Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Y ontem B ilimsel A naliz

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2659
Tarih: 23-Şubat-2025 Saat 19:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: Y ontem B ilimsel A naliz
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: Y ontem B ilimsel A naliz
Mesaj Tarihi: 22-Şubat-2025 Saat 13:42

Y ontem   B ilimsel A naliz

YBA

Söz'ün iki nesne taşır; BİLGİ ve DEĞER. Söz'ün iki işlevi bulunur; BİLGİ belirtmek ve BUYRUK yaptırmak.. Değer gücünü göre bir BUYRUK veya ÖGÜT olur. Bilgi içeriğine göre ya BELGE olur ya da ÖRNEK olur.

SAĞLAM (salih) bilgi
hem gerçek hem doğru olmalıdır..

SAĞLIKLI (sahih) değer
hem güzel hem iyi bulunmalıdır.

Sağlamlık (salih) ve sağlıklılık (sahih) hem bilim hem hukuk terimleridir.

Bilim ve tıb için salah ve sıhhat,
hukuk ve ahlak için salih ve sahih terimleri kullanılır.

SLH ve SHH kökleridir.

Bu tabloda sağ aks ve sol aksları bulunan her iki tabloyu da birleştirdik.
Bu konular üzerine 2001
den beri 24 yıldır çalışıyorum.. Rabbimizini verdiği imkan ve fırsat ile.. mühlet ve müddet ile.. aşk ve ışk ve alaka ile.. binlerce yazı ve on binlerce tablo ile.. YBA inşa ettik ve onu insanbilim ve islambilim ile göstermeye çalıştık..

Sözün taşıdığı bilgi ve değerin sağlam ve sağlıklı olmasına DUYARLIK göstermek.. bilginin hem gerçek hem doğru.. olması.. değerin hem iyi hem güzel.. bulunması.. gerektiğine dair.. gerek web safyamızda gerek face sayfalarında yapılan paylaşımlar.. çok şükür sürdürüluyor.

Ancak insanlar HAZIR açık ve seçik SEHİL yani ANLAŞILIR yazan hocalar ve yazarlar yüzünden DÜŞÜNME'den uzaklaşıyorlar.. kolayca eriştikleri bilgiler, görüşler, düşünceleri ve inançları muhakeme ve murakabe etmeden zihinlerine atıveriyor ve kolayca yutuveriyorlar.

osmanziya 22.05.2024 üçyol izmir 13:42

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23-Şubat-2025 Saat 02:25

Değerli Kardeşim,

Bu uzun yazıyı okudum.. kaynak göstermemişsiniz ve   imza da atmamış olduğunuzu ve yazıda "kilise" karşı çıkışını da göz önünde tutarsak büyük bir olasılıkla yabancı bir yazara ait olduğunu anlaşılıyor.

Yazı da cinsellik (türsellik) hem tinsellik (dinsellik) yönünden açık ve seçik savlar ve kanıtlar içermiyor. Cinsellik konusunda hetoro ve homo arasında fark gözetmediğinden yazı konusuyla da çelişiyor. Madem fark bulunmuyorsa neden uzun uzun cinsellikten bahs ediyor ki.

Bu yazıya karşı sunduğum bu tablo da yazı gibi açık ve seçik değil.. çünkü günlük dilin düz yazısıyla değil yöntem bilimsel analiz diliyle yazıldı. Bunu düz yazıya çevirseydim benim hocalarden ve yazarlardan ne farkım kalırdı ki.. yazıdaki bilgi ve düşünceyi hemen kapıp kaçmayı değil tablo ve yazı üzerindeki bilgiyi düşünerek elde etmelerini istiyorum. Böylece düşünme alışkanlıkları gelişecek.

Buna rağmen yazımda SAĞLIK'ı kaliteli uyku temeli üzerinde yükselen alkali beslenme ve fiziksel eksersiz sütünları kapağı olan DÜZENLİ BOŞALMA renkli yazılarla tanımlanıyor. Bu cinselliğe başka bir açıdan baktığımı gösteriyor.. tapılası karı ve kulluk edilesi koca kuramını uzun uzadıya açmadım

Tablo ana ve kato bolizme içeren metabolizma ile sindirim ve solunum ve dolaşım sisteminin nasıl çalışması gerekiyorsa BOŞALIM sisteminin çalışması gerektiğini söylüyor.

Beden yediğimizden yapı (protein) ve yakı (glikoz) ve yapış (lipit) ve yaşam(vitamin) taşlarından dört şey MADDE üretir: eşlenik (tohum) işlenik (hücre)   ve atık (toksin)ve artık (tırnak-saç).

Hayatta kalma için işlenik, atık ve artık maddeler gerektiği gibi çoğalma (üreme) içinde eşlenik maddenin.. kadında bir ömür 400 tane erkekte bir atımda 14 ila 40 milyon arası salınması gerekiyor. Bu da cinsellikte erkeğe kadının ağır maddi yüküne bedel manevi ağır bir yük bindirdiğini gösteriyor.

