duz dunya tartismasi
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2845
Tarih: 13-Eylül-2025 Saat 12:07 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: duz dunya tartismasi
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: duz dunya tartismasi
Mesaj Tarihi: 25-Ağustos-2025 Saat 11:09
https://www.youtube.com/watch?v=NzPCJ8Mj0Fw
Evrim Ağacı
Dünya GERÇEKTEN Düz Olabilir mi?
Evrim agacinda yayinlanan bu videoya dedim ki
Gülüyorum.. gülüyorum.. gülüyorum..
bilimi tanımayınca dinciler ne kadar gülünç durumu düşerse..
dini tanımayınca bilimciler aynı gülünç duruma düşüyorlar..
sonra bu ikisini yani hem bilim hem dini içeren görüşlerimi anlatmama rağmen çeyrek asırdır kimse itibar etmeyince bu sefer kendime gülüyorum..
Az önce bebar bilimin evrime ilişkin videosuna yazdım:
Avamı nası evrim ve yaratlış kıskacında kapatıyorlar...
Bu kiskaci Tanrı Tanımazlığı götüren bilimcilik ve Tanrı Tanırlık sanılan dincilik ile yapmaya çalışıyorlar. Oysa evrim kadar devrim ve yaratılış kadar buyruluşta söz konusun. Bu ikisine deneyim ve dayatım.. dürülüş ve diriliş.. işte sizde dört harf daha çıkar.
Burada kritik sonuç Tanrı bulunuyor mu bulunmuyor mu ? Bu önemli.. insanlar buna bakarlar. Özgürlük sonsuzluğu ve sonsuzluk özgürlüğü kaldırıyorsa.. ki öyle görünüyor.
Bu durumda bazıları özgürlüğü seçip sonsuzluğu birakiyorsa.. . bazıları sonsuzluğu seçip özgürlüğü birakiyorsa.. bu onlarin sorunu.. yoksa SONSUZ ve OZGUR Tanrı'yiv reddetmeleri için hic bir sebeb bulunmuyor.. ikisi de mümkün.. eğer hayatı dengeli ve şuuru uyumlu kılabilirsek.. özgur YARATAN ve sonsuz YARADAN Tanrı'ya kul olabilirsek.
İşte bu yaklaşim bizim saglam ve saglikli Tanrı inancımızı belirliyor ve tanımlıyor.
Bilimsel olarak 4 kollu karbon kimyası üzerine yaşam dizayn edilmiş. 3 kollu Silisyum fizigi üzerine de bilgisayarlar yapılandırıldı.
Bu demektir ki geliguzel fizik rastgele kimya yapmadigi gibi öyle rastgele bioloji meydana getiremez.
Üstelik sıvı ve su olmayınca.. ne kimya olur ne biyoloji.. bu da belli bir ısı.. belli bir element.. belli bir bileşim anlamına gelir. Öyle kafamıza göre RNA ve DNA inşa edemeyiz...
YETERİ KADAR ZAMAN VERİLİRSE varsayimi ve zihni koşulu ile.. olmayan olur.. her şeyi yapilir..yaklaşımı bilimsel değil. Herkes ve her şey için bir ZAMAN sınırı bulunur. Hesaplar da ona göre yapılır.
Inancimizi dogrulamam icim DILIMIZI kötü ve kötüye kullanmak en başta bizi zarar verir. Akıllı olan ne yaratılışı ne de evrimi İNKAR eder.. hatta diğer üç harfi de katarak.. yani deneyim ve dayatım.. diriliş ve dürülüş.. yaratılış ve buyruluşu.. kullanarak evrim ve devrimi açıklama getirir.
Fakat sizin işiniz.. Ey dinciler ve Ey bilimciler.. GERÇEĞİ satmak ve böyle onunla ideolojinize adam toplamak.. oysa bana GERÇEĞİ arayanlar gerekiyor.. bunlar nadirdir biliyorum.. olsun.. nadir olanlar kıymetlidir.
Bu arada bir de şunu yazayım.. KAİNAT ve İNSAN temel astronomi bilgileri ve köklü hümanizma başlı bir DVD hazırlamış.. KAİNAT başlıklı bölümde ppt sunulari ile ı gezegenleri arası uzayı (güneş sistemi) yıldızları arası uzay (galaksi sistemi) ve galaksiler arası uzay (kainat) bölümlemesine anlatmış ve 200 tane aydına göndermiştim hiç birinden geri dönüş almadım.. oysa çalışmamı dostlarım olan prof. Ethem Derman ve Ol dedi oldu kitabının yazarı Taşkın Tuna beylere göstermiştim.. beğenmişlerdi.
Sonuçta dinin dünyaya ve insana MERKEZİ konum vermesinin bilimin ise insanın evrende yalnızlığı VARSAYIMININ çatışması asıl sorundur.
on üssü ARTI yirmi sekiz ile on üssü EKSİ yirmi sekiz.. yani ay üstü makro dünya ile atom altı mikro dünya arasında TAM ORTA yerde bulunuyor insan..
Daha ileri bakarsak insan ile evren bir ODAK teşkil ediyor.. odak.. orta.. özek (merkez).. bu durumda bizim bu üçünü tartışmamız gerekiyor.. bu durumda temel epistomolojik bilgilerden yoksun olmamız biz aksiyomatik ve ontolojik düşüncelerimizi ve inançlarımızı da etkiliyor.. çünkü dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİL bozulur..
Egef dll kötü ve kötüye kullanılırsa.. suistimal edilen bu dil ile de günlük bilgi, bilimsel bilgi, felsefi bilgi ve dini dil arasında bağlantı korumazsınız.. külli (dini) konular iknasının asla kuşkusuz.. cüzü (bilimsel) konular için isbatın asla kesin.. olamayacağını kavrayamazsınız.
Dunya capinda gerceklesen bu suistimal.. bu kötüye kullanım neticesi; iki yıla yaklaşan 7 ekim katliamı ve bunun yol açacağı 3.dünya savaşı oluyor. 25.082025
Saygılarımla.
osmanziya
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 25-Ağustos-2025 Saat 12:29
face Hamdi Cengiz dedi:
Doğru dikili bı ağacımız bile yok. Çünkü biz bu dünyaya sizin gibilere imkan sunmaya gelmedik
Paraya bakmayan hanfendi, dikili ağaç: ev, arsa, tapu var mı yok mu ona bakıyor. Erkekleri size konforlu bir hayat sunacak köleler olarak gördüğünüz sürece yüksek değer erkeklerden zerre kadar yüz bulamayacaksınız
Mesela sizin neyiniz var? Var mi bı dikili ağacınız? Yoksa sadece cinselliğinizi mi pazarlıyorsunuz ?
Paraya değil, düzene, güvene bakıyorlarmış. Şu ülkede kaç tane kadın, düzenini ve güvenini kurmuş ama asgari ücretle çalışan bi adamla evlenir ki ?
Mesele sizin için sadece düzen, güven ya hani
dedim
Kadın ve erkek ilişkisi ve özellikle karı ve koca ilişkisi hassas bir konu.. Kadın güzelliği ve erkek iyiliği ile birbirine bağlanır. Erkek güçlüdür ve fakat kadında dayanıklıdır. Yuvayı erkek kurar ve fakat kadın sürdürür. Bütün bunlar boşuna değil çünkü AİLE denilen ortamda İNSAN ortaya çıkar. Siz ona ÇOCUK dersiniz.. o x ve y den olma z.. o a ve b den olma.. c.. insandır fakat siz onun ya dişil tarafından durursunuz ya eril.. ya birey tarafında durursunuz. ya toplum.. aile bu dördüyle kurulur ve insan yetiştirir. Fakat insanlığınızı çoktan unuttunuz.. eskiden sol ve sağ diye çekişirdiniz.. şimdi kadın ve erkek diye çekişiyorsunuz. Kadın ve erkek olmasın ötesinde İnsanlık öyle yüksek bir niteliktir ki insan olmadan islam olmaz.. insanda islam olmadan kurtulmaz. Saygılarımla sağlık ve huzur ve başarılar dilerim. osmanziya yontembilim.com
|
|