Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hamd davasi

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2153
Tarih: 27-Temmuz-2024 Saat 04:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: hamd davasi
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: hamd davasi
Mesaj Tarihi: 19-Kasım-2023 Saat 00:20

Zaman zaman denk geldiginde camiye giderim.. bu gun ikindi namazi Izmir Karabaglar ilce Buyuk HATAY Camiinde kildim.. Rabbimiz kabul ede.. FSA Yani Fatihayi Şerife ANAHTARINI işledim.17.11.2023

Burada HAMD DAVASINA kısmen değinilmiş.. kaliteli mal ve hizmet sunumu.. bu davanın arka planıdır.. HÜDA DUASI ise karakterli fazilet ve kemalat serimidir.

Hamdın halkın ilasına yönelik ve Hüdanın Hakkın rızasına dönük bir işlem ve eylem olması.. etkinlik ve işletim bulunması.. bazen insanın sıfırlanması ve benliğin yok edilmesi ve özün bulunması gibi yaklaşımlarla insanın var oluşundan beklenen dengelerin ve uyumların sağlanmamasına yol açıyor ve biz de bunlarla yanlış olan dincilik ve bilimcilik ve buna bağlı olan Tanrı Tanırlık ve Tanrı Tanımazlık çağımızda görülen çatışmaları doğruyoruz. Bu da bu işin gerçekten zor bir sınav ve savaşa.. kolay olmayan bir barış ve yarışa yol açıyor.

Şimdi bunu söylemek kolay.. ancak uygulamada bu işe kendinden ve kendi ailenden başlayarak dengeyi sağlamaya girişmek ve uyumu gerçekleştirmeye başlamak zordur.

Buna rağmen biz ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin demeyeceğiz.. diyemeyeceğiz.. çünkü bu bir basit gereksinim ve sıradan bir arayış değil.. kazandığını korumak olmuyor.. arıttığını kurtarılmasına ve kendinin kurtarılmasına dönüşüyor. Ancak bu farkındalık ve kadrindelik deneyimi ise RABITA-İ MEVT ve TAHKİKİ İMAN denilen uyanış ve aydınlanışın kazanılması ve korunması ve sürdürülmesi gibi zor işlevleri ve görevleri bekliyor.

Rabbimiz yâr ve yardımcımız olsun. Amın.

Saygılarımla.. sağlılcakla kalınız.

Osmanziya 19.11.2023







Gıdada gayeye giden hsyat aktivitesi ve şuur virtualitesi.. mal ve hizmet sunumundaki KALITESI.. fazilet ve kemalat serimindeki   KARAKTERI ile önemli ve degerli bilgilerin ve goruslerin.. kazanilmasina vesile ve vetire olurlar.

ÖNEM gereksinimizi gideren nakit ve vakit ve sıhhat gibi koşullarin ve kurallarin ve nesnelerin KENDIMIZIN o ihtiyaç aninda işe yaraması… anahtarlar ve atıklar pozitif ve negatif önemlerdir. İşe yaramayan anahtarlar ve atılmayan atıklar ise nötr önemlidir.

DEGER ise salah ve teslim ve iman gibi arayişlarimiza cevap veren kuramlarin ve kurumlarin ve kimselerin arayişlarimizi karşilayan kalıci ve surekli bağlanti ve ilişkiler olmasidir. Sonsuzluk ve özgürlük pozitif ve negatif değerlerdir. Olmayan sonsuzluk ile bulunmayan özgürlük nötr değerlerdir.

Kısacak varlıklar önemli ve yokluklar değerlidir.

Onemli nesneler ve kimseler ÇIKAR ilişkisinin konusudur. Degerli nesneler ve kimseler YARAR ilişkisi ortaya koyarlar. Baskasindan ALINAN önemli çıkarlar mutluluk verirler.. başkasina VERILEN degerli yararlar kutluluk verirler.

Bu kişiler arasi ilişkilerde varligin onemi ve yoklugun degeri.. fark ve kadr edilen MARIFET ve MUHABBETI yapilandirir ve kimseyi inşa eden.. ana ve babamixdan ALINAM bir kimlik.. çocuklarimiza ve etrafa VERILEN bir kişilik oluşturur ve bizde bunun üzerine bir BIREYSELLIK yapılandiririz.

Mutluluklarla YETKINLIGI.. kutluluklarla ERDEMI.. elde etmeye çalişmsm çifta kazançtir. Bu dordunun bir arada ve belli bir oranda elde edilmesi kişinin HUZUR ve meşiet ve sekinetini artirir.
Mutluluklar hamd davasının vesilesi olabilir.. çünkü halkın ilasına hizmet ederler.
Kutluluklar hüda duasının vasıtası olabilirler.. çünkü hakkın rızasını kazandırabilirler.

Saygilarimla.

Osmanziya.

Ata ve Ceza
Her şey olacagına varir bu akibet ve kader.. bizde olmasi gerekenleri yapariz.. bu illet ve kaza. birincisi gelecekten geçmışe akar.. ikincisi geçmişte geleceği.. bu ikisi bu gunde bulusurlar.. bu da imkani ihdas ve ataya cezadir. Şimdi bir film başladı.. Tesadufi bir kronolijinin 71 parçası.. adini aldim.. nasipse sonra seyreďerim.. şimdi yatsiya hazirlaniyorum..veriler kör gözlem.. ilkeler boş yorum.. ülküler yapay oyun.. bulgular sanal öyku.. her ne kadar bize gercek ve dogru.. iyi ve güzel görunde bile. Bunu için yazdiklarimiza boş verip hayati hoş gorelim.. belki sahibini bulur..bir şükür kapisi bulabiliriz. Saygılarımla.. saglicakla kaliniz. Ozmanziya.

TÖRE

Gaz ve tozlarla yapilan evren.. şimdi biz onlara atom ve molekul diyoruz.. bunlarla yapilan BIR HUCRELI canlilara virus ve bakteri adini verip kısaca YAŞAM 1.0 yani kanunu tekasur .. çogalma.. çoğaltma yasasi diyoruz.. bu arada bir hucrelilerin cok hucreli topluca sembiyotik yaşamdan çok hucreli organizma ve uzviyet yasamina gecip bitki ve hayvanlari ortaya çikarmasina yani tecanus yasasina da YAŞAM 2.0 diyorlar.

Bu tekessur ve tecanus (cinsellik) yasasinin   tezevvuc (evlilik) ve tenasul (soyluluk) yasaklariyla genetik koddan kultur modlara geçmesine ve AILE nin oluşmasina da YAŞAM 3.0 diyoruz.

Halkin sulbunu korumuş ve helal süt emmiş olarak tanimladiği NAMUS.. tezevvucun ve çiftleşmenin MEŞRU ve YASAL hal almasıdir.

Gelenegin TORE ve hukukun nesli sahih adini verdigi ve ana dilinin korunmuşlugunun dinin kutsalligi ile birleşerek ortaya bu yaşam tarzi oluşmasi ise ANA ve ATA arasinda olan KIZ ve KIZAN ile gelecege çogalmis ve çeşitlenmiş oğullar vererek ÂLEMLER ortaya çikiyor.

Ailelerden âlemler.. âlemlerden âdemler ortaya çikarması aslinda sonsuzluga evrenin göz bebeklerinin açılmasidir.

Ancak Deccalin plani başkadir.
Yaşam 3.0 başka bir şekilde düşünmektedir.


Deccal ACELE ederk kırmizi ve maviden siyah bir renk çikarak ve yeşili aradan kaynatacaktir.

Işte biz buna engel olmak için SARI'yi kuruyoruz ve koruyoruz.

Saygilarimla.. saglicakla kaliniz.

Osmanziya 18.11.2023 uçkuyular

Elbette ben sizden bu kompleks ve karmaşik tabloyu anlamanizi ve eleştirmenizi beklemiyorum. Ancak çok yalin tablo ve çok sade anlatimlara da yanit ve soru vermemeniz.. çeşitli şekilde okunabilir.. bunlari saymayacagim.. sıralamiş olsaydim bile size sızlanma anlamina gelmezdi.. çunku gayet dogal ve olagan ve normal bir durumdur. Ancak başarida siradan bir duzeyin ustune çikmakla taninir ve tanimlanir.

