Teşekkür ederim yine "seçkin" bir paylaşma.. "Ranga Çeleri" RENKLERİN USTASI demekmiş Hind dilinde.. Renk ile ranga arasında ses benzerliği kurdum. Çeleri ile çelebi arasında benzerlik. Yunus Emre ÇALAB diyor Yaradan"a... Demek diller arasında acaib bir girişim var. Sonuçta renk çelebisi olup RESİM USTASI ile çırağı arasında öykü, oldukça ders verici gerçekler sunuyor. Yirmi senedir terim ve kavramlarla kurulan RESİM yaparım ve bunu yaparken kendim türetirim ve kendim tüketirim ve bu güne kadar türettiklerimi tüketen ve böylece üreten konumuna gelemedim. Buna rağmen yapıyorsam bunu sürdüren güdü başkalarının beğenmesi veya anlaması olamaz.. Belki gelecekte insanlarıranlayacağı ve beğeceneceği ve hatta bu yöntemi öğreneci ve kullanacağına dair beklenti ve umuttur. Bunun içindir ki RESİMLERİMİ günümüzün insanını değil gelecekteki insanları sunuyorum bu nedenlerle bu günün insanlarıyla da tartışmıyorum. Öyküde USTA olman yetmez BİLGE olmanda gerekir öğüdü var. Bu şu demektir bir şeyi bilmek ve üretmek yetmez onun tanıtman ve pazarlamanda lazım. Bu gün bu hizmete MENAJERLİK deniyor. San'at'çılar ürettikleri eseri ve hizmeti pazarlayamazlar.. alanındaki bir pazarlamacı hasılatı ticari metaya çevirmek işinde ustadır. Bende bu pazarlamayı GELECEĞE bırakayorum. Bu öyküde herkese bir ders çıkabilir, burada ben kendi dersimi anlatıyorum. Amma herkese açık bir ders de şu olabilir ki istidatlarımızı san'atlar haline getiren maişetimiz ve mesleğimiz, ortaya bir mal ve hizmet ortaya koyma imkanı verir. Bu iş, bu yetenek, bu beceri sıradan olabilir benzersiz olabilir. Ucuz olabilir, pahalı olabilir. Bunlar ÖNEM derecesine ve günlük gereksinime göre kişiye az ya da çok bir gelir getirir. Fakat bu ÖNEMLİ değildir. Çünkü ÖNEM az da olsa çok da olsa geçicidir ve elden gidicidir. Bir işi DEĞERLİ yapan ve önemini kalıcı ve sürekli hale getiren bu mal ve hizmetin sağlam ve düzgün yapılmasıdır. Allah sağlam ve düzgün işi sever. Çünkü kişinin işindeki ciddiyetini ve dürüstlüğünü gösterir. Çünkü işteki özen ve dikkat, esere ve nesneye ait değil KİŞİYE ait bir özelliktir. İşte bunun için paylaşımının önemi ve paylaşılanan yetkinliği yerine senin "seçimine" değer veriyorum. Senin ve kendi ifadesini ibare eden herkesin kurduğu üç çümle bir makaleye, bir makale ise bir kitaba bedeldir. Sağlıcakla kalın Osmanziya
|