Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

susmak

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2170
Tarih: 03-Ekim-2024 Saat 16:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: susmak
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: susmak
Mesaj Tarihi: 16-Aralık-2023 Saat 08:47
DORT KATMAN

Değerli Kardeşim sumayı ögütleyen uzun bir yazı yazdı.. onu dedim ki, konuşarak susmayı öğütlemek ve öğüte uymak olası mı ? Bu tabloda dört katman gösterilmeye çalışıldı.. çoğalma.. beslenme.. seslenme ve sevinme katmanları birbirlerini engelleyerek ortaya çıkarlar.

Örneğin çoğalma yasasını beslenme yasasını engeller. Örneğin bitkileri ot oburları yerler.. ot oburlarını da et oburları yerler.. her üçünü de biz yeriz. Eğer ot oburları olmasa idi yer yüzünü ot doldururdu.. et oburları olmasaydı yer yüzünü ot oburları doldururdu.. sonuçta yaşam bitki ve hayvanın ortaklaşa meydana getirdiği bir yaşam ortamadır.

Sonuçta türün devamı için gereken çoğalma ve doğurma ile bireyin ve bedenin devamı için gereken beslenme ve öldürme.. ya da psik olarak şehvet (kızlık) ve şiddet (kızanlık) birbirini destekler. Keza çoğalma ve beslenme yasasını ile SESLENME engeller. Yani çoğalma ve beslenme vaktinden kısarak seslenmeye zaman ayırmalıdır birey. Seslenme konuşma ve düşünmedir.. konuşmanın söyleme ve dinlemesine.. düşünmenin arama ve bulmasına kısaca ÖĞRENME'ye vakit ayırmadan kültürün inşası mümkün değildir.


Ancak çoğalma ve beslenme ve seslenmeden sonra dördüncü bir katman ve yasa bulunuyor. SEVİNME.. cinsellik.. yiyim.. seslenme ile seversin ve sevilirsin.. susmazsan yani seslenmeyi engellemezsen sevinemezsin. İlla ki konuşmayı ve düşünmeyi kesmen gerekir.. bu dördüncü katmana ulaşabilesin. İşte biz tüm bu katmanları teşehhüddeki tahiyyata "Ettahiyyatü elmübarakatü.. essalavatü.. ettayyibatı lillah." ifade ediyoruz.

İmamı Nursînin.. 15.Şuada TAHİYYATI MÜBAREKE ve SALATÜ TAYYİBE olarak ifade ettiği bio-fizik sosyo-psik LAFIZ ardındaki metafizik ve parapsik MANA'yı yaşıyoruz. Sonuçta susma öğütlenmez yaşanır.. nitekim bende kendime çok ögüt veriyorum lakin bir türlü yaşayamıyorum.

Kısaca bilmek ve yapmak arasında doğu ile batı arasındaki mesafeden çok bir fark bulunuyor. Yapmak için bilmek yetmiyor sevmek ve istemek gerekiyor Bu da bizim dünyadaki savaş ve barışlarımız arasında sınav ve yarışımız oluyor.

Saygılarımla.

Osmanziya 16.12.2023   




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info