beseriyetten medeniyete
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3072
Tarih: 09-Ağustos-2026 Saat 19:39 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: beseriyetten medeniyete
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: beseriyetten medeniyete
Mesaj Tarihi: 08-Ağustos-2026 Saat 01:07
BEŞER
MEDENİYET
İNSANİYET
İSLAMİYET
Bazıları medeniyetten başlar.. bazıları insaniyetten..
Biz beşeriyetten başlattık islamiyete gitmek için. .
Bunu yaklaşık 30 tablodan oluşan DUYGU SARAYI dosyasında anlattık.
Fakat bunu on yedi senedir face de beş binden fazla beş yüz binden az olmayan tablo ile yapmaya çalıştık. Bir o kadar da web sayfamızda bulunuyor. Buna rağmen YBA öğrenme ve kullanma ve yararlama çağrımıza bir yanıt bulamadım. Bunun benden ve muhatablarımdan kaynaklanan bazı mazeret belirten nedenleri ve makul gerekçeleri bulunuyor. Bu rağmen biz yine de bu çalışma gibi YBA önemini ve değerini gösterecek bir sunum yapmaya çalışacağım.
Şimdi buradaki 27 dosyayı bilgisayarınıza indirerek yalından karmaşığa doğru versiyon sırasıyla izleyebilir ve inceleyebilirsiniz.
uploads/20260808_010034_DUYGU_SARAYI.zip - 20260808_010034_DUYGU_SARAYI.zip
sonunda buradaki tabloya erişeceksiniz:
Daha önceki 26 tabloyu imgelemeden ve tahayyül etmeden de bu tablodan bazı konuları anlayabilirsiniz.. anladıklarınızı eleştirebilirsiniz.. ya da anlamadıklarını sorabilirsiniz.. face sayfalarımda.
Belki ilgilenen ve eleştiren ve soran olursa bu 26 tabloyu tek tek burada da anlatabilirim. lakin bu güne kadar ilgilenen ve eleştiren ve soran birisi çıkmadı. Çıkmadık canda ümit vardır denilir ya.. bizim canımız çıkmadan bir ilgilenen ve soran ve eleştiren bulunur umudiyle.. çağırımızı sürdürüyoruz.
0Z0
yontembilim.com
08.08.2026 üçyol izmir 01:09
------------- usul esasa mukaddemdir
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08-Ağustos-2026 Saat 10:48
Yolcu yolunda..
ölçü olunda...
Öncü önceliģinde..
Yancı yandaşliğinda..
Yöncü öncülugunde
İşini yurutur.
Merak eden ise tabloyu
DÜŞÜNUR.
Tabloda hem gün KARELERİ ile 24 saatlik zaman diyagramı bulunuyor. Hem OKLARLA yol gösteriliyor. Dileyen zamanı izler dileyen okların gösterdiği yolu izlemeye, incelemeye, imgelemeye, irdelemeye ve düşünmeye çalışır.
Anlayanlardan eleştiri anlamayanlardan soru bekliyorum.
Bu lavabo dolaplarini yapanlar ve tamir edenlere para kazaniyorlarda sunduğum dolabin ustundeki gibi binlerce tabloyu yapan neden para kazanmiyor ?
Çunku YBA tablolari şimdmilik kimsenin işine yaramiyor..
Tablo da YOL anlatiliyor.. ancak maddi yol model alınıyor.
MANEVİ kainat agaçi anlatilirken MADDİ kök.. gövde.. dal.. yapraklar.. çicekler.. meyvelerde misal yapilir.
SOYUT saray anlatilirken SOMUT temel ve taban ile tavan ve çatida analojide yararlanilir.
Ancak bütün bu benzetimlerin ve temsil ve analojilerin..
tüm bu metaforların ve teşbih ve benzetmelerin.. kodları ve modları;
ortak teşhisleri ve tanıları;
müşterek tarileri ve tarifleri:
tüm paraflarına rağmen TARAF'ı anlatamıyor.
Bu tablo ise etrafı İÇKİN teşhis mi ediyor AŞKIN tarif mi ediyor ?
