Dünya 7 Ekimden 2023 beri hızlı bir değişime girdi.. İsrail'in katliamı sürüyor.. katliam altıncı ayını bitirecek.. Bu günde İsrail Hastaneye saldırdı 170 kişi katledildi.. keza Rusya'ya saldırı yapıldı ilk belirlemelere göre 150 kişi öldürüldü...
Dünya da HUKUK düzeni olmadığı için bu tür saldırıların artacağı ve üçüncü dünya savaşının başlatılarak dünya nüfusunun azaltılması yolunda DECCALENE çalışmaların süreceği anlaşılıyor.
Deccal varsa mehdi de söz konusu edilir.
Şeytan bulunuyorsa elbette mesih'den de söz edilecektir.
Kötü varsa iyi de bulunur
Güzel varsa çirkinde söz konusu edilecektir..
Dikkat ederseniz kötü'nün soyutluğu kadar Deccal'in gizemi de Günlük Dilin Düz Yazısında (GDDY) örtülüdür.
Dil ile güzellik gibi soyut kavramları ve mesih gibi gizemli terimleri ÖYKÜLER yoluyla somutlaştırılır ve kişiler ve olaylarla ilişkilendirilerek BELİRLİ hale getirilirler GDDY ile..
Zaten "yazı"nın kendisi sanal ve yapay ve soyut.. soyut konu yine soyut ile yansıtılmaya çalışılınca.. iş daha mı açık olur yoksa daha mı kapalı olur ?
Sanırım DİL kafamızı konulmuş bir sepet ve DÜŞ başımıza örülmüş bir çorap derken.. DİL ile dünyaya ve dine nasıl baktığımızı anlatmış olmalıyım..
Bu sepet ve çorap BENZETME’si ile..
Benzetme doğrudan anlatamadığımız da kullandığımız DOLAYLI bir yoldur.. aracısız ansıtabildiğimizde ve dolaysız yansıtabildiğimizde neden bu teşbih örtüsünü ve temsil perdesini kullanalım ki..
Etrafımıza birer birer insanlar GİRİYOR.. birer birer insanlar ÇIKIYOR.. Torumun MELİSA geçen senenin aralık 25 inde dünyaya geldi.. bu gün 23 martta ev sahibim Osman DEMİR amca dünyadan gitti…
Bu girip çıkmalar ve gelip gitmeler.. şuna benziyor:
SÖZCÜKLERDE terimlerinin gitmesi ve kavramlarının gelmesi gibi.. AR (HARF)...
SÖZDE anlatım değişkenlerinin girmesi ve anlam değerlerinin çıkması gibi AD (İSİM)...
GİBİ her birimizin de böyle olanaklar ve olasılıklar olduğunu söylesem.. size yine yeni bir BENZETME yapmış olurum.
Bizler nesne ve madde İLE kimse ve mana BİLEŞİNLERİNİ barındıran ÖZNE'leriz.. aynısının tıpkısı olmasa da buna yakın bir surette; kültürün dil ve din bileşeni barındıran bir ÖZNE’si bulunmalıdır.
Kısaca gerçek kişi ve soyut kültür olarak her birimiz nesne yükü (AR) ve kimse (AD) yolcusu taşıyan AT'larız.
Görüldüğü gibi dilimizi kullanırken.. hangi dil olursa olsun.. ister GDDY ister Yöntem Bilimsel Analiz (YBA) İKİLİKTEN kurtulamıyoruz. Bunun için DİL anlamında kullanılan “Diyalektik”.. dia-lect.. iki lehçe demektir.
İşte bu BİLİŞİM başlığı ile bu ikiliği YBA dili ile anlatmaya çalışacağım.
Saygılarımla
Sağlıcakla kalınız
Osmanziya 23.03.2024
|