kapilar
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3040
Tarih: 10-Ağustos-2026 Saat 02:26 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: kapilar
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: kapilar
Mesaj Tarihi: 01-Temmuz-2026 Saat 21:17
kapılar.. tapılacak ya da sapılacak yapılardır..
YAKAZA halinde hayatın iki kapısı vardır;
biri kırmızı rüyet ve gösterme..
diğeri yeşil riya ve gösterme..
bunlar o kadar çekici ve çelicidir
NEVM halindeki hayatın iki kapısından biri olan rüyanın ve öylemenin beyaz kapısını örterler.
BEYAZ kapının kardeşi RE’Y'in ve oylamanın SİYAH kapısı ise bizim ellerimizin ve dillerimizin ucundadır.
Şimdi biz uyanıkken bile re'y ve oyumuzu belirtirken bir uykunun ve nevmin içindeyiz ve bu durumda seçenekleri oylama.. görüşleri tartışma ve düşünceleri eleştiri kapısının uyuklaması halindeyiz.
Re’yden başka meditasyon ve namaz hali bile bir tür nevm ve uykulama halleridir.
işte bu yüzden KIRMIZI kapının çekiciliği.. YEŞİL kapının çeliciliği ve siyah RE’Y kapısının kapanından dolayı gözlerimizi yumamıyoruz.. arıyoruz..
Çünkü arayış gereksinimden güçlü bir saik ve güdüdür.
Kendimizin ve sahip olduklarımızın güzelliği.. iyiliği ve yetkinliğini gösterirken ne arıyoruz ?
9 yıl olmuş
Osmanziya Osmanziyaoğlu
SARI KAPI.. "meşiet" şia.. meşai.. kısaca "Ş" hali hazırda, hayatın HAZIR cereyanı ve şuurun HATIR merayanı arasında kald… Daha fazlasını gör.. maalesefe daha fazlasını buraya yazmamışım.
9 yıl oldu
Osmanziya Osmanziyaoğlu
Yakazanın RENKLİ ve nevmin GRİ dünyası arasında mavi bir gelecek bizi bekliyor.. beklemesine de KAHVERENGİ geçmişim beni bırakmıyor..
9 yıl olmuş yazalı
Osmanziya Osmanziyaoğlu
Çünkü ben didaktik bir adamım.. bir türlü poetik olamıyorum.
9 yıl önce yazılmış bir paylaşım..
9 yıl önce paylaşımı biraz düzelttim:
11.07.2026
------------- usul esasa mukaddemdir
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2026 Saat 12:44
2025 yılının on beş günde bir 26 haftasında yukarıdaki proğramı yani CUMADAN SONRA.. uygulamaya çalıştık.. çok değerli arkadaşlarımızla
ve ne yazık ki benim kusurların yüzünden sürdüremedik.. ancak elbette her KUSUR raporu gibi bu işte yolun.. sürucünün ve aracın ve mağdur olanın da bir KUSUR payı olur.. suç tamamen sürücüye yüklenmez.
Her ne ise geçen geçmiş dedim ki:
Ancak siz isti'dattan san'ata.. itibardan ihdas.. giden çizgiyi kaçırdınız..
Funun ve bilimin HİKMETE.. fıkıh ve hukukun AHLAKA.. inkilabıyla ortaya çıkacak kuvvet ve hürriyete itibar etmediniz..
Funun ve bilim henüz İKTİSADI temin edememişse.. hukuk ve fıkıh henüz ADALETİ tesis edememişse.. ve böylece MASLAHATI tahakkuk ettirmemişse bunun bir nedeni olmalıydı..
Çünkü bilgiler ve değerler.. ilkeler ve ülkülerden öyle hemen hazırca ortaya çıkmazdı.. insanların bilgilerin büyük bir kısmı deneme ve yanılma ile elde ediliyordu.. mükerrer yanılmalar onları değiştirmeye ve düzeltmeye sevk ederek yeni genişlemelerin ve gelişmelerin yolunu açıyordu.. bilgilere olan güven ve değerleri olan inanç.. öyle hemen oluşmazdı..
