Esselamü Aleynâ
Ayet iki kez üst üstüe “ inne mea el-usre yüsra” dedi ZORLUKTA KOLAYLIK olduğunu söyledi.. nasıl ki gökler bir süreç .. yer bir sonuç.. ise, YAR-ATAN bir süreç zorluğu, YAR-ADAN ise bir sonuç kolaylığıdır.. İşte bu TANRISAL gün o süreç ve sonucun buluştuğu MİR’AC günüdür.
Bir ömür basamak basamak uruç ediyor.. manadan gayeye geçiyor.. HARİCE çıkmağa çalışıyoruz. Bu gün tabanı yer tavanı gökler olan bu hapishaneden KURTULMA günüdür. Feyizli ve bereketli olsun. Amin. (aslında biz bunu her namaz yaşarız, yaşanmalıdır, yaşanabilir, yaşamalıyız) 10.03.2021 Üçkuyular-İZMİR Osmanziya
(Kur’an Peygamberimizin RİSALETİ’dir.. Hakk’tan halka gelişidir.. MİR’AC ise VELAYETİ’idir.. halktan Hakk’a gidişidir. İmamı Nursî.. 31.Söz )
Evet Zât–ı Ahmediye, bütün velayetlerin üstünde bir külliyet ve ulviyetle
tezahür eden velayetinin bir neticesi olarak
İlâhî kemal mertebelerinde seyr ü sülûk olan Mi’rac ile
huzur–u kibriyaya uzanan yolu açmıştır.
Kapıyı da açık bırakmıştır ki,
arkasındaki evliyayı ümmet,
ruh ve kalp ile o nuranî caddede,
Mi’râc–ı Nebevî’nin gölgesinde seyr ü sülûk edip
istidatlarına göre yüce makamlara çıkıyorlar.
Mi’rac'ta farz kılınan beş vakit namaz, mü’minin mi’racıdır;
ve Mi’rac–ı Ekber'in cilvesine mazhar olan bir mi’rac–ı asgar.
Her mü’min, namazın fiil ve rükünlerine fikrini bindirip,
bir nevi mi’rac ile kâinatı arkasına atıp huzura kadar gider.
Mübarek kudsi gecelerinizi … ve leylei miracınızı … ruh u canımızla tebrik ederiz.
İmamı Nursi 31.Söz
Fi amedim mümeddede
Mirac amed ve yatay bir geliş gidiş mi ? Yoksa dikey amedi bir iniş çıkış mı ? HAYAT bizi bunu soruyor ve ŞUUR bunu bizden yanıtlamamızı istiyor ? Ben soruyor ve istiyorsam nâmerdim.. bizzat hayat istiyor ve doğrudan doğruya şuur soruyor…
Eğer bunu yapmıyorsak.. aksi halde.. birbirimizle TEBRİKLEŞME elbette hiç yoktan iyidir.. ancak hep var olanlar; zorlukları kolaylaştırma.. sorunları çözme.. soruları yanıtlama.. bilinenlerden bilinmeyenlere geçme ile vucuddan imkana.. imkadan vucuba doğru ilerliyor.. bu ilerleyişi bigane kalmadan ilgilenmek, aramak, sormak öğrenmek ve düşünmek gerekiyor.
Biz bu surece ahseni takvimden ahsene amele gitme.. velayetten risalete yürüme.. rububiyeti ubudiyete çevirme.. ibadetten istianeye dönüştürme.. teslimiyetin İslamiyet yapma.. hayrda atalete düşmeme.. şerre inhiraf etmeme.. böylece doğrultu ve istikameti tutturma.. .. hep iki adım öne gitme.. esmadan hüsna çıkma.. esma-i hüsna'dan İsm-i A'zama geçme diyoruz.
Bunu da HÜR-RUH projesi olarak adlandırıyoruz.
Bu tefekkür ve tezekkür yolunda YBA i önemsiyor ve önceliyoruz.
Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.
Dinnur YAŞAR
|