Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

OZO osman ziya oglu

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2943
Tarih: 03-Ocak-2026 Saat 15:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: OZO osman ziya oglu
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: OZO osman ziya oglu
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2026 Saat 03:40
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2943

Kendimin yani OZO nun reklamı sanılır ve YBA propagandası gibi görünür.. lakın bilgi ve sevgisi arasında ilgisi silgi olmamış kimseler mesajı okuma değer bulabilir.

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2943

Kendimin yani OZO nun reklamı sanılır ve YBA propagandası gibi görünür.. lakın bilgi ve sevgisi arasında ilgisi silgi olmamış kimseler mesajı okuma değer bulabilir. dedim Dinnur Yaşar paylaşımında.. Aslında Mustafa BUĞUÇAM insanbilim YAZAR.. Dinnur YAŞAR da islambilim YAZAR.. ama sadece yazır.. inşaallah yazdıkları gibi de insan ve islam olurlar.

Lakin bu fakir Osmanziya Osmanziyaoğlu YBA yapar.

Laf değil 1990 dan beri bu işi 35 yıldır yapıyoruz.. sonunda bu çalışmanın meyvesini bu paylaşımda sunduk..

Elbette kaliteli bir mal ve hizmet sunamadığımı bende biliyorum.. zaten herkesin işine yarayan bir iş olsaydı.. çoktan köşeyi dönmüş.. serveti ve şöhreti iki cebime de doldururdum..

Bununla beraber servet ve şöhret sahiblerinin haline bakın.. belki para ve bilgiden çok daha önemli ve değerleri şeylerde olabilir.. bu bakımdan paylaşımı bir inceleyin derim.. belki işinize yarar bir şeyler çıkabilir.

Saygılarımla

Sağlıcakla kalınız

OZO 03.01.2026 üçyol izmir 03:57

Bu tablo t=ozo.jpg dosyası halinde 73 yıllık bir ömrün sonucuna oluşturulmuştur.. YBA biçiminin reklam ve propagandasını bu gibi tablo ve GDDY ile bütün platformlarda yapmama rağmen onun önemini ve değerini başkalarının anlamasını ya da kendimin anlatamamasını asla yadırgamıyorum.. ne kendimi ne de başkasını suçluyorum. Ancak yarın buradan tüydüğümde on yıl daha kalacak olacak web sayfalarımda ve face siber uzayında geleceğe intikal edecektir. YBA kıymet ve ehemmiyetini anlayanlarda İnşaallah çıkacaktır. Fakat yarın değil beynimi ve genetik kopyamı.. biyotamı yani bokumu bile bulamayacaklardır. Ya da Yaratan bir on on beş sene daha ömür verecek YBA ilişkin derneğini ya da okulumu ya da şirketimi kuracağım. Ömrümün işlevini yerine getirmiş ve görevi sağlamış ve ödevini gerçekleştirmiş olacağım. Böylece İNSANİYET davasında YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ (YBA) önemli bir köşe olacaktır. Bu sene kullanmaya başladığım OZO (OSMAN ZİYA OĞLU) İSLAMİYET binasında değerli bir kapı olacaktır. Belki beni kendini beğenmiş görenler çıkabilir lakin fakat benim kendimi değil YBA beğendimi çok az kimse anlayabilir. Elbette herkes gibi bende MAKUL bir şekilde kendimi göstermek ve benimi MEŞRU bir surette gerçekleştirmek isterim. Sanırım kimliğim ve kişiliğim ve bireyselliğim ile bunu da başardım. Lakin söhret ve servet sahibi olmadığım gibi yakın çevrem dışında ve face deki bir kaç dostum haricinde tanımmış ve saygın bir kimse değilim. Sunduğum bu YBA eğer KALİTELİ bir mal ve hizmet HASİYETİ veya HASILATI bulunsaydı ya da serdiğim OZO KARAKTERLİ bir fazilet ve kemalat SIFATI veya şöhret ve servet VASFI olsaydı elbette gerekli itibarı görürdü.. Fakat bunları elde etmiş olsaydım YBA kendisi doğmazdı. Çünkü benden başka hiç kimse.. boş yere yapılıyor görünen bir işe girişmezdi.. insarlar ne kadar hazırcı ve çıkarcı iseler bende o kadar yavaşcı ve yararıcıyım.. Rabbimin verdiği imkan ve fırsat ile ortaya çıkan kabiliyet ve meharetimi bir HİÇ uğruna harcayarak bu gördüğünüz tabloyu İNŞA ettim.. umarım bu sayfada olan bazıları bunun saklar ve geleceğe ulaştırmadan önce kendisi versiyor sırasıyla yalından karmaşığa doğru inceler ve izler.. bunu yaparken elbette imgeler ve tahayyül eder.. irdeler ve tevehhüm eder.. kim bilir belki YBA öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya başladığında bu KENDİSİNİN hayalı hazır ve vehmi hatır zeminini de görür. Bununla beraber elbette tamamen umutsuz da değilim. Her bir evladıma ve torunlarıma yeteri ve gereği kadar kitablarımı ve adlarını yazdığım kitablarımı ve datalarımı bırakacağım. Çocuklarım başımıza gelen MUSİBET yüzünden YBA ile ilgilenemediler lakin Rabbim nasib ederse yedi torunumdan birisi dedesinin emanetine sahib çıkar. Sonuçta işler İNANMA'ya bağlı.. Hazerti Peygamber İNANMASA idi.. Hazreti Ebubekir ve diğer müslümanlar inanmayacaktı.. Hazreti Ebubekir inanmasaydı.. ondan sonraki gelen müslümanların islamiyetten haberi olmayacaktı.. aslında çağımızda bulunan her bir müslümanın omuzlarına düşen velayet ve risalet yüküne inansa.. Peygamberimiz bu işin yolunu 63 yılda.. yapmış.. örneğin ben 630 yıl yaşasam YBA yolunu dünyanın başına geçiririm. Bir başka SIRADAN müslüman inansa.. 6300 yılda dininin yolunu dünyanın başına geçirir.. bu bir imkan meselesi ve fırsat konusudur.. Bu günkü SUUD kralinin dedesinin İbni Teymiyeden Vehhabilir dersini alarak krallığını ve saltanatını kurmuş. Diğer kralları örneğin İngiltere kralının dedesi.. zaten dünyaya dedelerden gelen 22 aile idare ediyor. SALTANAT dediğimiz işin aslı bu SİYASETTİR.. saltanat ve siyaset ise tezahür eden bir RUBUBİYETTİR ki bu bu günkü DOLAP ta gösterdim.. elbette bu rububiyetlerden bazıları şeytanı ve bazılara rahmaniyedir. Sonuçta insan ESMA ve kainat HÜSNA'dır. Ya doğrudan doğruya hüsnadır.. ya dolayısıyla hüsnadır.. Rahmaniler doğrudan Şeytanıler DOĞRUDAN hüsnadır. Diline hakim olan dünyaya ve dine ve sonuçta KÜLTÜRE hakim olur ve benim gibi YENİ BİR dil ortaya çıkarır.. bu yeni dille hem dünyasınını ve dünyayı bilerler.. hem yolunu ve istikametini ve izmini ve şeriatını belirler.. dikkat edin DİN demiyorum.. şeriatlarda din değildir.. Din Allah katında olan islamdır.. İBRAHİM silsilesinden gelen Musa Nebinnın şeriatı ayrı İsa Nebinın şeriatı ayrı ve Muhammed ASM ın şeriatı ayrıdır. Bunlardan önce Nuh ve âdem aleyhisselamın silsilesi ve bağlı nebilerin şeriatları.. velayetleri ve risaletleri ve tarikatları bulunur. Bizim deliliğimiz dahiler ve deliler ile veliler ve nebileri birleştirmeye kalktık ki böyle uçuk davalar yüzünden etraf bizden korktu.. bana inanıp peşimden gelmedi.. Şimdi dediklerimi ters anlayıp OZO nebilik taslıyor..   hâşâ.. diyenler çıkabilir.. ki onlara haklarımı helal etmem. Ben anlattıklarımdan sorumluyum.. onların anladıklarından değil. Son nebi ve rasulden sonra her bir müslümanın üzerinde velayet ve risalet yükü ve sorumluluğu fakat onlar bu yüklerini hahamları ve papazları.. hocalara ve mollaları yüklüyerek ortaya bir RUHBANLIK sınıfı çıkardılar.. hep birlikte cehalete düçar oldular. İnşallah gelecekte FŞA ve ŞFA çalışmasına katılanlar arkadaşlar bu RUHBANLIK sınıfının köküne kibrit suya dökerler ve insanlıkta kötü ve kötüye kullanılan dil ve din ve dünya belasından kurtulur. İnşaallah. Böylece beşeriyetin yapısı olan kültürden çıkan İNSANLIK kulesi yükselir ve oradan büyük insanlık olan İSLAMLIK kapısı ardına kadar açılır.

