Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Buyuk Resim

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1897
Tarih: 20-Nisan-2024 Saat 14:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: Buyuk Resim
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: Buyuk Resim
Mesaj Tarihi: 31-Ağustos-2022 Saat 14:19
Büyük resim; bilimde.. felsede.. dinde zihnin genişleme modelini gösterir. Bunun bilinen ifadesi İLİMLER TASNİFİDİR.. insanlığın bilgilerini ve bilimlerini bölümlemesi ortaya bir büyük resim koyar. Ya da felsefede köşe başı filozoflarının temel kategorileri sapması bir büyük resimdir. Örneğin Aristonun soru sözcüklerini KATEGORI olarak görmesi.. Decsartesin uzam ve düşünceyi iki ana bölüm bulması.. Kant'ın kemmiyet ve keyfiyet ile cihet ve nisbet kategörülerini saptaması.. ya da kişisel gelişimde kişlerin katmanları teker teker aşması.. ki buna seyri suluk denir tarikatta.. benim büyük resmimde HADİD suresinin üçüncü ayeti: zaten adı üstünde hududlar.. hadid demir demir demektir.. demirden duvarlar ve hududlar içinde zihnin dört köşe taşını yerleştirim: Bu da benim kategorilerimdir:
-------ZAHİR-------
mekan   ve    zaman
AHİR --------EVVEL
gaye       ve    mana
-------BATIN-------
Osmanziya
31.08.2022 üçyol/İzmir



Bu gün (31.08.2022) günü 13.10 da başlayan bir etkisiz deprem oldu İzmirde.. onun etkisi benim tablomda Allahü Ekber Allahü Ekber.. La ilahe illallühü vallahü ekber.. Allahü Ekbir ve Lillahilhamd.. oldu.. Depremden az önce eşimle günlük onbeş dakkalık çalışmayı yaptık ve büyük resmimi anlatmaya çalışıyordum. Daha sonra geldi deprem oldu.. duydun mu dedi.. evet, dedim.

ilk beş altı tabloya kadar çalıştık.. daha sonra yaklaşık 45 dakika içinde onu tek başına 45 tabloyu çıkardık.. demek ki dakikada bir tablo çıkartıyorum.. buraya 13.cü tabloyu yapıştırıyorum:



Diğer 44 tabloyu da burada bulabilirsiniz:

uploads/20220831_140417_BUYUKRESIM.rar - 20220831_140417_BUYUKRESIM.rar

Yaklaşık 20 yıldır yazıyorum.. bir kaç muhatab çıkıyor.. sonra kayboluyorlar.. neden muhatab bulamıyorum iki temel nedeni bulunuyor birincisi konu soyut ve ağır ve felsefi .. ikincisi dil yabancı ve osmanlıca ve uydurukça.. bu durumda SÖZ DİZİMİNE bir giriş bulunmuyor ki ANLAMBİLİMİNE inip benimle konuşsun..

Bu iki maddi ve söz dizimsel nedenden iki de manevi neden olabilir.. bir arkadaş çok uçuk konuşuyorsun dedi ayrıldı.. reklam olarak yazdığım siyasi ve seksi ile meraklı ve gizemli içerikleri BEĞEENMEYEN insanların içerikten biçime yani YBA görmeye ve öğrenmeye.. anlamaya ve kullanmaya.. yararlanmaya ve yaymaya fırsatları olmuyor. Yani kaçıyorlar. Siyasi olarak müslüman ve mason ve marksist ideolojilere bağlananlara karşı olduğum için onlar sanıyorlar ki kendilerine karşıyım.. gerçi kendileriyle ideolojilerin birbirinden ayıramayanlar zaten YBA biçimine giremezler kaçmalarının da bir sakıncası yok.. ancak yine de zahirden batına geçememiş ve arayışını durdurmuş kimseler içinde arayışını canlandırabilecek olanları yitirmiş oluyorum.

İkincisi çok ükela konuşuyorum.. kendini bilmiş ve kendinden emin kimseler.. benliklerine dokunduğum için benden kaçıyorlar. Aslında benliğimi ortaya koymamdan bir süzgeçtir.. çünkü bu çalışmaya erişme benlikleri terk etmeye bağlı.. bu yüzden benlik davasında olanlarda benim benliğime takılmış olabiliyorlar..

Diğer taraftan BENLİK konusu ilk önce senli benli konuşabilen insanlar için hiç problem değil.. ben eşimle herkesin eşiyle senli benli konuştuğu gibi konuyorum.. ancak başkaları için hiç tanımadığın ya da yeni tanıdığın birisi için senli benli konuşursan bu hem ona hem kendine saygısızlıktır.

Tanrı'ya yalnız SANA ibadet eder ve yalnız SENDEN yardım dilerim diyebilmek için sanırım bayağı bir yükselmek gerekiyor. Ancak biz bunu halen değil de kalen diyoruz namazımızda.

Her ne ise benim BÜYÜK RESİM dediğim aslında BÜYÜR RESİM.. yarın ne kadar büyüyecek bilemiyorum.. fakat bu gün için resmi bilinen ve sivil öğrenilen felsefe ve dini kapsıyor.. inceleyenler görecektir ördüklerimi.

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

31.08.2022 Üçyol-İzmir Büyük resim biçim mi dir yoksa içerik midir ?

Büyük kabın içinde küçük bir nesne mi konular yoksa büyük bir nesnenin içine küçük bir büyük bir kab mı konulur ?

Kabuk ve iç..
biçim ve içerik..
şumul (kaplam) ve tazammun (içlem)
beden ve beyin
beyin ve beden

Artık burada dilediğiniz kadar kavramları ve terimleri yerleştirebilirsiniz.. boyutlara evren.. yüklenip de evrende insan bindirildikten sonra insanda dile din indirilmesi olayını KÜLTÜR adını veriyorum.

işte burada 45 tane tablo ile kültürün bir büyük resmi yapılmıştır.

Bu tabloları incelemek YBA öğrenmek isteyenlerde bir girişim olabilir:
Tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru incelediğinizde ve izlediğinizde.. imgelediğinizde ve irdelediğinizde büyük bir olasılıkla YBA mahiyetin e görmüş olacaksınız..

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

Dinnur YAŞAR

31.08.2022 Üçyol-İZMİR






Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info