Tabloda türsellik ve tinsellikten karşıtlığından başka mutluluk ve kutluluk karşıtlığından da söz ettim. Bu siyah ve beyaz yineleme ve yenileme öyküsü ayrı bir hikaye.

Yalnız burada söz etmeden geçemeyeceğim bir iş bulunuyor:

BAŞLANGIÇ KOŞULLARI.. bizim SONLU yaşamımızdaki KALİTELİ mal ve hizmet sunumu ile KARAKTERLİ fazilet ve kemalat seriminin yanında.. CİNSELLİK SORUNUNDA ve DİNSELLİK SORUMLULUĞUNDA bu kalite ve karakteri temin edecek ve ömrümüzü çiceklendirecek salih ve saliha yani SAĞLAM çocuklar yetiştirmekte.. SONSUZ yaşamımızın başlangıç koşullarındandır. Bu da bize sağlam ve sağlıkli bir yuva kurmamızı gerektiriyor. Çünkü insan tarladan hasat edilmediği gibi fabrikadan da imal edilmiyor. Ailede yetişiyor.

Saygılarımla Osmanziya 23.02.2025

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2659

Mesaj Tarihi: 23-Şubat-2025 Saat 13:27

Fahriye DALGIÇ Ablamız paylaştı:

Allah'ın ilminde
hiçbir yanlış yoktur...
Hiçbir eksik yoktur ...
Hiçbir ayrım da yoktur.
Iyi Kötü çirkin de yoktur.
Herşey tam anlamıyla
Olması gerektiği yerdedir.
Ne bir fazla, Ne bir eksik.
Noksanlık Anlayıştadır.
Iyi Kötü yoktur,
Iyi Kötü etiketi
zihinsel bir tutumdur.
Birisi için iyi olan birşey başkası için kötü görünebilir. Bu o şeyi ne iyi yapar nede Kötü..
Sınıflandırmak kişisel bir görüştür. Yani orada hala bir kişi vardır. Kişisel görüşlerden soyunan biri için zıtlar birbirinden ayrı değildir.
Hakikatte zıtlar. Birlikteler.
Saf Duru özgür ve bağımsızlar.
Bir çocuk gibi Arı Duru.
Anlayış hangi yerinden tutarsa o manayı üzerine giyerler.
Hem algıda hem varlıkta kişisine öyle görünürler. Kişi ne ise varlıkta
Onu bulur karşısında.
Olgunlaştıkca anlayış geliştikçe gerçekler de değişir. Bir çocuğun saflığında anlayış kalıplardan özgürdür fıtrat gereği serbestçe varlık denizinde dalgalanır.

dedim

İki ayrı dünya bulunur.. TEK noktalı merkez.. özek ile ÇİFT noktalı mihrak.. ozak.

Çift noktalı mihrak ve ozak'a bazen ocak ya da focus adı da verilir.

Çokluğun (kesretin) zıddı kıllet (azlık) tır.. çokluğun birimi çiftliktir.

Birliğin ve vahdetin birimi ise TEKLİK (vahdaniyet) dir. Bu ince bir sırdır.. biz bunu YBA ile elde ettik.

osmanziya 23.02.2025 üçyol izmir 13:22

NOT: Fahriye Ablamın paylaştığı şu masum yüze bakın..
Estetik görünen her şey düzgün yani çift ve simetrik:

kaşlar
gözler
kulaklar
yanaklar
burun delikleri
dişler
kollar

Nebe suresinde "Vehalaknâ küm ezvaca" biz sizi çift yarattık ayetini okuyorlar ve bu ayete K 36/36 biraz daha açıyor.

Mesaj Tarihi: 23-Şubat-2025 Saat 13:35
Reaktif dönüşümün beş ilkesi adıyla ücretsiz dağıtılan

Arzu AYKANAT isimli Metakognitif Proğramlama Enstitusi

başlıklı paylaşımı karşı dedim:

UYGARLIK daha KOLAY ve hızlı HİZMETLERİN ile çok ve ucuz malların MALLARIN pazarlandığı bir alandır.

Bunun sonucu olan teknoloji ve ideoloji bizi giderek doğaya yabancılaştırdı ve insanı insandan uzaklaştırdı.

Bu nedenle ZORA talib oldum.. bilgi vermek yerine dil öğretmeyi tercih ettim.

Osmanziya 23.02.2025 üçyol izmir 0505 896 63 62

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2659

Mesaj Tarihi: 23-Şubat-2025 Saat 13:59
Nefse gayret.. gayra himmet hepsi ISTIKAMET.. ademi atalet.. ademi batalet.. hepsi DALALET.. tepside inayet ve hidayet...

23 ŞABAT 2016 tarihinde paylaşmışım..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info