Saygılarımla sağlıcakla kalınız

OZO

03.01.2026 üçyol İzmir 03:30

burada kırka yakın ZİP dosyası bulunuyr.

uploads/20260103_033605_YOL.zip - 20260103_033605_YOL.zip

Bilgi dünyamızda yürürken nereden nereye gidiyoruz.. bunu saptamak önemli bir YOL seçimidir.. yol seçimi yön seçiminden önce gelir.. nereden gelip nereye gittiğini bilmiyorsan seçtiğin yönün de insana bir yararı olmaz.. yönün bulunmuyorsa yanların da anlamı kalmaz.

Yol ve yön ve yan seçimi basit bir "navigasyon" kullanımı kadar temelli bir iştir.

Burada sunulan bir harita.. hangi yoldan.. hangi yöndem gitmek isteyecegini belirlemeye yarar.

bilinenlerden bilinmeyenlere mi..
bilinmeyenlerden bilinmeyenlere mi..
bilinmeyenlerden bilinenlere mi
bilinenlerden bilinenlere mi

Tabloda bu ilim ve cehil ile inkar ve irfan ayirimlarini da gosterdim.

Boylece ortaya veri ve gozlem ile ilke ve yorum agirligina gore 4 dil vs bilgi katmani çikti...

OZO 03.01.2026 ucyol izmir 01:28

Ismi ma'na ile düşünen ve tefekkur eden inanmaz..
bununla beraber kendi AKIBETINI zikretmez.

Harfî ma'na ile inanan ve tezekkur eden   düşünmez..
bununla beraber dünyanin ILLETINI fikretmez.

INANAN neden düşunmez..

Bu inanmak için yeterince düşünuldugunden mi dir ?

Yoksa düşunulunce inancini yitiriceginden mi dir ?

Ikisi de olabilir.. hangisi olursa olsun.. din ilk ve son sorularda kesin cevabi aramakla başlar ve düşuncesi kuşkusuz bulunan bir inançla biter. Budan dolayi konuyu aydinlatmaya ve sorunu çozmeye çalişmaz.

DÜŞUNEN NEDEN INANMAZ..

Felsefe ise ilk ve son sorularda degil tecessuslu bir konuyu ya da şübheli   bir soruyla arayisa başlar. Yaniti kesin olmayan bir düşunce ile biter.

Felsefe sorularin hepsine yanit.. konularin hepsine aydinlik..sorularin tumune çozum vermeye çaliştiginda dinin yerine gecer ve onunla çatisir. Ayni durum felsefe yerine geçen din içinde geçerlidir.

Bununla beraber çozumun felsefe yanitlarin ve çozumlerin kesin ya da kuşkulu bulunduguna dair ilkeler veya aydinligin yaklaşik ya da tam olduguna iliskin ölçutler saptar.

Hidayet bedeva gorunur lakin inayet.. inayet altinda celb eden zihniyeti iman ve hibeyi cezb eden faaliyeti amel bulunur. Lakin o da istikamet.. geregi ademi istikrar ve vucudu inhiraf hatari taşir.

HEM DÜŞUNMEK HEM INANMAK
MÜMKUNMU ?

Face bir gönderide osmanziya senden mentioned.. dedi.. bende ona buradan bir MİND vereyim şu fani MONDda.. biz buna dilimizde TARZANCA deriz.. bundan ne MENDEL anlar ne de MENDELEYEV.. sonuçta MEN temesseke bi sünneti inde fesadı ümmeti felehü ecrün mietin şehid.. çok şükür yazdığımız altı yedi kitabla.. kazanmışızdır İnşaallah.

OZO yontembilim.com

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info