Sefa SEZEN Hocam dedi:
"Hiçlikten"
Bir Şeyler Yaratmak Mümkün ...
Bilim "Evet" Diyor!
Tengri inancı binlerce yıldır bunu söylüyor .
Ama ,
Güzel ülkemde Türkün öz yurdunda " yoksul" olmak bile mümkün değil , nerdeyse imkansız ..
" Yoksul" olmak artık hayal ..!
Beş emekli biraraya gelse bile ancak bir " yoksul " ediyor .
DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AYLIK GIDA HARCAMASI TUTARI (AÇLIK SINIRI) 30.143 TL. GIDA İLE BİRLİKTE DİĞER TÜM TEMEL HARCAMALAR İÇİN HANEYE GİRMESİ GEREKEN TOPLAM GELİR TUTARI (YOKSULLUK SINIRI) İSE 98.188 TL.
Hiçlikten varlığa ulaşırken varlıktan hiçliğe sürüklendik.
🌌 "Hiçlikten" Bir Şeyler Yaratmak laboratuvar ortamında kanıtlandı! 🧬✨
Pek çoğumuz "hiçten bir şey var olmaz" diye düşünürüz. Ancak kuantum dünyasında işler biraz farklı yürüyor. İşte Big Think'in son makalesinden öne çıkan heyecan verici detaylar:
🔹 Schwinger Etkisi Nedir? 1951 yılında Julian Schwinger tarafından ortaya atılan bu teoriye göre; yeterince güçlü bir elektromanyetik alan, kuantum vakumundan (yani tamamen boş görünen uzaydan) madde ve anti-madde parçacıkları koparıp çıkarabilir.
🔹 70 Yıl Sonra Gelen Kanıt: Daha önce bu durumun sadece kara delikler gibi devasa kozmik olaylarda gerçekleşebileceği sanılıyordu. Ancak araştırmacılar, mucizevi materyal grafen kullanarak bu süreci bir laboratuvar masasında gözlemlemeyi başardılar!
🔹 Neden Önemli? Bu deney, evrenin "hiçlikten" nasıl madde üretebileceğini somut bir şekilde kanıtlıyor. Boşluk aslında sandığımız kadar "boş" değil; doğru enerji ve alan uygulandığında gerçek parçacıklar üretebilen gizli bir potansiyele sahip.
Bilim dünyası için dev bir adım olan bu gelişme, evrenin kökenlerine dair Tengri anlayışında temelden varolan bir bilgi. ✨🔭
dedim ki
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2947 var sayma ile yok sanma X üstünde çok var ile az yok bulunuyor.. Y altında ise hep var ile hiç yok oluyor.. şimdi burada X'e sıfır diyorum.. Y'ye de boşluk diyorum.. yani BÖYLE LAFLARLA peynir gemisi yürütüyorum.. söz ile çok "şey"ler yapılır lâkin ne olduğu pek bilinmez.. bu yüzden onlara sözde.. sahte.. diyelim ki.. sanırım ki.. gibi sözler söylenmesi adettendir. Saygılarımla OZO
------------- usul esasa mukaddemdir
|