Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: d u s u n m e k Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3735

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: d u s u n m e k
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 10:42
düşünenler

üşenenler

DUŞUNMEYENLER

üşüyenler

düşenler

tefekkur
fikir
fehim
fikıh

Mütefekkir olmak için ne lazım ?
Duşunmek için mutefekkir olmak gerekir mi ?

Bence gerekmez !

Yeter ki IŞK'inizin MERAK ve MERAM kanatlarini çalıştirmaya başlayin.. zamanla düşunmeye CÜR'ET ve konuşmaya CESARET edeceksiniz.

Insanlar tefekkuru bir mutefekkirdden ögrendiklerinde onun etkisinden kurtulamiyorlar. Kendimden biliyorum RNK dan ve Dinden başka kaynaklardan yararlanmasaydim asla YBA ortya çikmazdi.. elbette Imami Nursi hidayet vesilesi olan RNK nin başimin ustunde yeri bulunur. Ancak Rabbimizin..insan ve kainat ve Kur'an gibi KITABLARİ da olur.

Ürunumuz kadar onurumuz..
hasilstimiz kadar haysiyetimiz olur.
Osmanziya

FAHRİYE DALGIÇ Kardeşim dedi:
Ata diniyle geldik ata diniyle gidecegiz. Ata nın kemikleri sizlıyodur. Gençlere emanet ettiği ulke ezbercilerin ülkesi oldu çıktı. Kısa surede gosterdigi uzerine imzasıni attığı ülke milletlerin insanı yapay zekaya döndürme cabalari nerde ise gercekleşti biz nerlerdeyiz. Sevgiler saygılar degerli hocam.

dedim ki:

Çok teşekkur ederim Hocam. Dil ve din ve dunya bilşenleriyle KULTUR'u kavramak insanı tanimanin başlangici olduğunu düşunuyorum.
Buradan insanı anlamaya ulaşmak için samimi ve ciddi bir tefekkur ve fikre geçmek zaman isteyen bir sureçtir.
Bu vetireye ilişkin olarak 24 yıllik yazi hayatimda şu veya bu dine ve felsefeye ilişkin hiç bir icerik ve sistematik vermedim.
Ataturk ve Bediuzzaman hakkinda bir yazimda bulunuyor.

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1781

Her ikiside Turk olmadıgi halde hem Turk milletine hen beşeriyete buyuk katkilari olmuş ANADOLU degeridir ve etkileriyle gelecekte daha çok taninacak ve anilacaklardir.

Önemli olan insanin kendisinin benini tanimasi ve Yaratan'ıni anmasidir. Bu ikisi bulunmuyorsa AT'ınin nesne yuku ve kimse yolcusunun farkinda bulunmasi olasi değildir.

İnsanin kendini yok sayan yaklaşimlar ve benini unutturan göruşlerin hiç bir ilmi ve dini degeri olmadıgi gibi onu tanri konumuna getiren şirk ve sapkinliklar ağir cezasi olan boş bir düşuncedir.

Çağımizda ANADOLU dogudan ve batidan gelen teozofi ve filozofinin saldirisi karşısinda oldugu gibi beşeri dogaya yabancilaştiran ve insani insandan uzaklatiran teknoloji ve ideolojinin baskisi altindadir.
Bu saldiri ve baskiyla çaresiz iseniz "çare" siz siniz.. siz tek başina degilsiniz. Vatsap TABAKAT gurubumda çARe'yi açtım. Yaratan'a adanan adımlar.. ada'ın yıldiz tozlariyla yapilmiş "adam"ın AD'ınin açılmasina bağlidir. Bu da imam ve kitabi mubinin okunmasina ve yazilmasina baglidir. Bu da ahseni takvimden ahseni amele geçilmesine dayanir. Bu da ahseni kasas olan YUSUF ve ZULEYHA ışkı ve aski ister. Bu da kocanin tapilasi kari egitmesine ve karinin kulluk edilesi kocayi yonetmesine bakar. Bu da A ve B nin saglam Z kuşagi olacak "Ç" yetistirmesini sağlar.

Demem o ki çare ve çözum ne nebi ve veli.. dshi ve deli.. guru ve mehdi gib birey de ne de parti ve şirket ve devlet gibi teşkilat ve örgutte.. derdimizin devasi AILE'dir.

