerinin kökükünü kazımaya kadar gidiyor. osmanziya

Değerli kardeşim A.C dedi:
Helallenmiş müslümanların kılı bile kıpırdamadı.
Seyir ettiler.

dedim ki:

A. Hanım, kılı kıpırdamadı değil.. ülkem insanları ve müslümanları bütün dünya insanları ve dinleri gibi gibi ayağa kalktığılar meydanları doldurdular ve var güçleriyle bağırdılar.. lakin yapılan zülmü ve katliamı bütün dünya gibi dünyayı duyurdular yalnız dünyanın küresel efendilerinin kulakları tıkalı idi duymadılar. Ancak organize ve medeni dünyanın da bir sosyal sınırları ve ekonomik kayıtları ve politik şartları bulunuyor. Bunları aşamadılar. Bunların başında hukukun sadece ulusal sınırlar içinde yürüyebilmesi ve küresel bir hukukun oluşması gerekiyor. Hukuk sadece kural ve yasa sorunu değil yasayı uygulayacak güce (iktidarı) ve kuralı yaşatacak güre (ihtiyara) gereksinimi bulunur. Diğer taraftan hakimiyete ve kuvvete karşı.. hakkın savunulması ve hürriyetin sağlanması bireylerin mücahedesinin samimiyetine ve mücadelesinin ciddiyetine bağıldır. Bütün bunlar sağlam ve sağlıklı BİREYLERİN oluşmasına ve gelişmesine dayanır. Alakanız ve yanıtınız için teşekkür ederim.

osmanziya

Mustafa BUĞUÇAM dedi:

Dunya duzeni kavi ve zayif arasindaki dengeden ibarettir. birey ve toplum arasindaki uyumdan ibarettir. Bu uyumu sağlama ve duzen gerçeklestirme her birimizin esyayi iktisatli kullanma ve eşhasi adeletli çalistirma gibi SALAH temin edilldigiñde HALAS da olacaktir İnşaallah.

dedim ki:

Yazımda "dinin işinin bittiğine kani oluyor insan.." deyince damadım bayağı bozulmuş.. rüyamda dedi ki baba böyle şey olur mu yahu diye üzülerek.. sabah kahvaltıda dedim ki böyle böyle.. evet akşam yorgundum enerjim azalmıştı söz açmadım.. dedim ki Kuzum sadece din deyince.. sadece islamiyeti kasd etmiyorum ki yahudilik var.. hristiyanlık var.. budistlik var.. hatta bunlardan daha şiddetli ve etkili masonluk ve marksistlik dini de söz konusu.. işte din deyince insan sadece kendi dinini din sayıyor.. yol sanıyor.. başkalarının ki ni de gereksiz hatta zararlı görüyor.. bu durumda DİN kalktı mı yorgan gider kavga biter. Bu elbette kolay değil.. zaten her işin önce bir adı olur sonra kendisini gelir.. bunun için ortada bir tane DİN ve insanlar sayısınca YOL olduğu anlaşılıncaya kadar oldukça uzun bir EVRİM süresi geçebilir.. dinlerin ortalama 600.. dillerin 1200.. kültürlerin 2000 sene ömrü oluyor. Fakat bilim ve hukuk ticaret ve siyaset ile inip çıkmasına göre değiştikçe ve buna bağlı olarak teknoloji ve ideoloji ile geliştikçe bu süreler kısalabilir. Dinler son din İSLAMİYET ile bitmişti.. ve Kur'an'ın FURKAN projesine göre semavi ve ilahi dinlerin BİRLEŞMESİ gerekiyordu.. 1400 sene geçti hatta 20 recep 1446 olduğuna göre 45 sene daha geçti.. milletler ulusal politik ve çıkarlarına dinleri perde ettikleri için ümmeti davet ve icabet bir araya gelemedi.. sanırım bu tamamiyle ve kemaliyle ortak dile.. dine.. kültüre ve uygarlığa geçemediğimiz için.. fakat zamana karşı kimse direnemez.. beşer türü kendisine verilen görevi yapacak bu ORTAK dini ve insanlar sayısınca AYRIK yolu bulacak, kuracak ve kılacaktır. İnşaallah.

Dinnur YAŞAR

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 11:26
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:15

ON SENE ÖNCE 2015 yılında paylaştığım bir resim.

bu da on sene önce paylaştığıım bir resiem..
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:26
dil ve din
bilim ve hukuk
ticaret ve siyaset
teknoloji ve ideoloji
dünya ve ahiret
akıl ve kalb
erkek ve kadın
sermaye ve emek
iktidar ve muhalefet
kavi ve zayıf
zalim ve mağdur
Bunları uzatabilirsiniz.. ancak hiç bir nesne ve kimse ve kavram bulunduğu yerde SABİT kalmaz değişir..

Örneğin bir zaman KATLİAM'u uğrayan YAHUDİLER katliam yaparlar.. Bu kimin kuvvetli olduğuna bakmaz kuvvetlinin kim olduğuna bakar..

Kişilere değil olaylara bakmak gerekiyor.. olayları anlamak için de düşünmek gerekiyor ki olgunun ne olduğunu anlayasınız.. olguyu anladığınızda olayları ve kişileri de anlamak daha kolay oluyor.

İşte bu konuda sizi hızlı bir anlam sürücü ve kolay bir anlatım aygıtı barındıran yöntem bilimsel analiz dilini öneriyorum.

Saygılarımla

osmanziya
20.01.2025 üçyol izmir11:25
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma