Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

siyaset

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2484
Tarih: 20-Eylül-2024 Saat 02:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: siyaset
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: siyaset
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2024 Saat 12:18
[01:04, 19.04.2024] Mustafa BUGUCAM:


Kemal UZAN ve oğlu cem uzan H C Guzel in YENIDEN DOGUŞ PARTISINI devr aliyor GENÇ PARTİ yapiyor.. masonlar Erdogana destek veriyor.. sanirim H.C.Guzel mason olmayinca siyasetten çekiliyor.. şimdi buyuk bir olasilikla.. baş masonla erdogan savaş içinde.. Erdogan galip gelirse.. ulkenin ve dunyanin önü açilir
[01:04, 19.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Muhsin Yazicioglu.. kendi gitti geleneği kaldı.. sezai karakoç ve milli mucadele.. yani millet partisi ve diger ideolojik.. sagdan ve soldan partiler.. KITLE PARTISI karşisinda demokrasiye katilamiyorlar. Kitleler de.. sağdan dil ve din.. paravana ve alet edilerek.. soldan emek ve özgurluk.. paratoner ve bayrak yapilarak.. insanlik ve bariş gibi ortak degerler vadiyle.. politik partilerde ve kulturel ideolojilerde.. ancak ARISTOKRASI denetminde.. toplaniyorlar. Proleterya.. entelijensiya.. burjuvazi.. burokrasi.. bedenin beyinden kurtulamadiği gibi.. aristokrasi denilen EŞRAFIN istikmalinden ve yönlendirmesinden.. hakimiyetlerini ve istiklaliyetlerini çıkaramazlar.. mezheblerini ve hiziplerini uzaklaştiramazlar. Masonlar ve ustalar illumine olur.. illimüneler ve hocalar inisiye olur.. nebi usta hocaliği 23 sene de bitse bunların kralliği 1422 yıl sürer. Sonuçta yeni bir düzen bireyi kendisini YENILEMESINDEN ibarettir. Birey başarirsa aile.. toplum.. ulus.. yerel.. bölgesl ve kuresle kadar gidebilir. YBA böyle bir bireyi ınşa edebilir.. diye düşunuyorum. DAB. Osmanziya
[01:13, 19.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Yarın şirketler ve partiler ne hale gelir.. gidamizdan çikan ekonomik çikar.. gayemizden dogan politik yarar.. neye evrilir bilemiyorum.. yanlniz bu gun eriştiğimiz TEKNOLOJI insani doğaya yabancilaştiriyor.. IDEOLOKI insani insandana uzaklaştıriyor.. bunun mucadelesini versek.. uzerimize düşeni yapmış oluruz.

11.06.2024 osmanziya





[10:08, 11.06.2024] Mustafa BUGUCAM: Hazirdaki HAYAL ve hatırdaki VEHIM.. olmayan SONSUZLUK ve bulunmayan BAŞİBOŞLUK.. TD yasalar HÜCRE ve SS yasaklara karşit ENE.. Hücreleri yapılandiran ZERRELER.. enelerin yapılandirdiği ZÜMRELER.. zümrelerin SIRRI.. enelerin NURU.. hücrelerin SEYRİ.. zerrelerin NARI..

cehaletimizin ve inkarimizi sınırı berisinde.. irfanimizin ve ilmimizin hududu ötesinde.. yolculugumuzu.. belirliyor.

Külturumuzu belirleyen iki bileşen dil ve din uygarliğimizi belirleyen iki durum; yedigimiz YEMEKLER.. ettiğimiz EMEKLER...

HASILI insan GARIB bir muamma.. mechul bir ACİB.. müşkil bir TILSIM.. hurafeler arasinda sıkışmıs bir USTURE.. bu yüzden HISTOIRE tefsiri kolay değildir.. NATURA tefsirini de HEGEL den ileri goturemedik..8 kelime içinden sadece EVRIMLE idare ediyoruz. Osmanziya 11.06.2024 02:30
[10:08, 11.06.2024] Mustafa BUGUCAM: TD yasalarina aykiri HÜCRE yazilacaktı..

[10:08, 11.06.2024] Mustafa BUGUCAM: Mantık (LOGIC) tabanlı PSL (Psikoloji.. Sosyoloji.. Linguistik) insan ilimleri ve Matematik (Math) tabanli FKB (Fizik.. Kimya..Bioloji) even ilimleri ANA DISIPLINLER. Disiplinler disiplini ise Mantiğin ANLAM Usulu (METHOD) u ve Matematiğin ANLATIM Uslubu (TYPE)ı. Ilkine kabaca SENTAKS.. ikincisine SEMANTIK deniliyor. Biz bunlar YBA ile hizli ANLAM surucu ve kolay ANLATIM haline getirdik. Kimin için ?
Kendim için
Senin için
Bizim için
Sen benim anam ya da eşim.. kızım ya da oğlum olanilirsin.. Kardeşim ya da arkadasım bulunabilirsin.. ancak;

Aramiyorsan..
bulmuyorsun.A
X
Düşünmuyorsan.. ögrenmiyorsun.B
Y
Anlamiyorsan..
anmıyorsun.C
W
Inanmiyorsan..
bağlanmıyorsun.D
Z
Güvenmiyorsan..
kurtulamiyorsun.E

Demektir.

Bu bilinenler içindeki bilinmeyenlerin b…
[10:08, 11.06.2024] Mustafa BUGUCAM: Ilminin basar ve sem"inde zandan SIYRIL..

iradenin nazar ve niyetinde nekesden KURTUL..

CN ve CH ler tersine dönecek ve kurtulacaksin Inşaallah.









Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2024 Saat 12:36
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2484

Sorundan YAKINMAK bir seçimdir.. ancak kolay bir seçimdir.. sorunu YÜKLENMEK ise zor bir seçimdir. Sorunlar artınca bu sefer bunalıma girmek feryad ve figan etmek bir sorundan yakınanların yapabilecekleri başka bir şeyleri kalmadığını gösterir.. ancak mes'ele hal yoluna girmezse ortaya çıkan bunalım ve kriz.. ya sistemin yıkılmasıyla ya da bir dış müdahale ile düzeltilmesine yol açar. imamı Nursi bunu "Eski hal MUHAL ya YENİ hal ya İZMİHLAL" diye özetler.

Bununla beraber ÇÖZÜMÜ YÜKLENENLERİN yapabileceği bir başka şey daha bulunur.. problem ve krizin ortaya çıkardığı BUNALIM kara deliğinin açtığı bir AK DELİK (Bürhan.. Belit) olmalıdır.

Hatta bu AK DELİK iki tane olabilir.. belki kara delikte iki tane idi.. ancak TEK ak ya da kara DELİK saplantısı sorunun çözümü görünürken sorunun ta kendisi olabilir.

Tek yol DEVRİM
Tek yol İSLAM
Tek yol MASONLUK
Tek yol TÜRKLÜK

Bunların aslında insanın ORTAK etnik ve etki ile politik ve ekonomik DEĞERLİ olan dil ve din ile özgürlük ve emek kavramlarını partilere paravana ve alet.. ideolojilere paratoner ve bayrak.. yapılmasından kaynaklandığı ortada.. parti kurmak için.. devlet kurmak için.. insanları TOPLAYACAK başka çözümler ve belitler.. çareler ve çıkışlar bulunmuyor mu ?

Elbette aranmazsa bulunur.. bu fakir aradı ve buldu.. dünyanın sorunu GDD (gizli dünya devleti) değil.. dünyanın sorunu GDDY(günlük dilin düz yazısı)..

Oysa bizim günlük dilin MANTIĞI ve bilimsel dilin MATEMATİĞİNDEN başka.. çok yönle ve yanlı konuları ve alanları kapsayan FELSEFE 'nin "özgün" matematiğine ve DİN'in "yeni" mantığına.. ihtiyacımız bulunuyor. Felsefe ve Din arasında ortak bir teknik.. yöntem ve mantık diye dillendiğirdiğim YBA (yöntem bilimsel analiz) çalışmasına olan çağrım ve çığlığım on beş yıldır face de sürüyor.

İnşaallah bir yansıma bulur.

Osmanziya 19.09.2024 üçyol izmir 12:35


Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2024 Saat 17:24
DÜZELTİLMİŞ:



Sorundan YAKINMAK bir seçimdir.. ancak kolay bir seçimdir.. sorunu YÜKLENMEK ise zor bir seçimdir. Sorunlar artınca bu sefer bunalıma girmek feryad ve figan etmek... sorundan yakınanların yapabilecekleri başka bir şeyleri kalmadığını gösterir.

Ancak mes'ele hal yoluna girmezse ortaya çıkan bunalım ve kriz.. ya sistemin yıkılmasıyla ya da bir dış müdahale ile düzeltilmesine yol açar. imamı Nursi bunu "Eski hal MUHAL ya YENİ hal ya İZMİHLAL" diye özetler.

Bununla beraber ÇÖZÜMÜ YÜKLENENLERİN yapabileceği bir başka şey daha bulunur.. problem ve krizin ortaya çıkardığı BUNALIM kara deliğinin açtığı bir AK DELİK (Bürhan.. Belit) olmalıdır.

Hatta bu AK DELİK iki tane olabilir.. belki kara delikte iki tane idi.. ancak TEK ak ya da kara DELİK saplantısı sorunun çözümü görünürken sorunun ta kendisi olabilir.

Tek yol DEVRİM
Tek yol İSLAM
Tek yol MASONLUK
Tek yol TÜRKLÜK

Bu TEK YOLLARIN aslında insanın ORTAK etnik ve etki ile politik ve ekonomik DEĞERLİ olan dil ve din ile özgürlük ve emek kavramlarını partilere paravana ve alet.. ideolojilere paratoner ve bayrak.. yapılmasından kaynaklandığı ortada.. parti kurmak için.. devlet kurmak için.. insanları TOPLAYACAK başka çözümler ve belitler.. çareler ve çıkışlar bulunmuyor mu ?

Elbette aranmazsa bulunmaz.. aranırsa bulunur. Nitekim bu fakir aradı ve buldu.. dünyanın sorunu GDD (gizli dünya devleti) değil.. dünyanın sorunu GDDY(günlük dilin düz yazısı)..

Daha açık söylemek gerekirse teknolojinin insanı doğaya yabancılaştırmasının ve ideolojinin insanı insandan uzaklaştırmasının ana nedeni dünyayı belirleyen ve insanı tanımlayan DİL'in kötü ve kötüye kullanımıdır. Bunu yaptığınız dilin ardında bulunan HANNAS sizi çok daha kötü bir şekilde kullanır.

Öyle ise bizim günlük dilin MANTIĞI ve bilimsel dilin MATEMATİĞİNDEN başka.. çok yönle ve yanlı konuları ve alanları kapsayan FELSEFE 'nin "özgün" matematiğine ve DİN'in "yeni" mantığına.. ihtiyacımız bulunuyor.

Felsefe ve Din arasında ortak bir teknik.. yöntem ve mantık diye dillendiğirdiğim YBA (yöntem bilimsel analiz) çalışmasına olan çağrım ve çığlığım on beş yıldır face de sürüyor.

İnşaallah bir yansıma bulur.

Osmanziya 19.09.2024 üçyol izmir 17:23



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info