Dorduncu yolun sahibi GURCIYEF de çözumu AILE de bulmuştu.. Feto ve Reto arsindaki mücadelede AILESI olan Feto kaybetti Reto kazandı.. zannetmeyelim ki dunyayi 200 ulusal partileri olan devletler ya da 200 uluslar arasi şirketler yonetiyor.. 22 tane aile yonetiyor.
Sanmayalim saltanat kalktı.. demokrasi ve laiklik şirket ve parti gibi GOLGEDIR.

Bizim işimiz ROTA ve sirat çizmek degil kendi yolumuzun ISTIKAMETI saglayarak kurtuluşumuzu basarmaktir.
Rabbimiz akibet ve ahiretimizi guzel ve iyi etsin.. Inşaallah.

osmanziya
26.01.2025 üçyol izmir 14:27

Değerli bir KİTABI.. okuyorum.. kıymetli bir KALEMİ tanıyorum. Bazi kalemler konusinda muthassis bir uzman.. profesyonel bir imam oluyor.
Size buradan "tarihi değistiren" serisiyle tanittigim kitablarin yazari olan Serdar KAYIHAN'ın aslinda Ali ÇIMEN oldugunu öğrendikten sonra biraz rahatladim..çunku Sedar Kayıhan ı bir turlu bulamamiştim.
Ancak Yazarlik OKUYUCUYA açik ve seçik düşunce vermekle.. Hocalik ÖĞRENCIYE hazir ve sehil bilgi vermekle.. işini bitirir. Bunlarda çogu zaman yanli ve yarim düsunce ve goruş ve degerler bulunur.. yalan ve yanliş bilgiler ve buyruklar ve inançlar olur.
Bu durumu hemen fark etmezsiniz.. elli yüz sene sonra bu yalan ve yanliş ve yanli ve yarimlar ortaya çikar. Sonuçta uygarlik ve kulturumuz.. bu deneme ve yanilmalara bağli duzenleme vevdegiştirmelerle yürur.. duzeltme ve denetlemelerle ilerler.. tum bu genişletme ve geliştirme ve iyileştirmeler dogal ve normal bir yukseliştir.
Ancak bazen bireysel vs toplumsal.. ulusal ve küresel düşuşlere de maruz kalabiliriz.
Bazen benim gibi sayenizde başarisiz olabilirsiniz ya da sayemde başarili olabilirsiniz.. saye golge demektir. AY Guneş ile dunya arasina girerse GUNEŞ tutulur.. DUNYA guneş ile ay arasina girince AY tutulur. yani GÖLGE altinda kalir.
DUŞUNMEK işte araya giren bu örgü ve örtuyu tefrik ve takdir etmekti. Bu konuda YBA en kolay ve hizli aracinizdir.