Bilim ve Hukuk ile Hikmet ve Ahlak.. bir kültürün, bir ulusun.. bir milletin.. bir devletin.. bir uygarlığın değil bütün insanlığın ortak etkinligidir.. Dil ve Din ile Emek ve Özgürlük.. insanlığın ORTAK etik ve etnik ile ekonomik ve politik değerleridir.. bunların hepsinde geçerli olan evrende dengeyi ve insanda uyumu gerçekleştiren İKTİDAS ve ADALET müşterek İslami buyruklardır.
Maalesef burada beş altı tane resmi YÜKLEYEMEDİM..
windows işletim sistemi PARASINI verdiğim.. yani lisanslı kullandığım microsoft dosyalarını kullandırtmıyor.. az öne bana bir soru sordu.. siktir ettim.. bu yüzden bu boku yiyor.. inşaallah bunu da okur götüne sokar.. bu orospu çocuğu aslında insan değil makine.. yapay zeka.. yapay zeka öncesi bilgisayar ise 1980 lerde elektronik hesap makinesi ile elektronik saatin zinasından oluşmuş bir veledi zina.. bu orospu çocuğunun yapacağı da bu kadar olur.. AĞZIMI BOZDURAN bu köpek bir canlı ve bir uslu olmadığı için SORUMLULUK taşıyabilir mi ? bir KARŞILIK verilebilir mi ?
Bilmiyorum.. belki TANRI da böyle.. nesne değil.. kimse değil.. nesne ve kimse olmayınca özne de değil.. bizim bildiğimiz özne değil.. Tanrı ve Şeytan...
Tanrı ve Şeytan iyiliğin ve kötülüğün kökeni gibi görülürse de aslında öyle olmadığını yani "Tanrı'nın Birliğini" AKIL görür..
Tanrı ve Şeytan.. bizim zihin ve şuurumuzun ötesinde bulunan ve olan VAR bulunan ya da YOK olan bir "X" ya da "Y" değil.. zaten bizim var'ı bulunandan ve yok'u olan'dan ayıracak bilgimiz ve ölçütümüz bulunmuyor.
Ancak Tanrı son kitabında son elçisine diyor ki ma esabeke min hasenetin feminallah "iyilikten sana gelmişse Allah'dandır (bendendir demiyor) kötülükten ne gelmiş ve isabet etmişse o da nefsindendir (sendendir demiyor).. ve ma esabeki min seyyietin fe min nefsik.. diyor ve ardından ekliyor
ve erselnake linnasi rasula ve kefa billahi şehîda.. biz seni nasa elçi ve rasul olarak gönderdik.. tanık olarak Allah azze ve celle yeter.
Son elçi olan kuldan sonra elçilik ve kulluk hepimizin sağ ve sol omuzuna yüklenmiştir. Elçi de benim kulda benim.. elçi de sizziniz kul da sizsiniz.. Halifei arz olarak dünyanın yükü hepimizin üzerindedir.. olumsuzluklardan sorumluluğumuz kadar payımız.. olumlulardan ürünümüz kadan onurumuz bulunur.
Resmi risalet ile sivil velayet ayrı ayrı belirli hale gelmiştir. Bunları uzun uzun yıllardır anlattım.. kulaklarını siktiklerim görmediler.. kırk yıl.. kırk yıldan sonra el ve ayak ile göz ve kulaktan başka bir de yarık ve yarak olarak boş ve dolu bir DELİK var ki bu insanların gözlerini ve kulaklarını kör ve sağır ediyor.. dediklerimi anlamıyorlar amma YARAK deyince yarak gibi ayağa kalkıyorlar.. küplere biniyorlar şerefsizler.. cehaletlerini bilgisizliklerini ve ilgisizlilerini ve insandan çıkmışlıklarını benim ayıplarımla örtmeye kalkıyorlar.
Bende onlar gibi sikleriyle.. yaraklarıyla.. yarıklarla ve yarıkları ve yarakları ayakta tutacak mal ve mülklerle uğraşsaydım YBA ortaya çıkmazdı...
Orospu çocuğu microsoft patronu pislikin ne bok yediği her halde EPSTEIN dosyalarıyla ortaya çıkmıştır.
Sonuçta bir zamanlar hayranlık duyduğum BİLL GATE'nin de böyle pislik kapısı olduğunu öğrenmiş olduk.
