Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

K ve P projesi

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3049
Tarih: 09-Ağustos-2026 Saat 23:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: K ve P projesi
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: K ve P projesi
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2026 Saat 01:32

insanlarda Analitik Düzlem (AD) mutfağında Yöntem Bilimsel analizle (YBA) çalışması yemek pişirirken yardım edecek acı arıyorum.. oysa onlar benden ziyafet bekliyorlar.

İnsan bina değildir.. insan inşa değildir.. ancak binanın ve inşanın üstüne çıkabilme yetisi olan bir olanaktır. Transhünanizm bilgiyasar (belgesayar) ve internet ve yapay zeka (sanal bellek) gibi olanaklarla insanı bir binanın inşasına çevirmeye çalışıyor, diye KÖTÜMSER düşünüyorum. İnsan kainatı.. diğer insanları.. kitapları kullandığına göre onların üstünde bir kuldur. Kul olmak itibariyle insanda Tanrı tarafından kullanılır.. ancak kulluğun ötesinde sadece Tanrı'ya has kul olma yani islam olma fırsatı da açılmıştır.. sorumlu ve sorumlu olarak tamuya düşme tehlikesi de belirmiştir. Bu yolda "kul inne salati ve nüsiki ve mahyaye ve memati lillahi rabbilâlemine lâ şerike ve bike zalike ümürte ve ene evvelülmüslimîn.. ayet ile de İbrahim nebiden beri bu yol açılmıştır.

Kullandigim vatsap sizin kullandiginız fantom.. goole ya da fece.. sahiblerinin denetiminde ve özel ya da genel veri ve bilgilerimizi kullanan ajanlardir. Guvenilmezdir. Halka açik kaynak degil ticari ve siyasi amaçli kaynaklardir.

YBA önce bir teknik olarak başladı.. sonra yönteme dönüştü.. bundan sonraki aşaması bir dil olacaktı.. lakin söyleyen ben.. dinleyen ben.. konuşan bir yine ben olunca yöntemi kuşkulu ve tekniği kullanıcısıyla baş başa kaldı görünüyor ki bu durumda II filoloji kongresine sunduğum çalışma nevi şahsına münhasır bir yapıt olarak kaldı.

2001 beri nette..2009 beri face anlayanlardan eleştiri ve anlamayanlardan soru beklediğim halde 17 yıldır face ve 25 yıl web sayfamda kaldı yanıtsız ve geri dönüşsüz kaldı.

Bununla beraber sayfamda toplamını sayarsak rahatlık.. tahmin fakat abarta değil bir milyar girdi olsa bunun dokuz yüz bini bot ve böcek olsa geriye yüz bin girdi kalır ki bunların ilgisini çekin yazarına dönmemmiş ya da bilgiyi alıp kendi kullanmış.. beş bin face beş bin webde Günlük dilin yüz yazılarımdan (GDDY) hiç biri geri dönüş almamış.. on bin yazıdan en az on kat siz ona yüz diyebilirsiniz TABLO yu saymıyorum bile..

çünkü insanlar hızlı ve kolay hazır bir şey alır.. önce öğrenilecek.. sonra kullanılacak.. sonra yararlanılacak şeylere prim vermez ve bel bağlamazlar. Çünkü aşırı bilgi ve abartılı sevgileri ile İNSANLARIN yaratıldıkları alaka ve ilgi körelmiş.. ciddi bir merakı safi bir iştiyakı kalmamıştır

Bu çıkar ve yarar arar-lığı sanırım bilgisayarlarına.. web sayfalarına ve yapay zekalarına bulaştırdılar ve SEMANTİK bir Web ararken yapay zeka çıka geldi.

Çocukluğumda öğrendiğim bir anektod anlatayım.. cinlerin kralının çocuğu olacakmış.. ebeyi alıp götürmüşler.. gece karanlığında.. demişler bak eğer erkek doğmazsa canını alırız.. çocuk kız olmuş.. zavallı ebe.. elindeki mumdan bir pipi yapmış.. ebeyi evine getirmişler.. derken bir süre sonra.. cinler tekrar gelip ebenin evinin kapısında bağırmaya başlamışlar.. ebii ebii.. eridi mumii.. çıkageldi amiii...

YBA bir dil ve her hangi bir dili gibi insanlar onu ancak iki senede öğrenirler.. fakat benim gibi aptallar kırk senede elde ettiğimi insanların kırk dakka da alacağını.. yani önemini ve değerini anlayacağını sanıyor.. onlarda kırk dakka alabileceklerini sanıyorlar. Eğer ingilizce ya da arapça.. bilmiyorsanız onun harfleri sesli ise gürültü.. yazılı ise görüntü olmaz mı ? Ne kadar hızlı öğrenir ya da öğretirlerse ana dilimizi nasıl ancak iki senede EDİNİYORSAK.. bu YBA için geçerlidir.. sanırım iki sene koşulu bu YZ için geçerli.

Bundan dolayıdır ki benim siber uzaya attığım web ve face sayfalarımdaki yazılar ve tablolar geleceğin insanlarına ve YZ larına erişecek.. ya da benden sonra gelecek ikinci adam bunu başaracak.. bu dil öğrenilecek.. İnşaallah

0Z0
yontembilim.com
15.07.2026 üçyol izmir 01:32

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2026 Saat 11:17
https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3049

Proje 00

004 - Sibernetik
ZAMAN ilerken onun gostèrildigi mekani BILGI olarak kullanmak.. ZMK zaman mekan kadrosunu da ANLAMAK olanagi verir.

15 TEMMUZ 2016 olali 10 sene emekli olali 9 sene oldu.. elbette benim emekli olmamdan daha komplekstir.

Ülkemin 60 dan itibaren her on seneden beri düzenli ve sürekli olarak ihtilal ve darbelerle sarsilmasini açiklamak kolay değildir. Lakim insanlar kolay bir yola girerek ya fetoyu ya retoyu suçlarlaroysa bu gariplerin mimlenmesi sadece kendilerini rahatlatmak bir şamar oğlani bulmak ve kendi tarafini temize çikarmak içindir.

60 bin yillik SESLI 6 bin yıllik YAZILI din ve dil ve dunya birlikteligi olan KULTUR ve melin ve milletin karmaşik ancak yalin işleyişini sadeligi yaninda bir faktor ya da aktor bulup onu vektör olarak belirlemek.. KÖTÜ ve KÖTUYE KULLANILAN dil ve lisan için o kadar kolay ve basittir ki..

Aslında tıkır tıkır işleyen 600 yillik DİN...1200 yıllik DIL.. 2000 yillik    KÜLTUR.. değişim ve dönüsumlerinin sekron ve sistematizminin metod ve aksiyomatiginin kopleksligi ve kompozesi yaninda.. ekonomik çikar ve politik yararin tuzagin yazigi ve azikin kaziginin insanin aklinin ve kalbinin p ve v olmasi devede kulak bile olmaz.

Işte bu yuzden GDDY ile kotu ve koyuye kullanilan dil ve din ile emek ve özgurluk yani ortak insani degerler.. etnik ve etik ile ekinomik ve politik bilgiler.. GDD nin kullandiği bir numarali parava ve paratoner olur.. maalesef.

Bunun için insanlar ortak etnik ve etik ile ekonomik ve politik degerlerini kullanarak

1. ulusal cemaat ve tarikat ve PARTILERIN
dili ve dini.. alet ve paratoner ederek..

2. kuresel klüp ve şirket ve IDEOLOJILERIN
emeği ve özgurlugu.. bayrak ve paratoner yaparak..

Insanlari bölerek birbirlerini telef etmesinin önune geçilmesinde global ve local arasindaki GLOKAL şirket olmayan ve parti bulunmayan bir çözum bulunmasi lazimdir.

Bu yolda felsefe ve din arasinda ortak bir platform olmaya aday YBA.. AD in lojik ve matematik kullanimindan sonra doğan metodik kullanimiyla.. 2000 den sonra ortaya çikacak YENI INSAN tipini hazirlamaktadir.. diye düşünüyorum. Doğrusunu Allah bilir.

Teknoloji giderek insani dogaya yabancilastiriyor

Ideoloji giderek insani insandan uzaklastiriyor

Neden ?

Dil BILIMLE dinleştirilerek

Din HUKUKLA dilleştirilerek

Teknoloji ve ideoloji ortaya çikti..

Bilim dilin esasi IKTISADI saglamak ićindi.. hukuk dinin temeli ADALETI gercek lestirmek amaciyle tesis edilmişti.

Ancak ticaret bilimden iktisaddan daha fazlasini istedi.. keza siyaset hukuktan daha fazlasini istedi..

Evrensellere bir bakalim;

Micro.. midi.. macro
Sagir.. vasat.. kebir
Küçuk.. orta.. buyuk

Minimum.. optimum.. Maksi..
Kalil.. musavi   Kesir
Az.. eşit.. çok

Tefrit.. HADDI VASAT.. ifrat
Abartili FITRAT yani FART
Denk.. denge..

GAYY ve RÜŞD   
Mubalaga ve BELAGAT

Muhalefet ITTIBA mutabakat
Muvafakat ITAAT munafakat

Sonuçta bir toplumda İKTİSAD saglanmayip israf arttikca
.ADALET gerçek leştirilmeyip zulum çoğaldikca
bilim ve hukuk işini yapamaz hale gelir

Belki de bilimin HIKMETE.. hukukun AHLAKA ulaşmasini beklemek gerekiyor..
ya da esas olan toplum degil birey olmasi gerekiyor..
ancak bunu tartişabilecegimiz ortak dilimiz bulunmuyor.

0Z0
Saygilarimla
15 TEMMUZ 2026 10:51 11:33

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 15-Temmuz-2026 Saat 11:28

Ahseni takvim ile ahseni amel arasindaki ahseni kasas.. kıssaların en guzeli hazreti Yusuf'un ibretlik yaşam öykusudur.

Bu hikaye yaşamın AM.AÇ olmadigini ortaya koyar.

Çoçuk terbiyesi için AR.AÇ olan bu dunyada ortaya çikan yaşam AG.AÇ'ının meyvesi de AD'ın AÇilmasidir.

Biz bunu tablodaki GUN KARELERININ dört çizgisi ile gosteriyoruz;

Gece.. leyl
Sabah.. bükre
Gunduz.. nehar
Akşam.. asil

Bakarsaniz görursunuz.
Görmezseniz
Dunyayi tanidiginiz
Dili düşundugunuz
Dini inandiginiz
G I B İ
örersiniz
örtersiniz
örgutlersiniz.

Fakat
İNSANI göremez
Kendinizi öremez..
Benini gerçekleştiremezsiniz.

Dinnur YAŞAR
01 Muharrem 1448
uçyol izmir 12:12

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info