dünya ve ahiret
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2537
Tarih: 08-Kasım-2024 Saat 22:10 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: dünya ve ahiret
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: dünya ve ahiret
Mesaj Tarihi: 08-Kasım-2024 Saat 11:41
Değerli bir Arkadaş.. hep ölüm teması veriyordu dedim:
Her şey çift tarafladır.. "ve halaknâküm ezvaca" bir tarafa bakan BATI (Avrupa âlemi) nasıl.. bir tarafa bakan DOĞU (islam dünyası) nasıl.. bunun mukayesesi bizi iki taraflı bakmanın orta ve kısa ve doğru yol olduğunun dersini verir. Batının elinde kuvvet bulunuyor ve fakat HAK olmuyor.. doğunun elinde HAKK kitab oluyor ve fakat kuvvet bulunmuyor. Sonuçta GEÇİCİ olan bilim, kuvvet ve dünyanın gereksiz ve hiç olduğunu söylemek ve sürekli ölümü görmek ve göstermek DOĞRU değildir. Kaldı ki geçici olupta önem vermediğiniz dünya BAŞLANGIÇ KOŞULLARI olarak geleceğinizi yani ahiretinizi belirler. İnsanın ezberlerini dinletmesi değil düşüncesini konuşturması gerekiyor artık. Konuşma da söyleyene dinleyen gerektiriyor. Bu gün geldiğim noktada.. HAZIR açık ve seçik SEHİL yani anlaşılır yazarak okuyucularını DÜŞÜNDÜRMEYEN.. üstelik kenti savına kanıtlamaya çalışmak suretiyle KENDİNİ BENZETMEYE çalışan yazarlıktan ve yazarlardan yüz çevirdiğimden pişman değilim. Bu günün sorunu kadın ve erkek.. toplum ve birey.. akıl ve kalb.. dünya ve ahiret.. emek ve sermeye.. muhalefet ve iktidar arasındaki denge ve uyumu sağlamada başarılı olamayışımızdır.. bu kavi ve zayf arasındaki ALTI olgu da söylenilmesi kolay yapılması olay olan işlerdir.. diye düşünüyorum. Saygılarımla osmanziya yontembilim.com
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 08-Kasım-2024 Saat 11:42
[23:31, 07.11.2024] Mustafa BUGUCAM: Necatibey Caddesi 8/122 Sıhhiye ANKARA rahmetli Prof. Necati ÖNER Hocanin kurdugu TURK FELSEFE DERNEĞİ.. Erzurumlu rahmetli Hocamin bana ve sonuçta YBA etkisine minettarim.. bu arada rahmetli Ali KÖMURCU Agabeyle prof. Mustafa ALTUN ve Mesud KULELIYI anmaliyim.. bu yerde 1999 dokuzuncu ayinda sundugum PREZANTASYON.. YBA in çekirdeği oldu.. nasil olduysa ÇEYREK ASIRDA Yontem Bilimsel Analiz oldu.. yine 25 yilda şehir ve ulke.. yerel ve kuresel öyle değişti ki.. anlamakta ve anlamlandirmakra ve amaçlandirmskta zorlaniyorum... osmanziya 08.11.2025 Ankara 00:30
[23:52, 07.11.2024] Mustafa BUGUCAM: Bu verilen bir fırsat ve kullanilan bir imkandı.. bu sunulan bir vesile.. yararlanilan bir vasita idi...
|
|