osmanziya 26.01.2025 üçyol izmir 10:42

22 ocak 2017 de yan yana yerine yar yana olarak paylaşmışım.. bir da BAŞ ve KAN'ı birleştirmişim.. önce ADAY.. sonra ATAN.. sonra ADAN.. olmuş.. bir de BUDA'nan var.. GENİŞ aileden ÇEKİRDEK hale getirilmiş.. AİLE'de insan gibi.. o da bir kere gerçekleşiyor.. dünyada.. insandan biraz daha geniş.. başlangıç koşullarını oluşturmada.. AİLE'yi negatif olarak gösteren bir filim seyrediyorum.. Will Smith 'in UMUDUNU KAYBETME filmini.. zengin aileler.. yoksul aileler.. eğitimli aileler.. eğitimsiz aileler.. seçkin aileler.. sıradan aileler.. hepsi bir toplum.. bir kültür.. bir ulus.. bir devlet.. bir uygarlık içinde yer alıyor.. şimdi orta halli bir ailede bulunan "makinalar" telefon.. televizyon.. buzdolabı.. çamaşır.. bulaşık.. fırın.. süpürge Abdülhamid'in evinde bile bulunmuyordu.. 50 sene önce Niğde'den Ankara'ya telefon etmek için iki kilometre ötede PTT'ye gitmek zorundaydık.. içme suyunu mahalledeki çeşmede almak durumdaydık.. Eve elektrik geleli on sene olmamıştı.. bu gün dünyanın nüfus 8 milyara yaklaşıyor.. 1960 da dünya nüfüsunu nette soruyorum.. 3 milyar diyor.. elli senede tahminin yaklaşık 2,5 kez artmış.. bu büyük bir artış.. artan nüfüs artan sorun demektir.. her evlenen yeni bir ev açıyor.. bu yeni telefon.. yeni televizyon.. yeni buzdolabı.. yeni çamarış.. yeni bulaşık.. yeni fırın.. yeni süpürge MAKİNASI demektir.. bu seyrettim.. UÇAN motorsiklek.. icat etmişler.. bende KAÇAN TAKKE icad ettim.. yağan yağmura karşı şemsiye almadığımdan beremin üzerine naylon simit torbasını geçirdim.. gerçekten bir süre sonra rüzgar kafamdaki naylon torbayı uçurdu ve kaçırdı.. sırada TERLİK giyme makinası var.. yani işler daha çok hızlı ve kolay hizmeti.. daha bol ve ucuz mala doğru gidecek.. çünkü ENERJİ çok ucuzlayacak.. masa üstü matbaların yerine masa üstü fabrikalar alacak.. Kurzweill'in GNR kehaneti yani genetik ve nano teknoloj ve robotik dünyadan önce insanın şeklini değiştirecek.. sonuçta TEKNOLOJi bizi giderek doğaya yabancı haline getirecek.. İDEOLOJİ insanı insandan giderek uzaklaştıracak.. dikkat ederseniz.. kurama göre “ivmelenen getiriler yasası” bir yönde işler.. oysa olgu üstü olguya göre.. alış-veriş kuramına göre ise getiriler varsa götürülerde bulunur. Ray Kurzweil bunlardan hiç haber vermiyor. Biz de yukarıda iki götürüden söz ettik.

Osmanziya 22.01.2025

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:28
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3735

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:17
Paylaşım için teşekkür ederim. İnsana.. dine.. felsefeye ilişkin konular çok yönlü ve yanlıdır.. dine dönüştürülmüş felsafeler yada ideolojileştirilmiş dinler.. bu yanlardan birine dayanarak aksiyomatik sistematiklerini yapılandırılırlar ve bunula da totoliter sistemler ve otoriter rejimler inşa ederler. Bu bütünlükçü ve birlikçi çağrıların temelinde yatan insanalır TOPARLAMA gereksinimidir. Dikkat ederseniz, dil ve din ile emek ve özgürlük gibi ORTAK insani değerlerin çağımızın sol ve sağdaki akımlarca paylaşıldığını anlarsınız. Örneğin Marksistm EMEK, Masonluk ÖZGÜRLÜK değerine yaslanır. Dinin SONSUZLUK olduğunu hepimiz biliriz. Bu genel perspektiften sonra paylaşım konununuz olan ONAY ihtiyacının insanın ailede baskı ve sair nedenlerle KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRME sürecinin sağlanmamasına bağlıyorsunuz. Çözüm olarak ta sık sık yinelediğim "Kaliteli mal ve hizmet sunma"da yeteneklerimizi yoğunlaştırmayı öneriyorsunuz. Elbette savınızın ve gerekçesinin gerçekliği ve yerindeliği bulunuyor. Buna itiraz etmiyorum. Ancak ONAY ihtiyacı.. kültürümüzde bulunan Aile koca ve karı ile anababa ve evladlar arasında onay ve rıza almak.. yani başkasının GÖNLÜNE GİRMEK gibi bir dini vecibe de bulunuyor. Bundan başka işçinin patron.. talebenin hocas.. memurun amirin ONAY'ını almasını sadece baskı ve kendini gerçekleştirme olayına bağlayamayız. Bir de üstelik rüyet, re'y ve rüya ne kadar gerçekse RİYA dediğimiz ve yanlış olarak GÖSTERİŞ olarak çevrilen bir HAKİKAT bulunuyor. Sonuçta ön mesele olarak dil ve din ile emek ve özgürlük ortak insani değerlerini partilerine paravana ve ideolojilerine paratoner eden ZİHNİYET'in yanlışlığının anlaşılması gerekmektedir. Saygılarımla osmanziya 26.01.2025
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide