Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: yaratilis Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3017

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yaratilis
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:24


Yaratılıştan sınır konulmayan kuvveler.. buyuruluşla önerilen ölçüler.. ile dayatılan yazgının sınırları.. deneyimle önümüze açılan geniş ufuklar.. öylesine birbirine karşıt ki bu zıtları cem'eden İlahi kudret.. ilmin geniş desteği ve iradenin derin olanaklarını da sonsuz rahmetiyle yeti ve yeteneklerimize acıyor.. işte bunları yedi katmanlı bir var oluş örgüsüyle görmeye ve göstermeye çalıştım.. ancak herkes her işi yapamaz.. kimi yolda bir patika açar.. kimi o patikadan bir cadde çıkartır.. kimi de caddeyi otobana çevirir.. yöntembilimsel analizin açtığımız patikasından daha geniş yollar ve daha uzun otobanlar açılacağını düşünüyorum.. bize düşen.. kendimizi tanımak.. haddimizi bilmek ve değişimi kavramaktır.
dedim az önce sayfamda

Ancak önemli olan denilenleri görmek ve göstermektir ki bu da gerçeğin ördüğümüz bir "anlam" perdesi bulunması ya da anlatım çerçevesi olması demektir. Bu da gerçeği gördüğümüzü değil dilin kökeninde bulunan kör veri ve boş ilke biçimlenen gözlem ve yorumlarla ördüğümüz "anlam"ına gelir. Kör oyun ve boş öyküden hoşlanmayız. Bu nedenle anlamı ve anlatıma mantığa ve matematiğe bağlamayı.. kuşkudan kesinliği geçmeyi.. yazgıyı yargıyla bağlamayı severiz. Hatta isteriz.

Bu yolda giden düşünce tarihimiz.. yazgımızı bir programa ve şifreye (23 kromozom) dayandığı sonucu olduğu sonucu çıkarır ki bu ana programı da rahatlıkla çoğalma.. beslenme.. seslenme.. sevinme gibi dört beş programa bağlayıp rahatlayabiliriz. Bu ise zerreler.. hücreler.. eneler.. zümreler aleminin Aristo'nun metafizik dört sebeb kuramından öteye iletmez ve düşünceyi de 2500 yıl önce götürür.

Şifreler.. semboller.. remizler.. işaretler.. delaletler.. şehadetler.. Ancak bunların oluşturduğu DİL.. uyanık olduğumuzda herkesin ve hepimizin bağlı olduğu ORTAK bir dünya içindir. Ancak uyanıklığın aslında uyumak olduğunu anladığımızda ise hepimiz AYRIK bir dünyasının bulunduğu ortaya çıkar ki burası için konuşmaya ve bilgilerimizi ve deneyimlerimizi bir dil ile paylaşmaya gerek yoktur. Susulası için konuşmak.. konuşacak yerde susmak doğru değildir.

Şu da var ki biz sorunlarımızdan doğan geçimi ve sorumluluğumuzdan doğan seçim gerçekleştireceğimiz ORTAK DÜNYAMIZ’ın sınava ve yarış aşamasında daha iktisatlı ve daha adil bir ALEM ( alem-i islam) için çalışmak ve kazanmak zorundayız.

osmanziya 08.08.2015

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk