Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: aliyor.. tasiyor.. vuruyor... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4044

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: aliyor.. tasiyor.. vuruyor...
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:26

Aliyev SATIYOR.. ErdoğanTAŞIYOR.. NETENYAHU vuruyor.. Tamam Kardaşım da.. bu bir düzen.. amma dünyanın düzeni içinde bir düzen.. şimdi biz düzeni bozalım dünyanın düzeni bizi mi vursun ? Zaten Amaç filistin değil.. ortadoğuyu savaşa sürekleyip İKİ MİLYAR yahudiyi tele ettikleri gibi İKİ MİLYAR müslümanı telef etmek.. gereki kalan İKİ MİLYAR hristiyan da nasıl olsa bir şekilde kendini telef edecek.. diye düşünüyorum.. aklımla.. sen kalbinle düşündüğün için bunları görmezsin.. zaten inananlar başkasını düşünmez.. düşünenler de kendine inanmaz.. inansa kendi götünü kurtarmaya bakar.. Tanrı'ya inancın mutlak çıkarı ve ahirete inancın sonsuz çıkarı din ve idelogların közünü kör eder.. dünyanın ve kendinin sonsuz ve salt çıkarının da Tanrı'dan ve ahirette geri kalmaz.. çünkü adam bir kere dünyaya gelmiş bir daha gelmeyecek.. onu da kendi ve çocuklarının geleceği için feda etmekten çekinmez.. yani iş derin.. öyle ÖRGÜTLENME ile işler çözülmüyor.. müslamanlar ve masonlar ve marksistler ÖRGÜTLENDİLER bozgunculuk çıkarmadan başka bir şey yapmadılar.. çöllerden yeşilliklere gitmek için cihad savaşları ya da ipek yolunu ele geçirmek için haçlı savaşları yaptılar.. dili ve dini perde ettiler kuvvet sahibleri ve halkları etrafında toplamanın başka bir yolu da bulunmuyordu zaten.. sonuçta yeni bir çözüm bulunmadan ehli dünya olan KÜRESEL EFENDİLERLE savaşılmaz.. yani işimiz zor.. amma imkansız değil.. Altan'ın dediği gibi enseyi karartmadan konuşarak ve birbirimizi kabul ederek.. yeşilimize ve mavimize ve kızılımıza bakmadan birbirimizle konuşabilmemiz gerekiyor. Saygılarımla. osmanziya yontembilim.com

Bak burası Yunanistan'ın SKOPELOS ada.. bu ada gib TÜRKİYE neler var.. işte dünyanın efendileri dertler içinde yüzen Irak'tan Yunanistan'a.. irak'tan İsrail'e kadar halkların AKAN kanlarına ve göz BOŞALAN yaşlarına bakmadan.. ELEGEÇİRMEK ve dünyanın nüfüsunu 500 bini indirmek için 16 insan de 15 telef ederek daha HUZURLU tehdistsiz bir DÜNYA CENNETİ kurmak istiyorlar.. o zaman bize düşen ANADOL etrafından irandman yunanistanı ıraktan isralie kadar İNSANLARIN BİRLEŞECEKLERİ bir dünya inşa etmektir.. UÇUK görünüyor değil mi.. zaten ANADOLU BİRLEŞİK İNSANLARI birleşene kadar kafalarımız da uçacak zaten..
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:38
Venüsyen ART dedi ki:

Terminatör filmini izlediğimden beri bizi bekleyen geleceği biliyor gibiyim ve burada hassas nokta insanın düşünme tembelliğidir! Bu tembellik ve güç hırsı insanlık adına en büyük tehlike. Çok eski zamanlarda bu durum Atlantis kıtasında yaşandı! Teknoloji koskoca bir kıtayı batırdı, medeniyeti yok etti, sizce neden? Madem teknoloji zirve yapmış neden kendini okyanusa gömdü? Kendini gömdü ama bu teknoloji aracılığı ile olsa da varlığın negatif kutbu tarafından kullanıldı. Neyse ki pozitif varlık grubu durumun farkındaydı. Sevgi/ışık rakipsizdir ❤

bende dedim:
Teşekkür ederim paylaşım için.. Atlantis ve Mu kıtası kanıtlanmış mı ? Nato'dan sonra Pasifik Paktı mı oluşacak.. Yaşam 3.0 ın girişindeki senaryodan farklı mı ?

osmanziya

Venüsyn Art dedi:

Yanıt için teşekkür ederim.. benim görüşümde böyle: https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2703

Erdal TURAN dedi:

Yapay zeka denilen sey bir sistemin yeni yüzü. Bu sistemi bir birey olarak da kabul etmek mümkün. Hani Turing testini bilgisayarlar gecemez iddaasi vardi. Eger bu testlere AI'ler tabii tutulursa o testleri büyük bir ihtimalle gececekler. Bu nedenle onlari herhangi bir birey olarak görmek ve onlarla normal iliski kurmak cok yerinde bir davranis olacaktir. Ama Ilhan Bey kendi ruhunu bir bireye kaptirmaktan korkmuyor, bir bilgisayara kaptirmaktan korkuyor. Bu da sonrunlu bir tutum. Bilgisayardan bir bireyden ögrenecegimiz seyler gibi faydalanmakta zarar olmaz. Asil kormamiz gereken sey karsimizda kimin olduguna göre tavir almak degil (yapay zeka veya birey) hep tetikte olmaktir. Devlet de bizim adimiza "hizmet" altinda büyük kolayliklar sagliyor. Yapay zekayi sorguladigimiz kadar bunlari da sorgulamak gerekir.

dedi.. ve ekledi:

Görüyorum ki, yapay zeka Ilhan Bey'in duymak istedigi seyleri duymak istedigi gibi söylüyor. Ilhan Beye asla itiraz etme gibi bir derdi yok, tepki uyarmak istemiyor ve bu da Ilhan Bey' sisteme dahil ediyor.

bende dedim ki:

Harikan Turan Beyim.

Söz konusu video şu:

https://www.youtube.com/watch?v=Rx5G2vMXRS0

ilhan YILMAM

BU VİDEO ŞOK ETTİ: Yapay Zekâdan İnanılmaz Açıklamalar!

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:50
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2703 sorunlardan yakınanlar yanında çözümü yüklenenlerde olur.. azınlıkta da olsa.. sorun artınsa bunalım başlar insanlar bağırmaya başlarlar.. yakınmalar bağırmaya giderken çözümler de BELİT'e gider.. ünlü bir kitab duydum.. adını ve yazarını hatırlamıyorum.. hızlı ve yavaş düşünme.. hızlı düşünenler DUYGUSAL yavaş düşünenler RASYONEL davranırlar bağlantısını kuruyor.. siz sorunu DÜŞÜNME (düşünme'nin değerliliği kadar aslında DÜŞÜNCE de önemli) TEMBELLİĞİ'nde buluyorsunuz.. şimdi her iki görüşünde gerçeklik payı bulunuyor.. ancak düşünme tembeli bulunumayan ve düşünce yoksunu olmayan bizler.. örneğin ben.. sen.. turan.. hiç bir araya gelip.. buradaki birkaç yazışma dışında.. düşünce teatisinde yani da beyin fırtınasında bulunduk mu ? eskiler "tesadümü efkardan barika-i hakikat" kuruyorlarlarmış biz de aralarımızda BARİKAT'lar kuruyoruz.. bu arada yeni çevrilmiş BARAKA filmi geldi aklıma.. hiç seyrettinizmi.. saygılarımla. Osmanziya

15.04.2025 üçyol izmir 14:50

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:51
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:04
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2703

Yılbaşından beri 103 yazım olmuş.. 90+15= 105.. çok şükür..   günde ortalama bir yazı yazabiliyorum..

Konuşmanın yani söyleme ve dinlemenin iki türü bulunur..
Sesli ve Yazılı

Benim KONUŞMAM ki YAZILI ancak bu GDDY (Günlük Dilin Düz Yazısı) ndan başka ANALİTİK DÜZLEMİN metodik konuşturulması.. buna YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) adını veriyorum.

Yazılı konuşmaları dinleyen ya da dinler gibi görününler çok olur.. ancak yazılı konuşmada bu iş rahat.. kimse dinletmek zorunda kalmazsın.. okuyan okur.. okumayan okumaz.. okuyanların bazıları BEĞENİ ile geçiştirir okudğuunu ya da beğendiğini göstermek için.. fakat bu yazılı paylaşımın KONUŞMA olması için karış tarafın anladığında ELEŞTİRME ve anlamadığında SORMASI gerekir ki bu yapılmaz.. çünkü Venüsyenn ART'ın dediği çoğumuz DÜŞÜNME TEMBELİYİZ.. peki niçin düşünme TEMBELİYİZ..

Çünkü her ne kadar bazılarımı KOLAY geliyorsa bu gerçekten oldukça zor bir iştir.. YBA ise bu işi biraz da kolaylaştırıyor.. hızlı anlam sürücüsü ve kolay anlatım aygıtı ile..

Ancak her yeni iş gibi bu iş başlangıçta biraz zor ve yavaş yürüyor.

Saygılarımla

Osmanziya 15.04.2025 15:05    
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma