https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2169&PID=3324#3324
Gark olmak.. batmak..
G gurur
R riya
K kibir ile batmak şöyle mümkün:
A atalet
B batalet
D dalalet
ABD, GRK ile batar.
Bu paylaşımda bu olay anlatılıyor.
Böylece YBA reklamı yapılıyor.
Maksadım kalbin hallerini anlatmak değil.. her birimiz kendimize göre bir yol bularak murakebe ve muhasebe ve muhakeme yaparız.
Buna nefis muhasebesi ya da vicdan ile insaf karşılaştırması denir.
Benim burada muradım sol aks olan KÜFÜR ve KİZB ile sağ aks olan SİNA ve HATA çizgisini göstermektir. Sonra büyük tabloyu inceleme başlamasına yardım etmektir.
Elbette bunu düz yazı okuma alışkanlığınızla yapamazsınız.. teker teker harflerle yazılmış kelimeleri okuyarak.. yavaş yavaş teemmül etmeniz ve anladıklarını eliştirmeniz ve anlamadıklarınızı sormanız içindir.
Saygılarımla
Osmanziya
Iraz ve itira..
Maraz ve ariza..
A-rıza..ROZALITE
GururRIYAKibir
GRK.. gark eden haller.
Istigrak odugumuz
Hassasiyet ve hissiyat
Bize tahsis edilen KABILIÝET
Bizden beklenen ISTIKBAL
Kısaca IHTISASIMIZ.. verilen kabiliyet ve yetimizle başlayan uzmanligimiz.. becerimiz.. başarımiz.. salahiyetimiz ve beklenen yetkimiz.
ABD
A talet ve B atalet ve D alalet.
TUL-U EMEL
Tal.. çeşit çeşit guzellikler.. türlü turlu iyilikler.. uzun vadeli emeller.. bunlara göre ameller ve bunlara göre elemler.
Elemlerime
Amellerime
Emellerime
Bir çare yok mu ?
Biz yetmiş yaşinda neyi iyi yapmalı idik.. neyi saglam ve saglikli yaparak SALIH bulunmaliydik.
osmanziya 15.12.2023
Sanırım bu tablo 2023 sonuna kadar sürecek.. DVD'ler üstünde yazılı yaş ve am ve tan ve inç sözcükleri yaşamı amaç edinen şuuru (tanıncı) gösteriyor.. ar-aç.. am-aç.. ad-aç üç gösteriyor. Gereksinim ve hacat bakımandan hayat gaye ediniliyor.. yaşamak ve hayatta kalmak ve üremek ve çoğalmak teme güdüler olarak görünüyor. Elbette meşru ve makul ve makbul olduktan sonra gereksinimi karşılamanın ve rahat ve ferah yaşamanın bir zararı olmaz. Zenginden ve sıcaktan zarar gelmez.. zarar verin soğuk ve yoksulluktur. Hem kendine hem etrafına muzır olur. İkinci düzeyde yaşam bir araçtır.. şuurun gayelerini gerçekleştirmek ve bir ihtisas kazanmak için temelli bir alettir. Üçüncü düzey ve seviye de insan ihtisas kazanda meslekte Rabbinin ismini okumaya başlayacaktır. Böylece hayat ad-aç haline gelecektir. Benim çağırdığım harrat.. yani kasrını ikmal etme aşaması budur. İnşaallah Rabbimiz bunu bizlere nasip eyleye. Amin.
Mel SAMIMI teemmul
Mal CIDDI imal
Emel SAFİ elem
Amel HALIS istimal
|