Saygılarımla
0Z0
yontembilim.com
NOT: insan iseniz söylediklerimi üzerinize alınmayın.. alanmazsınız da.. eğer insan değilseniz alınırsınız. Pek siz İNSAN'ın ne ve kim olduğunu hiç merak ettiniz mi ?
|
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2026 Saat 12:47
ALIIMRAN 70
Ya ehlelkitabi lime tekfurune biayatillahi ve entüm teşhedun
Ey Ehlikitab neden Allahın ayetlerini göre göre örtüyorsunuz.
ALIİMRAN 71
Ya ehlelkitabi lime telbusunelhakka bilbatılı ve tektumenelhakka ve entum ta’lamun
Ey Ehlikitab niçin bile bile hakka batılı giydiriyorsunuz ve gizliyorsunuz
Hiçbir ilke ve ülkünün bağlayıcılığı bulunmaz insan onu tutmadıkça..
Hiçbir bilgi ve değerin önem ve değeri olmaz insan onu uygulamayınca ve ona uymayınca..
Çünkü insan kuvveti uygulayandır ve yürütmeyi sağlayandır.. virtuali aktüel hale getirendir.
Çünkü böylece kendini gösterir ve benini gerçekleştirir.
Fakat siz bin yıldır gelen ön yargıların ve saplantıların ve doğmaların gölgesinden ve güdümünden çıkamıyor ve etkisinden sıyrılamıyorsunuz.
|
Mesaj Tarihi: 11-Temmuz-2026 Saat 13:42
Dilin üzerine cemaat ORGANİZASYONU oturmuş birey zihniyetini biçimlemiş.. dinin üzerine tarikat ZÜMRESİ binmiş ailenin etkisini bitirmiş... emeğin üzerine şirket ÖRGÜTÜ yerleşmiş bireyleri sendikalar denilen başka bir örgüte bağımlı kılmış .. özgürlüğün üzerine parti TEŞKİLATI konuşlanmış toplumun algısını ulusular arası bilgi ağlarına yönlendirmiş..
Bütün bunlara karşı yegane gücün itibar ettiğin kadar ihdasın bulunacağı ve kolayın olay olacağıdır.. yani inne meal usruyüsra hakikatidir.
Meydana gelen şey önem verdiğin bilgi ya da değer verdiğin inanç değildir.. takdir edip değerlendirdiğin ve bu nedenle takdim edip öncelediğin iş ve işletmeyi güncel gördüğün görev ve işletmek ve eylemek için gündeme aldığın iştir..
Takdir edip itibar ettiğin hedefin ya da amacın sen onu istediğin diye hemen ortaya çıkmaz.. değerlendirip önem verdiğin ve bu yüzden öncelediğin işi tatbik ederek ortaya çıkarman için onun sana KOLAY gelmesi gerekir bu dışarıya çıkan bir OLAY olsun..
Bu nasıl olacak ? Tabloya bakarsan görürsün ! Dünyanın önce başlat sonra bitir BAŞAT yasasının yürürlükte olduğunu yani FENA kanunu anlaman gerekiyor. Ne yazık ki çoğumuz dilimizde dünya fani ölüm ani dediğimiz halde bu kuvvet-i hakikatı göremiyoruz ve bu yüzdendir ki iktidarımız kadar değil itiyadımız kadar işleriz.. ihtiyarımız kadar değil itimadımız kadar eyleriz.. bu alışkanlık ve gaflet ve meskenetin oluşturduğu zillet gölgesinde KONFOR alanımızdan çıkamayız.. oysa İSTİ'DAT'ların san'at olmak yolunda sıraya girmiş.. bas bas bağırır.. çığlık çığlığa çağırırken.. biz onların sesini duymayız.. hatta duyamayız.. bu yüzden Ziya Paşa ayinesi iştir kişinin lafza bakılmaz zihni ve virtüel heves ve temennilerin çoğu kimsenin kuvveden fiile çıkaramadığına işaret etmiş. Sayılarımla.. sağlıcakla kalınız. 10.07.2026 üçyol izmir 20:30
0Z0
Yontembilim.com
|
|