Eleştiri ve sorularinizi beklerim
Evet, tablo daha karmasik hale geliyor.. ancak YBA dilini bilenler için karmakarisik olmayacak.. saglam bilgi ve saglikli degere duyarli olanlarsa YBA degerini ve onemini hissettiklerinde onu kullanmayi öğrenmekte zorlanmayacaklar.
Bu tablo butun davalarimi topluyor.. istikamet siratindaki istikrardir..
Özetle Ayinesi iştir ki lafza bakilmaz denilmiş amma kelime ve dil bulunmayınca amel ve fiilde olmaz.
Bilgi gereklidir amma yeterli degildir..
eylem gereklidir amma yeterli degildir..
dunya dil ve eylem gereklidir
amma ahiret bulunmuyorsa yeterli degildir.
Demek ki SEBEB'in hem gereklisi bulunuyor hem yeterlisi oluyor.
Sonuçta bizim dilde sözün taşidiği bilgi ve degerin saglam ve saglikli olmasina duyarlik holundaki çabamiz onemli ve degerli bir çagridır ki kırk senedir bırakmıyorum.
HAYATTA 3 şeyi birakmamak lazim;
Utanma
Umurlanma
Umutlanma
IMAN uç kademdir;
Ilmelyakin
Aynelyakin
Hakkalyakin
ISBAT uç tabakadir
Faraziye
Nazariye
Kanun
NAMAZ uç katmandir
Rekatlari izlemek
Harekati anlamlandirmak
Akvali anlamak
Hayati ve isbati ve imani ve namaziBirbirine bağlamak lazim.. ister hayattan başlarsin.. ister namazdan.. seçim senin.. 0Z0 yontembilim.com 08.08.2026 üçyol izmir 10:26 10:44

|
Mesaj Tarihi: 08-Ağustos-2026 Saat 11:57
https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3072&PN=1
İnsan ve niyet; İNSANİYET
Bu microsoft işletim sisteminin bir programının Resmidir. Bilgisayar ve tablet ve telefondaki veri ve bilgilerimiz senkronize ve eşitleme eden bir programidir. Bu işlemi yaparken ayni zamanda bizi izler. Zaten verilerimiz disket ve cd.. dvd.. flaşlarda saklamiyoruz. BULUT denilen siber uzayda toplaniyor. Bu logo 15 yıl oncesine ait eski bir senkronize programı.. şimdi bunun daha geniş kapsamlilari bulunuyor.
Bunun için "Çantada keklik misiniz" dedim ve üzerine ekledim:
Bazen tarih hızlanır.. dünyada ve ülkede hızlı değişiklikler olur..
17 nisan 1993 rahmetli Özal garib bir şekilde vefat etti.. ondan önce Uğur Mumcu.. Adnan Kahveci.. Eşref Bitlis.. katledildi.. yani bu olaylar 43 yıl önce bir yarı yıl içinde hızla gerçekleşti.. biz yetmişlikler buları yaşadı.. amma kırklıklar fazla bilmezler.
Orta doğu adı verilen islam dünyasında 1920 den 1950 ye.. 1960 dan 1990 a gelen olaylar silsilesi hala süren 7 ekim 2023 katliamı ile artık kontrol edilemez duruma geldi.. bu durumu AMERİKA açık manüplesi ile ortaya çikam IRAK.. SURİYE.. İRAN da iki yıldır izlediğimiz hızlı olaylar takip etti.
Türk ve kürt ile sağ ve sol "iç" cephe ile amerika ve çin ile rusya ve türkiye "dış" cephe arasındaki durumları analiz edip yargıya ulaşacak ne bilgim bulunuyor ne de ilgim oluyor.
0Z0’nun alakası, irandan yunanistana.. iraktan israile.. anadolu çevresindeki halkların İNSANLIKTA buluşması.. ANADOLUDA birleşmesi ve kuresel guce karşi ciddi bir yerel guç olusturmasidir.
Bu vesile ile bir yazımda dedim:
"Abim, ben projemi on altı yıl önce yaptım.. size de gönderdim zaten daha önce.. davamı yürütüyor ve gayeme erişmeye çalışıyorum.. 13.04.2010 da telife ettiğim dört beş yılda bir güncellediğim çağrımın;
PROJE aşamasina 120 yıl verdim..
bu benim ömrümü asar.
PARTİ ve ekip aşamasını10 yıl..
PARA ve risk sermayesini 1 yıl..
PAZARINI 1000 yıl olarak belirledim.
Şurasi açik ki gayenin vadesinde elde edilmesi onun akilci ve gerçekci olmasina bağlıdir.
İşte bu ömrümü aşan GAYE'nin proje, parti, ekip ve pazar aşamalarından evrilerek hayata geçirilebilmesi;
ciddi bir X vizyonu ve samimi bir Y gelecek öngörüsü ister.
Lakin bu ikisine de sahib degilim bununla beraber benim en azindan proje aşamasının ardindan gelen parti.. ekip.. partner ve ortak aşamasini hazirlamam gerekmektedir.
Bu yuzden YBA in önemini ve degerini anlayanlara Ekibi oluşturalım çağrısını sürdürüyorum. Ankara sizi ziyaret ettiğimde katılmadınız haklı olarak.. çünkü sizin de uzun vadeli Z projeniz bulunuyor. Size de kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
Dünyada.. kürrei arzda, uzun ve hatta sonsuz vadeli
3 ana akım.. (4.cusunu açiklamiyorum)
3 dava ve 3 davet bulunuyor.
BIRINCISI dindarlar ve din tacirleri..
IKINCISI masonlar ve kapitalistler..
ÜÇUNCUSU marksistler ve sosyalistler..
Bunlarin hepsi halkın malina göz dikmişlerdir..
Seks ticaretinden daha büyük yahudilik, hristiyalık ve müslümanlık ticareti bulunmaktadır.
Çunku GAYEN ve tinselliğin olabilir lakin GIDA ve tenselliğin olmadan yaşanmaz.
Bu üç ana akımın KRALLARI kölelerine bağımlı güç odaklarıdır.
Güçlerini de KÖLELERİNİN bagliliklarindan alirlar.
Şimdi.. bu üc akimin da her birinin de üç KATMANI bulunur.
BIRINCISI sivil kültürel savaşcıları ve TEKNİKÇİLERİ.
IKINCISI resmi ekonomik politik TAKTİKÇİLERİ.
ÜÇUNCÜDU militer ve askeri TETİKÇİLERİ.
Bu üç KATMANI bulunan üç ANA akım ya dogrudan tesir ve teshir ile ya da dolayli program ve prosedur ve proseslerle KÜRESEL efendilerin kontrolündedir.
Hepsinin başında da bir DŞT bulunur. Bu illstrasyon.. illuminasyon.. inisinasyon DŞT sekeri ve mekeri ve tekeri üstünde de YARATAN'ın planı ve kader ve kazasi ile ata ve cezasi olur. Her şey tekniklere göre işleyen taktikler halinde BILIM ve HUKUKLA yürütülür ve ticaret ve siyasetle yaşatılır ve savaşlarla sürdürülür...
Demeye KOMPLO teorisi derler.
Dikkat ederseniz benim komplo kuramım eksik bir faktör.. eksik bir aktör.. eksik bir vektör.. bırakmaz. Ancak bu yazgı ve yargiya.. bagiş ve karşiliga rağmen ihlasla YARADAN'a adanırsın sen projen de evrensel ve tarihsel süreç (vetireler) ve ileçler (vesileler) içinde yer alır.
Bununla beraber bu İNSANİYET projemde onun çağrısına görünürde uymayan bir alt amaç ve proje bulunuyor:
Artık dünya arabasının dört tekeri olan nebiler ve veliler ile dahilerin ve delilerin.. ön teker benim arka teker sensin tartışmasını bırakıp bir araya gelmesi gerekiyor. Aksi halde kültür ve uygarlık tehlikeye giriyor. " derim.
Uygarlığımızın sürmesini istiyorsak
lütfen İNSAN üzerinde biraz duralım.
Sayılarımla
0Z0
yontembilim.com
09.08.2026 üçyol izmir 02:55
|
|