N demek üç sayfa dini ?
okuyunca göreceksiniz..
Aslında TEVRAT ve İNCİL VE KUR'AN'da bir tane din var.. fakat insanlar sayısınca yol bulunur. Fakat bazı insanlar yollarını din haline getirmişler.. o onların bileceği iş.. benim üç sayfa dininden muradım bu üç semavi kitabın birlikteliğinin oluşturduğu gerçek..
Aslında kitaplar inidirilmeden önce sayfalar bulunurdu.. ibrahimi indrilen sayfalar Musa ile TEVRAT haline geldi.. Tevrattan önce Musa'ya verilen LEVHALAR bulunuyordu.. Biz de zaten YBA levhaları ve tabloları ve dosyaları ile çalışıyoruz.
Tabloları bakıp kabloları göreceksiniz.. kabloların iki ucunda bulunan sözcüklere bakıp ortaya bir tümce çıkaracaksınız.. çünkü o tümcede.. kendisini bileştiren sözcüklerde bulunmayan yeni bir anlam ortaya koyacak.. aynen bir çocuğun ana ve babasından ayrı bir isim.. ayrı bir ilim ve ayrı bir kelime/kelam ortaya koyduğu gibi.
Şimdi bu yazı devam edecek.. merakı olan bakacak ve meramı olan okuyacak.. okuduğunda anladıklarını eleştirecek ve anlamadıklarını soracak.. çekinmeden.. korkmadan.. sıkılmadan.. utanmadan.. İnşaallah.
Okumayı seviyor musun ?
Seviyorsan bu günü kadar pek çok kitap satın almışsınızdır..
Bir kitabı nasıl satın alırsınız ?
Ya daha önce kitabı size birisi salık vermiştir.. yazarını ve Adını öğrenmişsiniz.. kapağında yazar bu ad.. bu kitabı kolayca edinirsiniz.
Ancak hiç kimsenin salık verdiğimizi kendinizin seçtiği bir kitab alacaksanız.. SERLEVHA yani BAŞLIK olan adı zaten sizi KONU'ya ve kitaptaki konuşmaya çekecektir.
Kitabın ön kapağından başka bir de kitab ya da yazar hakkında tanıtıcı bilgiler bulunduran arka kapağı olur.. onu okuyarak konuya tamamlayıcı bilgilere erişirsiniz.
Bazı kitap alıcıları bununla yetinmez.. kitabın baş ve orta ve son taraflarından metinler okumaya ve tablo, şema ve resimlere bakmaya çalışırlar.
Bir zamanlar dedim:
Müslümanlar altıya ayrılır; tüm zamanlı, cumadan cumaya.. ramazandan ramazana.. bayramdan bayrama.. benim kalbim temiz.. benim dedem hacı.. insanlar beşe ayrılır; aramayanlar, arayanlar, asla bulamayacaklar.. bulanlar, bulduklarını olanlar.. face'ciler dörde ayrılır; begenenler.. katılanlar.. yanıtlara yanıt verenler.. yanıtlara yanıt vermeyenler.. gerçek üçe ayrılır; dünya ve dil ve din.. dil ikiye ayrılır iyiye ve kotüye kullanılan.. geriye bir ben kalıyor bende benden içeri..
üç sayfa dini diye başladık.. üç sayfa yolu diye sürdürüyoruz.. neden üç sayfa.. evimin.. büromun ve annemin evinin ANAHTARLARI kaybettim.. çünkü üçü bir arada idi.. neyse ki yenilerini yaptıracak param vardı 3 X 600 =1800 liraya işi çözdük.. dört din arasındaki 600 yıla denk geldi.. [ İbrahim AS 6000 AS Musa AS 600 İsa AS 600 Muhammed AS ] Bu da üç kitap demekter [ TEVRAT ve İNCİL ve KUR'AN ] şimdi.. 600 sayfa 500 sayfa 400 sayfa İLAHİ KİTAPLARI nı mı okumak istersiniz yoksa Son nebi ve rasul Muhammed aleyhisselatü vesselamdan itibaren geçen 1400 senelik DİN TARİHİNİ mi öğrenmeyi mi ? İkisi de yararladır ancak ben size daha kısa bir yol önereceğim..
osmanziya 13.11.2023 13:37
|