Güzide yolcuya

[09:46, 18.11.2023] Mustafa BUGUCAM: Bu gün GÜZİDE bir YOLCU'ya dedim ki.. "IŞK meşke ve AŞK keşke iki şıktır.. her birimiz kaşığımiza göre bu bilgi ve sevgi çorbasıni içeriz.

Degerli Kardeşim.. bu aralar zatı âlinizi soframizda görüyoruz.. helali hoş olsun. Lakin biz mutfaga geçip bulaşiklar ve kaşıklar yikayacak.. tencereleri ve tabaklari tanıyacak ve kullanacak yamaklar ariyoruz.

Zaten bizim derdimiz de kaşık kaşik çorba içecek âşıkler ve maşuklar degildir. Göz göze gelen aşklar gibi aynı amaçta birleşen meşkler dahi bir SEVGİLIYE hizmet ederler.

Aşkin ve ışkın farkı aşkin güzeli kıskanilir.. ışkın güzeli paylasılır. Bu yuzden aşk azaltan birlik sırrı.. ışk çoğaltan teklik gizemi.. iki İÇ gözumuz.. olarak gönlümüzun uzunu işletir ve usunu çalıştirir.

Kimbilir beden midesi gibi hayat medyasini dolduran ve şuur meddini doyuran ve iman amedini donatan YBA in AD (Analitik Duzlem) MUTFAGİ'nin zengin sofralardan daha engin oldugunu bu işin içine girince anlsyacaksiniz.. İnşaallah."

Ancak ANLAM.. ANLAMA.. ANLATIM.. din ve dil ve dunya kadar geniş oldugundan.. onun INANMA ve GUVEN ve BAĞLANMA katmanina çikmak için canli OGRENME ve diri DÜŞUNME tabakasina inmek gerekiyor.

Bilgi ve degerlerimiz taşiyan sözlerimizin saglam ve sağlikli olmasina duyarlik ve uyarlik yolu olan YBA in uyari ve duyurularinin ilan ve ilam mahalli olan bu TABAKAT GURUBU geregi ve yeteri kadar yankima ve yansima bulmadi..

Elbette bu BAŞARISIZLIGIN nedenleri olarak birlikte çalişma ve beraber uretme koşullarinda ve kurallarinda pek çok eksiklik ve yetersizlik olabilir. Bunlarin başında elbette benim aşk ayaklarima ve ısk kanatlarima dolanan sekiz beyaz yalanimdir. Bu yuzden kimseye diyecek bir sozum bulunuyor. Ancak hepimizi yiyecek gibi başat bir meşgalesi var ki asil işgal ve işkal eden budur. Saygilarmla.


Osmanziya 18.11.2023 uçyol izmir
[09:52, 18.11.2023] Mustafa BUGUCAM: Ve de giyecek.. çunku insan üşürse düşmez ama düşünemez...




Gıd gıd gıdak.. bir yumarta bırak.. dönde bak... tavuklar yumurlayınca etrafa böyle haber verirlermiş.. bizde bir yazı yazdığımızda bunu böyle etrafa duyuruyoruz.. aslında belki kendimizi doyuruyoruz.. HAMD bitmez ve tükenmez.. acaba insan gizli gizli ya da açık açık.. kime HAMD ediyor. Tamam tavuk hamdından ve duyurusundan ve ilanından sorumlu değil.. fıtri vazifesini yapıyor.. ya bizler.. bir sorunlu ve sorumlu insanlar.. gereksinimi ve arayışı olan kimseler.. tüm bu yapıp ettiklerimizden.. bütün bu kurup kıldıklarımızdan.. kazandıklarımızdan ve kaybettiklerimizden ve koruduklarımızdan.. artırdıklarımızdan.. arıttırdıklarımızdan.. yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan.. başka kendi vicdanımızda.. sonra dünyevi hakimlere ve uhrevi mahkemeye nasıl HESAB vereceğiz diye MUHASEBE yapmada.. size bir MUHENDESLIK ve HENDESE öneriyorum; YONTEM BİLİMSEL ANALİZ..   





Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info