Dünyanın içinde bulunduğu durum.. iç acıcı görünmüyor.
İki senesinin dolmasını altı gün kalan bir KATLİAM sürüyor.
Birden ESED gitti yerine gelen ÖZGÜR Suriye ne kadar ÖZGÜR buda bilinmiyor.
Ülkede türk ve kurt KARDEŞLİĞİ kurulmaya çalışılıyor ve kurulacak kardeşliğin ne kadar EŞİTLİĞİ sağlayacağı bilinmiyor.
Türk ve Kürt etrafında Araplarında toplanarak BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ile bir HİLAFET çıkartılıp onun da VATİKAN gibi suyu ve sabuna dokunamayan bir dünya mı ortaya çıkartılarak BİRLİK ve BERABERLİK mi sağlanmak isteniyor bu da bilinmiyor.
Pek siz bu konuda ne düşünüyorsunuz desem.. hemen ezberlerinizi konuşturarak sağdan ve soldan falanın hain filanon kahraman olduğu bir EBEDİYATA sarılacağını biliyorum ki bunları da bilinmiyorlar sırasına sayabiliriz.
Bununla beraber SÖYLEDİKLERİMLE dünya en akıllı adamıymış gibi göründüğü biliyorum ve fakat içinizde ekonomik ve politik ve askeri bilgileri en az bileniniz olduğumu da kesinlikle biliyorum.. yani dünyadan haberim bulunmuyor ve burada da AHKAM kesiyorum.
ASLINDA böyle çelici ve calib SİYASİ KONULARI bazande çekici ve SEKSİ KONULARI söz edip YBA dediğim günlük dilin düz yazısından başka yeni bir konuşma alanına çekmeye çalışıyorum.
Neden böyle yapıyorum ?
Çünkü çok iyi biliyorum ki GDDY (günlük dilin düz yazısı) dünyayı idare eden GDD (gizli dünya devleti)den daha tehlikeli bir hal aldı..
Dili bilen birisi RETORİK ile halka bir davada haklının kim olduğunu TESPİTE çalıştığını.. DİYALEKTİK ile aydına bir konuşmada gerçeğin ne olduğunu İSABATA çalışan bir ARAÇ olduğunu bilir.. AKILDAN çıkan LİSAN ve lisandan çıkan MANTIK ve mantıktan çıkan USUL bu tespit ve ispatın temel aracıdır.
Mantık ve nutuk ile vicdan ve vucud arasında dokunan bu örgü ve örtünün altında bulunanı hiç merak ettiniz mi ?
İşte YBA size GDDY ile halledilmeyen çok yonlü ve çok yanlı konular ve alanlar ve katmanlarda işinize yarayacak yeni bir anlam sürücü ve yeni bir anlatım aygıtıy barından yeni bir dille İKNA eden bir araç olarak tasarlandı..
Belki bununla kafanızdaki dil sepetini ve başınızdak düş çorabını çıkarabilirsiniz.. kimbilir..
osmanziya 01.09.2025 üçyol izmir 18:35
F Ş A
ŞEREFLI FATIHA ANAHATTI
Elhamdü lillahi rabbulâlemîn
ÂLEMÎN
ÂLEM nedir ?
Âlem zatı olanin
namaz ve zaman ARD ZAMANLI..
meddi ile
mizan ve nizam EŞ ZAMANLI..
amedinin kesiştigi
özek ya da ozak noktasinda durandir.
System olarak bilinen ve belevi adıni verdigim
bu NOKTA..
ard zamanli ve nöbetleşe YATAY sürecinde
Hakka döndugunde naMaz da..
halka dondugunde zaMan da..
yer alir
ve bu ikisi arasinda almaşik gidip gelirken..
NaMaZ ile ZaMaZ nasil ters yaziliyorsa bunun gibi
zaman ve namazda da bir birinin aksi ve ters sureçler cerir ve murur eder. Örneğin namazda kütle ve enerji gönülde bulunmaz zamanda ise bilgi ve değer elle tutulmaz. Bu aktüel bir vitalitedir.
Keza ard zamanlı namaz ve zaman birbirini nasıl etkiliyorsa eş zamanli MiZaN ve NiZaM sureçte birbirini etkiler. Mizan yapı ve işlev çalışır nizam varlık ve olaylar çalışır. Bu ise virtüel bir mentalitedir.
Bu yüzden evrimciler yaratılışı bilmez.. yaratılışcılar evrimi görmez.. evrimcilerin neden devrimden ve yaratılışçıların neden buyuruluştan haberleri olmaz.. bilmiyorum yalnız her ikisi de deneyim ve dayatımın etkisi altındadır.
Yani iki okyanus ve aralarında bir perde bulunuyor ve bunların suyu birbirine karışmıyor. İşte bu anlaşıldığında insanlar ve islamlar bir arada bulunabilecekler.
Demek ki ÂLEM meddi yatay ve amedi dikey hatlari ard zamanli ve eş zamanli etkilenen.. bileşen ve bağlantilariyla bir CANLI iletişm ve DIRİ bileşimdir.
âlem diriliğini ve canlılığını yitirdiğin durmuş ve donmuş bir DÜNYA halinde varlığını sürdürür.. böyle ce ölüden diri ve diriden ölü çıkarılır.. geceden gündüz ve günden gece.. kışdan yaz.. yazdan çık.. çıkarıldığı gibi ışı ve ışı dönüşümlerden kudret ve rahmet dönüşümlerine kadar özneler adları ve arlarını okur yazarlar. Nesneleri ve kimseleri ile kimlikleri ve kişilikleri ve bireysellikleri ortaya çıkarırlar.
Dinnur Yaşar 01.09.2025 uçyol izmir 17:40
|